M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Principalele indoieli la incheierea unei asigurari auto

Cand vine momentul, exista intotdeauna indoieli si intrebari pentru situatii foarte specifice: ce se intampla daca nu am un card? Pot face acest lucru in numele altcuiva? Ce se intampla daca am datorii restante?

Daca sunt in institutii de credit financiar, pot incheia o asigurare auto?

Va fi destul de dificil sa gasesti o companie care este de acord sa se asigure ca daca apari pe orice lista de persoane care nu si-au indeplinit obligatiile. Institutiile de credit financiar sunt una dintre cele mai importante, iar asiguratorul va avea dreptul sa refuze acoperirea. In primul rand, incercati sa va corectati datoria pentru a disparea din orice lista implicita.

Puteti asigura o masina de luni de zile?

Da, este, de asemenea, o alternativa care castiga putere in multe tari printre care si Spania, iar in restul Europei este destul de comuna. Exista asiguratori care ofera asigurare pentru zile, saptamani sau luni, in functie de circumstantele dumneavoastra. Daca doriti sa aflati mai multe despre aceasta, cititi mai multe detalii despre subiect.

O masina poate fi asigurata fara a fi pe numele tau?

Da. Intr-un contract de asigurare sunt implicate trei persoane: asiguratul, care este cel care contracteaza polita si plateste primele; proprietarul, care este cel care apare ca proprietar pe certificatul de inregistrare si care va primi despagubiri in caz de pierdere sau furt; si soferul obisnuit, care este cel care va folosi vehiculul. Toate cele trei entitati pot apartine unor persoane diferite, astfel incat o masina poate fi asigurata pe numele altcuiva.

O masina poate fi asigurata fara itp?

Legea nu impiedica scoaterea unei asigurari pentru o masina care nu a trecut de examenele itp. Dar trebuie sa stiti ca, asa cum am avansat anterior, asiguratorii solicita fisa tehnica a vehiculului. In cazul in care apare o cerere de despagubire si se datoreaza unei defectiuni mecanice pe care o examinare ar fi putut sa o remedieze, asiguratorul nu va plati nimic. De aceea, este recomandabil sa treceti Itp, deoarece mai devreme sau mai tarziu va trebui sa fiti responsabil in legatura cu acest lucru.

De ce nu m-au lasat sa asigur masina?

Exista diferiti factori pentru care un asigurator poate refuza sa va ia ca client, de la a fi intr-un dosar de neplata la a fi o afacere proasta pentru ei daca aveti un istoric extins de daune.

De asemenea, companiile nu sunt obligate sa te ia ca client si de aceea multi soferi nu gasesc acoperire. Daca acesta este cazul dumneavoastra, puteti merge intotdeauna la biroul  de compensare a asigurarilor, unde puteti cel putin sa incheiati o asigurare de raspundere civila.

  1. Verificati de ce aveti nevoie inainte de a incheia o asigurare

Este important sa te gandesti pe termen lung, deoarece asigurarea ta va fi ceva care, cu exceptia unor cazuri, se contracta pentru o lunga perioada de timp, minim un an. Acesta este motivul pentru care plata pentru ceea ce nu va avea nevoie, sau dimpotriva, care se incadreaza scurt in acoperire, poate face o diferenta.

De asemenea, este foarte important sa verificati limitele acestor acoperiri. Amenda de imprimare a multor asigurari este locul in care companiile profita, de exemplu in asistenta rutiera: cu un kilometru mai putin decat s-a convenit si nu veti avea dreptul la nicio compensatie.

De asemenea, ar trebui sa va ganditi ca, chiar daca incheiati o asigurare completa, asta nu inseamna ca aveti libertatea partilor. Politica ta va deveni mai scumpa daca schimbi o multime de piese intr-un an.

Si cum ramane cu plata? In mod normal, puteti alege metoda care vi se potriveste cel mai bine (lunar, trimestrial, semestrial), dar pe termen lung optiunea de plata unica este cea mai ieftina.

Toate aceste detalii sunt importante atunci cand contractezi o asigurare auto si pot face diferenta intre o alegere buna sau un regret. Poti gasi RCA ieftin intrand pe link.

  1. Economisiti cu un exces: daca dorim sa ne protejam vehiculul cu o asigurare cu toate riscurile, dar nu dorim sa ne asumam un cost ridicat in prima, o solutie buna este sa angajam o asigurare full..

In acest fel, vom plati mai putin pentru asigurare, dar in caz de pierdere va trebui sa ne asumam o parte din cost. De exemplu, daca avem asigurare cu o franciza de 300 de euro, in caz de accident va trebui sa platim 300 de euro, iar asiguratorul se va ocupa de restul costurilor reparatiei. Practic, toate companiile au aceasta modalitate cu diferite optiuni de franciza,

  1. Atentie la excluderi: exista situatii pe care asigurarea auto nu le acopera, chiar daca este cea care acopera toate riscurile. Pentru a evita surprizele, verificati excluderile incluse in politica inainte de a semna o asigurare a vehiculului dumneavoastra. Asigurarea masinii este obligatorie in majoritatea tarilor din lume.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu