M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Vrei să-ți organizezi dormitorul mai eficient? Iată 3 trucuri pentru a menține mereu curățenia

Indiferent dacă lucrezi de acasă ori de la birou, mai mult ca sigur că în momentele în care ai puțin răgaz la finalul zilei îți dorești să petreci câteva clipe de liniște în confortul căminului propriu. Și ce poate fi mai plăcut și mai relaxant decât o atmosferă de ordine și curățenie de care să te înconjori atunci când ajungi acasă? 

Pentru a avea parte mereu de un aspect proper al locuinței, este necesară o anumită disciplină ce, fie este învățată în primii ani de viață de la părinți, fie este dezvoltată la vârsta maturității prin puterea autodisciplinei. Cu toții ne dorim să intrăm în casa și să găsim ordinea desăvârșită care să ne poată permite să vizionăm un film fără a ne face griji în legătură cu „cine ar trebui să spele vasele acum, ori să ducă gunoiul”.

Dacă și tu te-ai confruntat cu lipsa disciplinei ori a perseverenței atunci când vine vorba de curățenie și ți-ai dori să schimbi aceste obiceiuri, află de mai jos care sunt 3 dintre secretele ce te pot ajuta să devii mai ordonat:

 

Învață să pui fiecare obiect la locul lui, după ce-l utilizezi!

Acest sfat este valabil atât pentru hainele pe care le schimbi la final de zi după ce te întorci din oraș, cât și pentru vasele din care servești cele mai delicioase mese din timpul zilei. Învață să pui fiecare obiect de care te folosești la locul lui, după ce ai terminat utilizarea acestuia! În acest mod, îți vei implementa singur skill-urile necesare pentru a deveni o persoană ordonată și disciplinată atunci cand vine vorba de menținerea curățeniei în căminul tău. Încearcă să faci acest lucru în fiecare zi timp de o saptamana și ai să observi cum, încet-încet, căminul tău începe să arate din ce în ce mai bine, fără a face eforturi majore.

Folosește-te de sertare

Sertarele sunt binecuvântări atunci când vine vorba de organizarea rapidă și eficientă a obiectelor ce plutesc parcă fără noimă în jurul tău. Totusi, din cand in cand, este bine sa verifici continutul acestora si sa arunci ceea ce nu iti este necesar (cum ar fi lucrurile pe care nu le-ai mai folosit de 3 sau 6 luni). 

Pe termen scurt, însă, reprezintă o soluție destul de bună pentru a depozita tot ce îți încarcă inutil camera. În cazul în care sertarele tale vechi “scârțâie” (la propriu!), poți lua în considerare achiziționarea unor accesorii de sertare pentru mobilă de aici și să înlocuiești piesele vechi a căror durata de viață se apropie de final. 

Mai mult decât atât, dacă ai o pasiune pentru proiectele DYI, îți poți construi un dulap personalizat special pentru depozitarea obiectelor de prin casă, astfel încât să ai acces la ele atunci când ai nevoie, dar să reușești și să ții locul ordonat în restul timpului. Pe regencycompany.ro vei găsi tot ce ai nevoie pentru un astfel de proiect îndrăzneț!

Încearcă să tehnologizezi procesul de curățenie

Nu trăim degeaba în era tehnologiei – și este momentul perfect să o utilizezi în avantajul tău chiar și în casă.

Folosește-te pe cât poți de mult de noile inovații de care epoca noastra se bucură, atunci când vine vorba de a-ți administra pe cât se poate de bine ordinea în propria locuință. De la aspiratoare inteligente, la mașini de spălat vase și până la frigidere ce te anunță care este următoarea listă de cumpărături alimentare și când trebuie aceasta făcută, poți profita la maximum de avantajele tehnologiei și atunci când vine vorba de curățenia în propria locuință.

Bucură-te de senzația de ordine atunci când intri în casa, implementându-ți câteva obiceiuri ce te vor ajuta să ai parte de rezultate de durată!

Surse foto: pixabay.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu