M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum se face repatrierea unui decedat?

Cand pleci intr-o calatorie, s-ar putea sa mori si corpul tau va trebui repatriat. In acelasi mod s-ar intampla daca te-ai muta sa traiesti intr-o tara straina si ti s-ar intampla ceva in acest loc. Pe scurt, acesta este un serviciu care nu ar trebui tratat cu usurinta, deoarece daca nu este acoperit de asigurarea de deces, efectuarea acestuia poate fi un cost ridicat.  Vezi aici repatriere decedati Italia.

Care este repatrierea decedatului?

Repatrierea defunctului este procesul prin care trupul unei persoane este transferat in tara sa de origine deoarece decesul sau a avut loc in afara acesteia. Cel mai frecvent lucru este ca acest transfer se efectueaza cu avionul, desi, daca sunt tari vecine cu cel de origine, se poate face in alte mijloace de transport.

Procedura de transfer funerar in multe tari europene

Acum ca am definit conceptul de repatriere, vom vorbi despre procesul de solicitare si realizare a acestuia.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa intrebati casa funerara corespunzatoare care se afla in orasul de destinatie pentru informatii despre transferurile funerare. Personalul acestei institutii va va ajuta sa adunati si sa completati toata documentatia necesara pentru a o solicita.

Trebuie remarcat faptul ca pentru aceasta va trebui sa contactati o agentie specializata in acest tip de proceduri, deoarece acestea nu sunt de obicei simple. Agentia si casa funerara vor desfasura intregul proces care poate dura pana la o saptamana.

Documentatia necesara va fi dupa cum urmeaza:

  • Cerere de repatriere completata de familia defunctului.
  • Pasaportul original al persoanei decedate.
  • Cinci certificate medicale de deces si alte cinci certificate de deces.
  • Documentul original al licentei de inmormantare.
  • Actul de imbalsamare in cazul in care transferul se face cu avionul.
  • Scrisoare consulara.
  • Documentatia relevanta emisa de Sanatate.

S-ar putea sa va simtiti coplesiti de toata aceasta cantitate de raportare necesara. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca vor exista documente pe care familia trebuie sa le completeze, dar marea majoritate este colectata in timpul procesului de gestionare in comun intre agentie si casa funerara.

Informatii de care ar avea nevoie o casa funerara pentru a efectua procedura

Pe langa documentatia pe care am mentionat-o mai sus, va fi necesar ca si rudele defunctului sa furnizeze anumite informatii. Astfel, va fi necesar sa furnizati datele corecte de filiatie, deoarece Registrul civil va solicita sa completati un chestionar.

De asemenea, este necesar sa furnizati informatii despre aeroportul de destinatie al ramasitelor si despre cimitirul in care doriti ca membrul familiei dumneavoastra sa fie inmormantat. In cele din urma, va fi necesar sa se desemneze casa funerara  sau persoana care va avea grija de ramasitele defunctului pana la inmormantarea sau incinerarea lor.

Case funerare cu serviciu de transfer international si national

Desigur, nu exista multe case funerare  care sa ofere servicii de repatriere.  Cateva includ in catalogul lor acest lucru pentru ca inteleg ca aceasta este o acoperire necesara. Mai ales in momente la fel de dureroase ca o moarte, trebuie sa dea raspunsuri celor afectati, nu sa le puna mai multe obstacole in cale. Sunt specialisti in transferuri in tari din UE pentru care au personal calificat , precum si un serviciu complet de consultanta juridica si psihologica.

In cele din urma, sa vorbim despre cost. Acest lucru poate fi acoperit de asigurare de deces si apoi nu ar fi nici o problema. Cu toate acestea, in cazul in care acest cost nu este asigurat, transferul defunctului va trebui platit. In cazul in care resursele dumneavoastra sunt limitate, consulatul tarii in care este transferat decedatul acopera, de obicei, o parte din cheltuiala.

Deci, acum stiti in ce consta repatrierea defunctului, deoarece face parte din serviciile funerare pe care le oferim.

Repatrierea si transferul cadavrelor: care este procedura?

Daca o persoana draga moare in afara tarii lor de resedinta, poate aparea o situatie confuza si complicata. In acest articol va explicam tot ce trebuie sa stiti despre repatriere, cum functioneaza procesul si care este diferenta cu transferul de organisme.

Ce este repatrierea?

„Repatriere” este termenul utilizat atunci cand o persoana decedata este transferata in tara de origine. In aceste cazuri, casele funerare sunt responsabile pentru acordarea de sprijin prin legatura cu ambasada tarii, companiile aeriene si ofiterii criminalisti in numele familiei.

Daca decedatul a murit in strainatate, dar doriti sa-l ingropati sau sa-l incinerati in tara orginara, trebuie sa organizati repatrierea corpului. In cazul in care persoana a fost in vacanta atunci cand a murit, va trebui sa verificati daca au avut asigurare de calatorie si daca polita lor acopera costurile de repatriere.

Sunt mai multi pasi de facut pentru repatrierea unui cadavru din strainatate. Acestea pot varia usor in functie de tara in care persoana respectiva moare; cu toate acestea, este important sa le urmati corect pentru a va asigura ca procesul este cat mai simplu posibil.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu