M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Vopsirea electrostatica si beneficiile ei

Nu este inflamabil

Deoarece nu trebuie sa fie fuzionata cu solventi sau catalizatori, vopseaua electrostatica nu este inflamabila. Prin urmare, nu exista riscul de a provoca incendii, iar aceste riscuri scad pentru cei care o aplica sau se afla in locul acela. Pe de alta parte, atunci cand se face un plan de lucru cu ajutorul acestei vopsele, politele de asigurare scad datorita sigurantei garantate in utilizarea acestei vopsele.

Rezistenta crescuta

Componentele sale ii confera o rezistenta fizico-chimica la diferiti factori care, spre deosebire de cazul in care reusesc sa deterioreze vopseaua conventionala. Apoi, nu numai ca obtine un aspect estetic portentos, dar, de asemenea, este rezistent la coroziune, ploaie, razele soarelui, impacturi, zgarieturi, printre alti agenti externi.

Sunt ecologice si nu afecteaza sanatatea

Vopselele conventionale implica solventi care au un impact mare asupra mediului, dar vopselele electrostatice nu.

In plus, depozitul de deseuri este foarte scazut, cu aproape 100% reciclare.

Adica, nu este irosit spre deosebire de lichidul care, de exemplu, atunci cand coloreaza zonele din jurul sau este pierdut definitiv.

De asemenea, acestea lasa reziduuri decontate care sunt de obicei turnate in conducte si contamineaza apele mediului.

Dar toate acestea sunt contracarate de acoperirile cu pulbere si eficienta aplicarii lor. Daca lasa reziduuri de praf, poate fi amestecat cu pulbere virgina si reciclat. Deci nu genereaza atat de multe deseuri si nu dauneaza mediului sau sanatatii celor care le aplica. Ei bine, nu necesita solventi care volatilizeaza si afecteaza sistemul respirator.

Pe langa faptul ca atunci cand intra in contact cu pielea, este necesara doar apa fierbinte pentru a o indeparta, fara a fi nevoie sa se utilizeze alti compusi care o maltrateaza. Vezi detalii pe  Electrostatica.ro.

De ce sa folositi vopsea pulbere?

  • Neinflamabil
  • Rezistenta fizico-chimica mai mare fara zgarieturi sau coroziune
  • Aplicare rapida
  • Eco-friendly
  • 100% fara solventi

Suprafata la care urmeaza sa se efectueze procesul de vopsire cu vopsea electrostatica trebuie sa fie conectata la un curent direct, astfel incat pulberile sa adere la descarcarea electrica cauzata de piesa.

In multe ocazii, acest lucru se face in camere sau camere speciale pentru a putea lucra cu piese mari fara a fi nevoie sa o faceti manual, deci exista echipamente care fractioneaza vopseaua in cauza a sectorului incarcat electric.

Beneficiile vopsirii electrostatice sunt

Printre beneficiile utilizarii acestei vopsele electrostatice se numara gradul ridicat de eficacitate si deseurile mici sau inexistente, precum si o amprenta ecologica mai mica cauzata de utilizarea acesteia si un risc mai mic pentru sanatatea celor care lucreaza cu ea.

Principalele beneficii ale picturii electrostatice sunt/IATA ce anume trebuie sa cunosti despre vopseaua electrostatica:

  • O mai buna gestionare a resurselor
  • Mai putine deseuri si resturi si automat in mediu mult mai curat
  • Nu este riscant pentru sanatate, deoarece nu contine solventi sau substante chimice care afecteaza sistemul respirator
  • Este rezistent in materia moleculara (fizic si chimic)
  • Acesta functioneaza cu o sarcina negativa mai mare, care reduce riscurile datorate utilizarii de volti.

Ce este sarcina electrostatica?

Camp electric indus de o sarcina electrica pozitiva (stanga) si un camp indus de o sarcina electrica negativa (dreapta).

In timpul formarii obiectelor macroscopice, atomii si ionii constituenti se combina de obicei pentru a forma structuri compuse din compusi ionici neutri legati electric de atomi neutri. Astfel, obiectele macroscopice tind sa fie neutre in general, dar obiectele macroscopice sunt rareori perfect neutre.

Uneori, obiectele macroscopice contin ioni distribuiti pe tot materialul, legati rigid in loc, dand o sarcina totala neta pozitiva sau negativa obiectului.

De asemenea, obiectele macroscopice formate din elemente conductoare pot mai mult sau mai putin usor (in functie de element) sa preia sau sa elibereze electroni, iar apoi sa mentina o sarcina negativa sau pozitiva neta la nesfarsit. Cand sarcina electrica neta a unui obiect este nenula si nemiscata, fenomenul este cunoscut sub numele de electricitate statica.

Acest lucru poate fi produs cu usurinta prin frecarea a doua materiale diferite, cum ar fi frecarea chihlimbarului cu blana sau a sticlei cu matase. In acest fel, materialele neconductoare pot fi incarcate intr-o masura semnificativa, fie pozitiv, fie negativ. Sarcina luata dintr-un material este mutata in celalalt material, lasand in urma o sarcina opusa de aceeasi magnitudine. Legea conservarii sarcinii se aplica intotdeauna, dand obiectului de la care este luata o sarcina negativa o sarcina pozitiva de aceeasi marime si invers.

Chiar si atunci cand sarcina neta a unui obiect este zero, sarcina poate fi distribuita neuniform in obiect (de exemplu, datorita unui camp electromagnetic extern sau a moleculelor polare legate). In astfel de cazuri, se spune ca obiectul este polarizat.

Sarcina datorata polarizarii este cunoscuta ca sarcina legata, in timp ce sarcina unui obiect produsa de electroni castigati sau pierduti din exteriorul obiectului se numeste sarcina libera. Miscarea electronilor in metalele conductoare intr-o directie specifica este cunoscuta sub numele de curent electric.

Urm.

Prec.

1 Comentariu

Introdu Comentariu