M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Display-ul laptop-ului defect! Avantajele reparatiilor de catre un specialist

Oricine se numara printre utilizatorii care detin pe termen lung un laptop sau un dispozitiv comparabil acestuia, cunoaste dilema defectiunilor display-urilor si nu numai. Deoarece acestea sunt dispozitive mobile, este inevitabil ca acestea sa nu cada sau sa se deterioreze.

Multi utilizatori cred ca in astfel de cazuri inlocuirea dispozitivului sau achizitionarea unui laptop complet nou este inevitabila. Astazi, reparatiile pot fi efectuate rapid si ieftin de catre companii specializate. Vino cu echipamentul la noi sau trimitem curierul la tine!

Laptop-urile sunt cel mai deteriorate atunci cand sunt transportate. Acestea sunt de obicei transportate, deoarece sunt foarte practice si se poate folosi oriunde in deplasare, in tren sau in autobuz. Cu toate acestea, putina neglijenta este suficienta pentru ca dispozitivul sa alunece din mana. Astfel de caderi sunt periculoase pentru display.

De asemenea, este posibil ca un obiect sa loveasca ecranul sau ca dispozitivul sa fie lovit in timpul transportului. Defectele variaza apoi de la pixelii esuati sau luminile de fundal pana la fisuri sau defectiuni totale. O reparatie este atunci inevitabila.

Cel mai mare avantaj al unei reparatii sunt cu siguranta economiile de costuri. Achizitionarea unui laptop nou costa cel putin cateva sute de euro, in unele cazuri mai mult de 1.000 de euro – daca se includ costurile pentru o noua configurare si transferul de date de la dispozitivul vechi la cel nou. Prin urmare, o reparatie intr-un atelier de specialitate este solutia cea mai buna.

Dupa evaluarea de catre atelier, va fi pregatita o estimare a costurilor. Daca ar trebui sa devina necesara o inlocuire completa a display-ului (ceea ce este necesar in majoritatea cazurilor), costurile pentru noul display va fi doar doar intre 300 si 500 de lei, plus instalarea care de obicei costa pana in 200 de lei. In orice caz, acest lucru este mai ieftin decat inlocuirea intregului dispozitiv.

In plus, intr-un astfel de caz nu este nevoita transferarea datelor importante, ceea ce ar costa timp, nervi si bani. Daca exista o asigurare care ar putea acoperi daunele produse laptop-urilor, se poate reglementa si reparatia prin aceasta.

O alta problema ce apare foarte des in defectiunea unui laptop, este ruperea balamalelor acestuia. In atelierele de specialitate se pot efectua reparatii durabile, instructiuni clare de reparati, unelte potrivite si piese de schimb de inalta calitate. Cu toate acestea, reparatia va fi de un succes complet.

Repararea este cea mai buna modalitate de a restabili balamaua laptopului stricat si de a ajuta la conservarea resurselor valoroase. Reparatiile vor fi usoare si accesibile, astfel incat sa se poata continua utilizarea laptop-ului pentru o lunga perioada de timp. Furnizori acestor servicii sunt de incredere si pot fi gasiti chiar si in judetul Ilfov. Acestia sunt foarte familiarizati cu reparatiile balamalelor pentru laptopuri.

Nu conteaza daca este o balama pentru un laptop HP sau o balama pentru laptop Lenovo – un laptop stricat poate fi reparat rapid si ieftin. Se poate gasi atelierul potrivit cu doar cateva click-uri de mouse.

Ce sa faci cand ti se strica laptopul?

A avea un laptop stricat poate fi o perioada cu adevarat stresanta, mai ales daca pastrezi acolo o multime de date sau imagini profesionale sau personale. Cand adaugati costul reparatiei sau inlocuirii acestuia deasupra, este firesc sa simtiti un adevarat sentiment de pierdere.

Cu toate acestea, inainte de a va pierde orice speranta, merita sa stiti ca exista pasi pe care ii puteti lua fie pentru a oferi laptopului o noua viata, fie pentru a-si pastra o parte din valoare.

Este adevarat ca sunt necesare niste cunostinte tehnice, precum si dorinta de a depune ceva timp si efort, dar ar putea merita daca poti salva o parte din investitia si datele tale.

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca laptopul este stricat. Cautand ajutor profesionist pentru repararea laptopului, ati putea fi surprins de cat de usor poate fi reinviat. Daca aveti nevoie de un laptop in timp ce acesta este evaluat si/sau reparat, Smart Computers va ofera un serviciu de inchiriere de laptop cu reducere pentru a va mentine in functiune in perioada intermediara.

Chiar daca laptopul nu este reparat sau va costa prea mult pentru a fi reparat, poate doriti sa luati in considerare inchirierea unui laptop in timp ce decideti ce model nou doriti sa cumparati.

Daca componentele externe ale laptopului (ecran, tastatura, balama) sunt stricate, dar procesorul si hard disk-ul inca functioneaza, il poti transforma intr-un dispozitiv nou. Scotand piesele interne si plasandu-le intr-o tastatura de computer de sine statatoare care se conecteaza la un monitor, puteti crea un computer.

Daca afisajul LCD inca functioneaza, dar restul laptopului este stricat, atunci il puteti folosi cu un alt PC sau laptop ca monitor suplimentar. Acest lucru va poate ajuta sa faceti mai multe sarcini si sa va imbunatatiti productivitatea. Va trebui sa scoateti panoul LCD si sa-l atasati la o placa de control.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu