M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

De ce invata copiii limbi straine mai repede decat adultii? Un studiu releva acest lucru

Un studiu a fost comandat pentru a analiza principala cauza pentru care copiii invata sa vorbeasca limbi straine mai repede decat adultii.

Viteza cu care copiii invata sa vorbeasca o noua limba este mai mare decat cea a adolescentilor, tinerilor si adultilor. O ancheta efectuata de Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh (Pennsylvania, Statele Unite) a confirmat acest lucru si a investigat principala cauza care o provoaca. Cursuri engleza copii reprezinta cea mai buna solutie pentru ca cei mici sa invete engleza.

Desi tinde sa se creada ca motivul pentru care face acest lucru sa se intample este diferitele capacitati dintre copii si adulti, mai degraba cheia are legatura cu modul in care adultii vorbesc cu copiii.

Studiul a fost publicat in Psychological Science si a fost realizat folosind o metoda dezvoltata de un grup de cercetatori care au evaluat experimental modul in care parintii folosesc ceea ce stiu despre limbajul copiilor lor pentru a vorbi cu ei intr-un fel sau altul.

De ce invata copiii limbi straine atat de repede?

Raspunsul ar fi in modul in care varstnicii vorbesc cu copiii lor, deoarece parintii par sa aiba modele foarte specifice despre cunostintele copiilor lor si sa le foloseasca pentru a „adapta limba” atunci cand le vorbesc.

Pe de alta parte, adultii au tendinta de a vorbi cu copiii mai incet, cu un ton mai inalt, cu o intonatie mai exagerata si chiar introducand intrebari pentru a verifica daca le-au inteles.

Toate aceste caracteristici fac mai usor pentru cei mici sa se familiarizeze mai mult cu limba si, de asemenea, permite parintilor sa stie cat de mult stiu copiii despre limba pentru a schimba modul in care le vorbesc, astfel incat sa le inteleaga.

In acest fel, acest proces este fezabil deoarece, asa cum spunem, parintii stiu cum este limba copiilor lor, deoarece ii vad crescand si invatand. Si profitand de asta, ei pot regla fin modul in care comunica cu ei.

Urmand aceasta tendinta, pe masura ce fluenta limbajului creste, structura propozitiilor este mai mare, precum si complexitatea utilizata de adulti atunci cand vorbesc. Dupa cum compara cercetatorii, ar fi ca atunci cand elevii invata matematica, deoarece avanseaza progresiv in dificultate pe masura ce invata.

In plus, in acest studiu au analizat si modul in care adultii (inclusiv parintii, tutorii si ingrijitorii) reusesc sa-si ajusteze interactiunile cu dezvoltarea vorbirii fiecarui copil.

Pentru a face acest lucru, a fost desfasurata o activitate pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 15 si 23 de luni, care a constat, impreuna cu parintii lor, in alegerea unui animal dintr-un grup de trei. Jumatate dintre animalele care le-au fost oferite au fost cele care sunt de obicei invatate devreme (cum ar fi pisica sau vaca). Celalalt corespundea celor pe care copiii ii intalnesc de obicei mai tarziu, cum ar fi leopardul sau paunul.

Ceea ce s-a masurat prin aceasta au fost diferentele dintre modul in care parintii vorbeau despre animalele pe care credeau ca copiii lor nu le cunosc si cele pe care credeau ca le cunosc. Prin acest experiment au descoperit ca parintii au reusit sa modifice modul in care vorbeau in functie de faptul daca au observat daca copiii lor cunosteau animalul sau nu.

De ce copiii invata limbi straine mai repede atunci cand fac sport

Cu totii ne-am dori sa descoperim un truc magic pentru a invata o limba mai repede. Adevarul este ca exista metode de a invata mai eficient, chiar si pentru copii, care sunt deja mai agili cu limbile straine in ei insisi.

Sportul este cunoscut pentru a elibera endorfine, un produs chimic care reduce durerea si provoaca un sentiment de euforie. Ceea ce poate nu stiti este ca sportul a fost, de asemenea, dovedit a imbunatati memoria si concentrarea, doua abilitati foarte utile pentru cei inca in scoala. Nu credeti? Cititi mai departe si aflati de ce copiii invata limbi straine mai repede atunci cand fac sport.

Evident, combinarea studiului unei limbi cu practicarea unui sport este o schimbare foarte binevenita pentru elevii mai tineri!

Pas cu pas in afara celor patru pereti ai clasei in timp ce faci sport este o modalitate perfecta de a rupe rutina si de a invata o limba mai activ. Din cauza capacitatii lor slabe de a mentine atentia pentru perioade lungi de timp, incorporarea diferitelor activitati in invatare este o modalitate fantastica de a va asigura ca elevii sunt cu adevarat atenti.

Exercitiile de memorie

Exercitiile de mare intensitate activeaza creierul. Astfel, atunci cand alergi pe un teren de fotbal, inoti intr-o piscina sau urci pe un perete, imbunatateste memoria pe termen lung.

In momentul adevarului, memoria este un aspect fundamental in invatarea unei limbi straine, astfel incat practicarea sportului ajuta la memorarea unui vocabular nou. In plus, rezultatele sunt de durata… nu mai mult de invatare vocabular pentru examen si uitand-o a doua zi!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu