M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Informatii despre RMN

Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM sau RMN) este o metoda non-invaziva de diagnostic medical care utilizeaza un camp magnetic si unde radio pentru a produce imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului uman. Aceasta metoda de diagnosticare este utilizata intr-o varietate de domenii medicale, cum ar fi neurologia, oncologia, ortopedia si cardiologia. In Romania, una dintre cele mai avansate tehnologii de RMN este disponibila la Spitalul Judetean de Urgenta din Constanta – RMN deschis.

Ce este RMN deschis?

RMN deschis este o tehnologie de imagistica prin rezonanta magnetica care utilizeaza un magnet cu camp puternic pentru a crea imagini clare si detaliate ale structurilor interne ale corpului. Acest tip de tehnologie este diferit de RMN inchis traditional, care utilizeaza un tub stramt pentru a pozitiona pacientul in timpul scanarii. Vezi aici RMN deschis doar in Constanta.

RMN deschis este o metoda mai confortabila pentru pacienti decat RMN inchis traditional, deoarece pacientii nu trebuie sa intre intr-un tub stramt si ingust, ceea ce poate provoca anxietate si disconfort. De asemenea, RMN deschis poate fi mai potrivit pentru pacientii care sufera de claustrofobie, greutate sau dimensiuni corporale mai mari.

De ce RMN deschis este important in Constanta?

Spitalul Judetean de Urgenta din Constanta este primul si singurul spital din Romania care ofera tehnologie de RMN deschis pacientilor. Acest serviciu de diagnosticare medicala este esential pentru comunitatea din Constanta si zonele inconjuratoare, deoarece elimina necesitatea ca pacientii sa calatoreasca la alte centre medicale pentru a primi aceasta ingrijire.

Beneficiile RMN deschis in Constanta

RMN deschis aduce multe beneficii pentru pacientii din Constanta si zonele inconjuratoare, inclusiv:

  • Confort mai mare pentru pacienti – RMN deschis este o tehnologie mai confortabila pentru pacienti decat RMN inchis traditional.
  • Acces mai rapid la diagnosticare – prin oferirea RMN deschis in Constanta, pacientii pot primi servicii de diagnosticare mai rapid si pot incepe tratamentul mai devreme.
  • Eliminarea necesitatii de a calatori – prin oferirea RMN deschis in Constanta, pacientii nu trebuie sa calatoreasca la alte centre medicale pentru a primi aceasta ingrijire.
  • Diagnostic mai precis – RMN deschis poate oferi imagini mai clare si mai detaliate decat alte tehnologii de diagnosticare, ceea ce poate duce la un diagnostic mai precis si la un plan de tratament mai eficient.
  • Potrivit pentru pacientii cu nevoi speciale – RMN deschis este potrivit pentru pacientii cu nevoi speciale, cum ar fi pacientii cu greutate sau dimensiuni corporale mai mari sau cei care sufera de anxietate sau claustrofobie.
  • Reducerea expunerii la radiatii – spre deosebire de alte tehnologii de diagnosticare, cum ar fi tomografia computerizata (CT), RMN deschis nu implica expunerea la radiatii.

Potrivit pentru o gama larga de afectiuni – RMN deschis poate fi utilizat pentru a diagnostica o gama larga de afectiuni medicale, cum ar fi leziuni ale tesuturilor moi, boli ale creierului, boli ale maduvei spinarii si afectiuni cardiace.

RMN deschis si ingrijirea pacientilor

In timp ce RMN deschis ofera multe beneficii pentru pacientii din Constanta si zonele inconjuratoare, ingrijirea pacientilor ramane o prioritate importanta. Personalul medical trebuie sa se asigure ca pacientii se simt confortabil si in siguranta pe toata durata scanarii RMN.

Cum functioneaza oasele si articulatiile?

Berlin, 28 iulie 2022 – Sistemul musculo-scheletic poarta corpul si ne asigura ca ne putem misca in moduri diferite. Multe parti diferite ale corpului sunt implicate in acest lucru. In acest articol puteti citi cum este structurat sistemul musculo-scheletic si cum functioneaza.

Oasele impreuna formeaza scheletul. Ele dau stabilitate corpului. In plus, muschii sunt atasati de ele. Oasele au o structura speciala. Pe de o parte, sunt atat de stabile incat pot sustine greutatea corporala a unei persoane atunci cand sta in picioare, alearga sau sarituri. Oasele au o structura speciala. Acest lucru le face usoare, dar stabile. Oasele se pot adapta la influentele interne si externe. De exemplu, pot deveni mai dense din cauza sarcinilor grele. Densitatea osoasa tinde sa scada odata cu varsta. Acesta este motivul pentru care este mai usor pentru persoanele in varsta sa rupa oase.

Cu coloana vertebrala dubla in forma de S, muschii puternici si ligamentele stabile, spatele indeplineste o functie importanta fara de care viata noastra umana nu ar fi posibila: mersul drept. Puteti afla cum este structurata coloana noastra aici.

Articulatiile sunt jonctiunile flexibile dintre oase. Exista diferite tipuri de articulatii. Forma unei articulatii determina in mare masura in ce directii si cat de departe puteti muta oasele in acea locatie. De exemplu, bratul se poate misca in mai multe directii la articulatia umarului decat la articulatia cotului. De exemplu, un os dintr-o articulatie poate fi miscat inainte si inapoi, dintr-o parte in alta sau intr-o miscare de rotatie. Cu multe miscari in viata de zi cu zi, oasele se misca in mai multe directii in acelasi timp. Acesta este cazul, de exemplu, atunci cand ridicati bratul intr-un unghi in lateral.

Urm.

Prec.

1 Comentariu

  1. Este important să înțelegem modul în care această tehnologie poate fi utilizată în medicină și cercetare și cum poate ajuta la diagnosticarea și tratamentul diferitelor afecțiuni.

Introdu Comentariu