M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

De ce suiera un sistem turbo?

Daca turbo-ul masinii tale suiera, este un semn ca are o defectiune. In acest caz, merita o atentie speciala pentru a nu se deteriora in continuare. Mai mult, starea sa proasta afecteaza performanta masinii tale: pierderea vitezei, pierderea puterii, producerea de fum abundent etc. Dar stiai ca exista modalitati de a preveni deteriorarea turbo-ului? Vom face un bilant in acest continut.

Din ce motive suiera o turbosuflanta?

Un turbo suiera din doua motive. Fie furtunul masinii este perforat, fie isi pierde etansarea, fie mecanismul turbocompresorului este spart. In aceste cazuri, suieratul este intens. Trebuie sa consulti rapid un ser vice auto pentru a schimba turbocompresorul, altfel se rupe. Poti apela la turbosuflante Cluj pentru a achizitiona un nou turbo sau unul second hand.

Turbocompresorul este o piesa esentiala intr-o masina, deoarece permite cresterea puterii si a vitezei. Desi este evident ca se va deteriora in cele din urma, ii poti creste durata de viata. Vei vedea cum mai departe in acest articol.

Numeroasele cauze ale suieratului turbo

Rolul turbocompresorului intr-un automobil este de a creste puterea acestuia. Pentru aceasta, piesa asigura un aport constant si semnificativ de oxigen in camera de ardere. Dar oxigenul este in aer. Deci turbo comprima aerul. Acesta este motivul pentru care turbo-ul tau suiera. Cu toate acestea, un suierat care devine puternic este ingrijorator.

Prima cauza posibila care justifica suieratul turbo este scurgerea de aer. Acest lucru se intampla atunci cand schimbatorul de aer este perforat sau furtunul de combustibil are o defectiune. In ambele cazuri, exista aer care iese din turbocompresor. Prin urmare, soferul masinii aude un suierat. Daca turbo-ul tau suiera doar cand accelerezi, poate fi din cauza scurgerii de aer.

Se poate intampla ca zgomotul facut de turbo sa fie intens. Acest zgomot poate aparea la presurizare si in timpul decelerarii. In aceste cazuri, fenomenul se poate datora lubrifierii slabe a rulmentilor turbo. In orice caz, o reparatie sau o inlocuire rapida este necesara urgent pentru a preveni deteriorarea motorului tau.

Intr-adevar, motorul tau s-ar putea strica. Defectiunea motorului apare atunci cand aripioarele turbo se sparg in interiorul motorului. Aceste aripioare vor fi adapostite in camerele de ardere. Ca urmare, probabil ca va fi necesara schimbarea motorului. Cu toate acestea, aceasta operatiune este mai costisitoare decat schimbarea sau  repararea turbo-ului defect.

Daca turbo-ul tau suiera, nu se datoreaza doar deteriorarii furtunului de combustibil sau lubrifierii proaste a rulmentilor turbocompresorului. Este, de asemenea, consecinta scurgerii de aer in anumite regiuni ale motorului. Iata cateva scurgeri de aer care pot provoca suieratul turbo:

  • Scurgere in conducta dintre turbo si filtrul de aer;
  • Scurgere intre galeria de admisie si chiulasa;
  • Scurgere intre colector si turbocompresor.

Motivele suieratului turbo la decelerare

Suieratul usor al unui turbocompresor este un zgomot complet normal. Devine anormal atunci cand zgomotul se intensifica sau apare chiar si la decelerare. Daca masina ta corespunde uneia dintre aceste situatii, se recomanda insistent sa consulti un specialist cat mai curand posibil. Din motive intemeiate, motorul masinii este in pericol.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu