M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ghidul final despre cum sa ai grija de farurile masinii tale

Ceva ce oamenii isi doresc pe sosele si pe strazi este: masini stralucitoare, elegante, spalate si lustruite pana la refuz, cu lumini perfecte, luminoase.

Cu toate acestea, puteti vedea faruri murdare, neglijate, tulburi si zgariate atat pe masinile vechi, cat si pe masinile noi si scumpe.

Este surprinzator faptul ca oamenii au lasat deoparte munca de a-si aspira interioarele si de a-si lustrui exteriorul cu mana, lasand farurile masinilor lor sa para urate si sa devina treptat opace pana cand ajung intr-un punct care le atinge complet schimbate.

Farurile neatractive indeparteaza eleganta, deoarece acestea formeaza caracterul de baza al masinii tale.

Aceasta este ceea ce observati pentru prima data intr-o masina.

Ei sunt ochii masinii si joaca un rol important in mentinerea aspectului bun al unei masini.

Farurile clare sunt, de asemenea, o cerinta de siguranta in majoritatea tarilor.

Farurile innorate nu fac lumina adecvata pe sosea si te-ar putea duce intr-un sant noaptea. Prin urmare, este important sa aveti grija de ele in mod regulat, atat din motive estetice, cat si pragmatice.

Vestea buna este ca pastrarea lor in stare perfecta este usoara; si investind ceva timp in ele va va tine in siguranta si fericit. Materialul folosit prezinta o garantie de 5 ani.

Faruri sparte

Daca unul sau ambele faruri sunt sparte, inlocuiti-le imediat.

Orice crapatura a suprafetei va permite patrunderea umezelii si a prafului, determinand farurile sa se intunece, crescand in acelasi timp luminozitatea soferilor din sens opus, ceea ce poate provoca o vedere oarba in acest moment si poate provoca un accident.

Daca trebuie sa asteptati weekendul sau o vacanta pentru a inlocui farul, sigilati fisura cu rasina. Este recomandat sa mergi in service ori de cate ori consideri ca e nevoie.

Produse pentru a lasa farurile masinii tale fantastice:

Faruri murdare

Utilizati produse de curatare speciale pentru acestea. Farurile murdare si tulburi iti pot afecta foarte mult vederea pe timp de noapte. Asadar, de fiecare data cand iti speli parbrizele, asigura-te ca cureti si farurile.

Intretinere

Multi soferi spun ca pur si simplu nu-si amintesc sa verifice starea farurilor. Acest lucru este gresit.

Inspectati farurile anual (sau daca puteti la fiecare 6 luni) pentru a va asigura ca acestea sunt in stare buna si concentrate corect.

Inlocuiti becurile o data pe an pentru a le mentine in stare buna de functionare.

Si este important sa inlocuiti ambele becuri, chiar daca aveti o situatie in care doar unul este ars.

Condensare

Uneori farurile devin tulburi din cauza retentiei de umiditate. Pentru a elimina condensul, scoateti farul si fa o mica gaura in partea de jos.

Scurge apa (daca exista) si lasati farurile sa se usuce. Sigilati si reinstalati.

Lentile -faruri

Cele mai moderne vehicule au lentile din policarbonat.

Acest lucru face ca intretinerea si repararea sa fie usoare, daca este necesar. Cu toate acestea, desi policarbonatul este rezistent, are si tendinta de a deveni tulbure si galbui dupa expunerea prelungita la razele UV.

Din fericire, exista o serie de agenti de clarificare pentru a va ajuta sa eliminati aceasta ceata.

De ce farurile devin opace?

Plasticul cu care este fabricata protectia luminilor auto este realizat din policarbonat, un material foarte modelabil dar si rezistent la impacturi si greu de zgariat, ceea ce ofera si o mare transparenta.

Cu toate acestea, acest material nu este imun la degradare. Trecerea timpului, impreuna cu acumularea de murdarie si reactia chimica care apare datorita actiunii razelor ultraviolete ale soarelui sfarsesc prin a face o adancitura in acest material, facand ca suprafata sa sa dobandeasca un aspect opac sau o culoare galbuie.

Aceasta schimbare de culoare nu numai ca afecteaza estetica masinii, dar poate scadea si puterea fasciculului de lumina, limitand difuzarea farurilor si afectand vizibilitatea pe sosea.

Cum sa lustruiti farurile masinii?

  • Curata bine suprafata farurilor

Farurile sunt foarte expuse, deci de obicei au murdarie incorporata. Spalati-le bine folosind sapun, apa si un burete moale. Apoi protejeaza marginile corpului din jurul farurilor folosind banda adeziva carosier.

Smirghel

Slefuiti suprafata farurilor folosind un smirghel cu granulatie grosiera (400) pentru a elimina neregularitatile, zgarieturile si uzura stratului de suprafata. Cand ai o suprafata mai omogena, puteti utiliza un smirghel de apa mai fin de 1000 de cereale si apoi 2000.

In acest fel puteti elimina neregulile create de smirghel de cereale mai grosier. Smirghelul pe baza de apa are particularitatea ca particulele sale raman aderente la abraziv si sunt folosite pentru a obtine finisaje mai fine si o lustruire mai uniforma.

Puteti slefui farurile manual sau cu instrumente, cum ar fi un adaptor de foraj sau un orbital. Daca aveti de gand sa utilizati instrumente, fiti atenti cu viteza de rotatie si presiunea, deoarece ati putea deteriora farul iremediabil. Cand ati terminat, curatati cu apa.

  • Lustruiti farurile

Cand terminati de slefuit, va veti da seama ca finisajul nu este perfect.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu