M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum sa ai casa ta facuta dintr-un… container ?

Nu toate containerele sunt la fel sau au aceeasi functie. Containerele traditionale de transport maritim au o inaltime de aproximativ 2,40 metri. Cu toate acestea, containerele high cube au o inaltime de 2,69 metri.

Prin urmare, daca doriti o buna izolare interioara pe tavan, este cel mai probabil sa aveti o casa de o inaltime inadecvata in stilul „Hobbit” (amintiti-va ca izolarea este necesara si reduce spatiul). Este adevarat ca containerele inalte sunt mai scumpe decat containerele obisnuite, dar nu exista nici o indoiala ca inaltimea suplimentara este un punct in favoarea acestei investitii.

Pregatiti-va pentru vant

Casele realizate cu containere care sunt situate in zone in care este foarte vant, sunt un loc zgomotos. Forma dreptunghiulara a structurii contravine a ceea ce este un model aerodinamic. Poate ca rafalele puternice de vant lovesc peretii casei si provoaca un zgomot enervant. Deci, daca locuiti intr-o zona cu vant, construiti-va casa in spatele unui vant.

Evita sudarea excesiva

Un container poate fi materialul perfect pentru a construi o casa mica. Dar, daca doriti mai multi metri patrati, atunci va trebui sa cumparati mai multe containere. Apoi, aceste cutii uriase de otel trebuie sudate pentru a obtine o structura mai solida. Problema este ca sudarea ridica costul foarte mult. Prin urmare, in cazul in care bugetul este strans, evita exagerarea cu cantitatea de sudare de care aveti nevoie.

Luati in considerare mai intai optiunile locale

Astazi, multi oameni sunt interesati sa construiasca case cu containere maritime datorita aspectului durabilitatii. Daca acesta este cazul tau, cel mai bine este sa incerci sa cumperi de la companii locale. Containerele sunt grele, iar transportul in care este mutat dintr-un port in altul are un impact mare asupra mediului. Constructia cu containere de transport maritim este mai ecologica daca este achizitionata in apropierea regiunii.

Trebuie sa planifici cheltuielile suplimentare

In timp ce multi oameni iubesc ideea de a avea o casa facuta dintr-un container din cauza costului redus, este important sa intelegem ca completarea exteriorului si a interiorului este uneori putin mai scumpa decat credem. Si, asa cum este normal in toate stilurile de constructie, cu cat casa este mai mare, cu atat va fi mai scumpa.

Poti vedea aici mai multe containere de locuit.

Planifica unde vor merge conductele si electricitatea

Asigurati-va ca stiti clar care este cel mai bun loc pentru instalarea fiecarei conducte si a fiecarei linii electrice in casa. Trebuie sa lasati vizibile taieturile sau gaurile fiecarei instalatii inainte de a termina proiectarea si decorarea interiorului casei containerului, astfel incat sa nu mutati mobilierul printr-un punct de apa sau lumina pe care ati uitat sa il plasati.

Evita taierea exagerata

Containerele sunt foarte rezistente, deoarece sunt construite cu otel solid. Cu toate acestea, de fiecare data cand structura este taiata pentru a face o usa sau o fereastra suplimentara, recipientul este slabit. Daca exagerati cu gaurile, este foarte probabil ca va trebui sa investiti mai multi bani in armarea fasciculului de otel.

Containerele sunt ecologice? Care sunt alte produse pe care le poti folosi intr-un mod eco

O solutie sensibila este ca fiecare dintre noi sa poarte hainele pe care le detinem in prezent cat de mult putem sau sa cumpere doar de la marcile care sunt cu adevarat interesate sa abordeze deseurile. De exemplu, comerciantul cu amanuntul de echipamente pentru exterior Patagonia deruleaza un program de reciclare a imbracamintei si isi incurajeaza clientii sa repare piese de echipament uzate in loc sa cumpere altele noi.

Recover se angajeaza sa produca imbracaminte 100% reciclata. Din doar 8 sticle de plastic, startup-ul din Carolina de Nord realizeaza un tricou nou-nout, sprijinind in acelasi timp locurile de munca, comunitatea si educatia locale. Pana acum, a impiedicat peste 5 milioane de sticle de plastic sa ajunga la groapa de gunoi.

Inlocuiti sticlele de apa din plastic cu una din otel inoxidabil. Un recipient de apa din otel inoxidabil are numeroase avantaje fata de unul din plastic. In primul rand, mentine apa rece ore in sir daca este bine izolata si are o deschidere mare pentru a adauga cuburi de gheata daca este necesar.

De asemenea, nu dezvolta un miros  dupa cateva utilizari. Nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la scurgerile de BPA in lichide.

Contaminarea cu BPA este o problema reala cu sticlele obisnuite de plastic. BPA, cunoscut sub numele de bisfenol A, este o substanta chimica care a fost folosita in productia de sticle de plastic si pahare de aproape o jumatate de secol pentru a intari plasticul.

Cu toate acestea, studii recente au legat BPA de o multitudine de riscuri pentru sanatate, inclusiv riscul de perturbare hormonala, afectarea dezvoltarii fetale, probleme cardiace, diabet, obezitate, dezvoltare anormala a creierului la copii si, posibil, chiar cancer.  Dar sticla de apa din otel inoxidabil a ajuns pe lista noastra de produse ecologice obligatorii, deoarece este foarte reutilizabila si ajuta la minimizarea deseurilor de plastic, deoarece veti impiedica nenumarate sticle de plastic sa dauneze mediului.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu