M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

După căsătorie, în familia creștină: cum se schimbă relația tinerilor după jurăminte și cum să faci față celor mai frecvente provocări?

Când îți întemeiezi o familie este momentul să conștientizezi că deciziile importante se iau împreună și bucuria va fi cu atât mai mare când există înțelegere în cuplu. Dacă destinația de călătorie de după nuntă este aleasă cu grijă, astfel încât să ai timp să te pregătești pentru luna de miere, vei realiza o bază solidă a căsniciei. Acolo vă veți putea cunoaște mai bine, în afara grijilor cotidiene. Dacă vrei să știi ce transformări pot avea loc în familie când pleci în luna de miere, vei afla în continuare cum se construiește armonia în doi.

Bucură-te de noua ta familie!

Odată ce te-ai pregătit pentru călătoria mult așteptată și ți-ai pus în bagaj toate lucrurile necesare, este momentul să pornești cu încredere la drum. Este posibil să-ți pui și lucruri inutile, precum: haine nepotrivite zonei, produse cosmetice în exces, bijuterii sau obiecte de valoare care nu își au rostul. Dacă urmărești prognoza meteorologică din perioada lunii de miere vei putea să te adaptezi cu succes oricărei situații. Bucuria ta va fi cu atât mai mare când vei descoperi că partenerul(a) are gusturi asemănătoare cu ale tale și, mai mult, tinde către neprihănire și are inima curată. În acest sens, o contribuție însemnată în dezvoltarea spirituală a fiecăruia dintre voi o poate avea Biblia cu traducerea de Dumitru Cornilescu, cu ajutorul căreia, puteți descoperi calea spre adevărata fericire. Astfel, vei putea spune că ai pus deja bazele unei adevărate familii creștine. 

Cine este mai mare în familia creștină?

Fie că te afli în călătorie, fie că ești acasă sau la serviciu este important să acorzi o atenție deosebită atitudinii și comportamentului în relația de cuplu. Nu contează studiile, ci mai degrabă empatia și solidaritatea pe care le manifești față de cei apropiați, deoarece „Dumnezeu se uită la inimă”. Astfel, vei primi înapoi înzecit ceea ce vei dărui. 

Cum te comporți în situații care te scot din zona de confort?

  • Dacă ai primit invitație la un eveniment și vrei să te odihnești

În această situație poți explica frumos, cu un ton blând, că ai nevoie de odihnă și te scuzi, fiind un mod eficient de a găsi înțelegere.

  • Dacă partenerul(a) stă de vorbă cu o persoană de sex opus

În acest caz ai numeroase alternative de comunicare eficientă, însă nu încape vorbă de gelozie deoarece relația de cuplu se bazează pe încredere. Știi că este „Vai de lume, din pricina prilejurilor de păcătuire!” (Luca 17.1. 1 Cor. 11.19. **Cap. 26.24).

  • Dacă trebuie să pleci acasă mai repede și vrei să mai rămâi în călătorie

Atunci când apar probleme neprevăzute în familia unuia sau altuia din cuplu este important să comunicați și să luați decizia cea mai bună împreună. Atunci când îți cinstești părinții vei fi răsplătit (ă) cu aceeași monedă. Mai mult, „oricine se va smeri ca acest copilaş va fi cel mai mare în Împărăţia cerurilor.” (Cap. 20.27; 23.11).

Prin urmare, dacă în toate călătoriile și în viața de zi cu zi îți menții cele trei mari virtuți creștine: Credința, Nădejdea și Dragostea, vei reuși să construiești o familie cu adevărat creștină.

Sursa foto: unsplash.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu