M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce este asigurarea de viata si pentru ce este aceasta?

Va explicam in detaliu tot ce tine de asigurarea de viata si beneficiile pe care le veti avea atunci cand o angajati.

Asigurari de viata… Probabil ca iti vin in minte multe intrebari la care nu poti raspunde cu usurinta atunci cand auzi acest termen. Ce este?, Chiar am nevoie de una?

Care sunt avantajele angajarii acesteia?

Adevarul este ca exista foarte putini oameni care stiu cum sa defineasca ce este asigurarea de viata si care nu sunt legate de lumea asiguratorilor … Dar, nu va faceti griji! Am creat acest post pentru a rezolva toate indoielile dumneavoastra despre asta. Deci, ia 5 minute din timpul dumneavoastra pentru a citi acest articol pe care l-am pregatit . OVB Allfinanz Romania este locul in care poti afla mai multe.

Va explicam ce este asigurarea de viata

Este o protectie pe care o poti angaja pentru a te intretine pe tine sau pe orice membru al familiei tale, in caz de deces sau boala, va lasa cu handicap si nu va puteti continua viata profesionala.

La momentul contractarii asigurarii, se garanteaza o suma care va va oferi (sau rudelor dumneavoastra in caz de deces) sprijinul economic prevazut anterior in contract, astfel incat sa puteti da continuitate vietii dumneavoastra.

Pe scurt, este o modalitate pentru persoana care angajeaza asigurarea de a-si mentine calitatea vietii si pe cea a celor dragi.

Si pentru ce este?

Dupa cum am mentionat in paragraful anterior, este o metoda de a oferi sprijin economic celor apropiati in caz de deces sau invaliditate permanenta si serveste la plata cheltuielilor si datoriilor pe care persoana care a contractat asigurarea, le-a contractat inainte de a muri sau de a deveni invalid (de exemplu, o ipoteca sau un alt angajament de acest tip).

Este asigurarea de viata la fel ca asigurarea de sanatate?

Nu, niciunul dintre tipurile de asigurari de viata nu are nimic de-a face cu ceea ce este asigurarea de sanatate.

Cine poate incheia o asigurare de viata?

Orice persoana de varsta legala este in decizia libera de a angaja sau nu de asigurare de viata, cu toate acestea, este deosebit de important pentru cuplurile cu copii (inclusiv cele ale parintilor singuri), cei care au dobandit o datorie semnificativa, cum ar fi o ipoteca, sau persoane independente.

Asigurari de viata

Asigurarea de viata este una care acopera o situatie neprevazuta in caz de boala grava sau deces al unei persoane pentru a acoperi acest risc in schimbul platii unei prime.

Odata cu aparitia acestei situatii, asiguratul primeste despagubiri. In general, acesti bani pe care asiguratul ii primeste ca urmare a decesului sau vor avea ca beneficiari mostenitorii legali din oficiu ca sot/sotie sau copii, desi este adevarat ca acestia pot fi modificati oricand.

Contractarea asigurarilor de viata

Asigurarea de viata poate fi achizitionata prin asigurarea mai multor persoane. Este foarte important sa se analizeze solvabilitatea companiei de asigurari si riscurile pe care le acopera, deoarece unele asigurari pot acoperi si situatii din viata, cum ar fi cheltuielile de pensionare sau inmormantare.

De ce este bine sa ai un stil de viata sanatos

Un stil de viata sanatos este important pentru toata lumea. Cand avem grija de sanatatea noastra fizica, ne simtim si noi mai bine – mai in forma, mai relaxati si mai capabili sa facem fata lucrurilor. Acest lucru este deosebit de important atunci cand aveti o boala mintala.

Ceea ce castigi traind mai sanatos include:

 • te simti mai bine mental – exercitiile fizice regulate iti pot ridica starea de spirit si te pot ajuta sa te simti mai bine
 • economisirea banilor – consumul de mancare nedorita, fumatul si consumul de bauturi dulci sau alcool sunt toate obiceiuri scumpe
 • mai putine probleme de sanatate – un stil de viata mai sanatos inseamna un risc mai mic de a dezvolta multe boli
 • preluarea controlului asupra vietii tale – a fi sanatos te ajuta sa te simti in controlul vietii tale.

„Traiul sanatos” inseamna mentinerea unui stil de viata sanatos si introducerea de obiceiuri care va imbunatatesc sanatatea. Poate fi dificil sa schimbi vechile obiceiuri, dar exista pasi pe care ii poti face pentru a deveni mai sanatosi. Un prim pas important este identificarea obiceiurilor mai putin sanatoase si invatarea unor noi, pozitive, care sa le inlocuiasca, cum ar fi:

 • consumul de alimente sanatoase si mese echilibrate
 • dormind bine si gestionand stresul
 • practicarea sexului in conditii de siguranta, consumul de alcool in mod responsabil si fara a abuza de droguri
 • fiind activ fizic
 • ramanand in legatura cu ceilalti

Schimbati doar un lucru la un moment dat  – vedeti beneficiile care pot veni de la consumul de mese mai echilibrate sau, de a face mai mult exercitii fizice sau de a renunta la fumat. Faceti mici schimbari – o schimbare realizabila este mai probabil sa devina un obicei pe care il pastrati. Mergeti incet – a face o schimbare treptat poate fi mai usor decat toate odata.

Urm.

Prec.

1 Comentariu

 1. Asigurarea de viață este o formă de protecție financiară oferită de companiile de asigurări. Această asigurare îți oferă siguranța că familia ta va primi o sumă de bani în cazul în care se întâmplă ceva cu tine și nu mai poți să le asiguri sprijinul financiar. Articolul de pe jurnalismonline.ro explică foarte bine ce este asigurarea de viață și pentru ce este aceasta necesară.

  Este important să înțelegem că asigurarea de viață nu este destinată doar persoanelor în vârstă sau bolnave, ci poate fi achiziționată de oricine dorește să-și protejeze familia și să ofere un sprijin financiar în cazul unui eveniment neașteptat.

  Articolul subliniază, de asemenea, faptul că asigurarea de viață poate fi personalizată în funcție de nevoile fiecăruia și că există diferite tipuri de asigurări de viață disponibile, cum ar fi asigurarea pe termen scurt sau asigurarea permanentă.

Introdu Comentariu