M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ghid pentru echipamente de constructii: Unelte, echipamente si masini

Constructia este complexa. Daca ati fost acolo, pe santier, veti intelege. Nu numai ca trebuie sa ai o atitudine si sa intelegi cum sa conduci o echipa de mesteri intelepti, zidari si specialisti, dar si sa oferi – cunostinte minime – instrumentele necesare si corecte, astfel incat sa poata indeplini fiecare sarcina in cel mai bun mod posibil.

Este posibil ca cunostintele constructive dobandite in cariera universitara cu privire la acest aspect sa fie minime pana cand aveti cateva lucrari in top, dar va asiguram ca recunoasterea instrumentelor disponibile pe piata nu numai ca va va permite sa economisiti, ci si sa accelerati procesul de constructie si sa reduceti eforturile fizice, ceea ce aduce mari avantaje.

Cu aceasta ocazie, va prezentam o imagine de ansamblu a diferitelor echipamente, unelte si masini cele mai utilizate. Gama de utilaje constructii Kubota este foarte apreciata.

Ruleta

Chiar daca va ganditi doar la o banda gradata, are caracteristici care ii confera o utilitate mai mare pentru constructie: deschiderea in partea metalica functioneaza ca o ancora pentru cuie si suruburi; deplasarea aceleiasi parti permite o masurare exacta atunci cand este utilizata ca carlig sau fund; finisajul dintat serveste la realizarea marcajelor de masurare pe materiale; pe baza de plastic exista un numar care indica lungimea sa, ajutand la prevenirea necesitatii de a indoi banda.

Calibru

Acesta ofera masuratori precise, in principal de diametre exterioare, interioare sau profunde.

Nivel

Se utilizeaza pentru a determina gradul de orizontalitate sau verticalitate a unei suprafete. In prezent, nivelul bulei sau nivelul topografic pot fi gasite cu usurinta.

Prabusit

O parte metalica conica care poate fi atarnata pentru a verifica verticalitatea unei suprafete.

Instrumente de mana

  • Ustensile rezistente pentru a efectua lucrari mecanice prin forta fizica.

Surubelnita

Bara metalica atasata la un maner pentru insurubare. Este necesar ca varful sa se adapteze la surub, astfel incat gasim diferite tipuri, cum ar fi plat, stea, hexagonal, printre altele.

Cheie

Acestea permit efortului de torsiune sa stranga sau sa slabeasca suruburile si piulitele. Printre cele mai utilizate sunt cele fixe care au diferite forme (tub si cheie pentru suruburile capului Allen) si reglabile (cheie franceza, grifon sau cheie Stillson si cheie de lant).

Pensete sau clesti

Se compune din doua brate metalice care permit functii multiple, cum ar fi mentinerea, taierea si modelarea. Printre cele mai frecvente gasim clestii de varf, taietura diagonala, clestii sub presiune (clema de presiune), clestii extensibili (ciocul papagalului).

Foarfece

Este utilizata in principal pentru a face taieturi in metale (tije si cabluri). In acelasi mod ca si o foarfeca comuna, permite o mai mare putere si precizie in taiere.

Dalta

Utilizat impreuna cu ciocanul pentru a taia, a indeparta rugozitatea sau a canelura un material.

Mistrie

O foaie de metal plana, suprafata dreptunghiulara, care are margini netede -pentru a face tencuieli sau cu dinti – pentru a plasa un mortar de bucati ceramice.

Lopata

Folosit pentru excavarea sau mutarea materialelor. Sunt printre cele mai utilizate in constructii, rotunde sau cu varf (pentru a sapa) si patrate (pentru a transporta materiale).

O mica parte din istoria companiei Kubota

  • 1890 – Infiintata ca turnatorie. A inceput productia de piese turnate pentru echipamente de cantarire si marfuri zilnice.
  • 1893 – A inceput productia de tevi din fonta pentru alimentarea cu apa. A deschis uzina Amagasaki in 1917 si si-a mutat productia.
  • 1897 – S-a schimbat denumirea companiei din Oide Chuzo-jo (Tatoria Oide) in Kubota Tekko-jo (Uzina Kubota Iron). S-a initiat productia de echipamente de aprovizionare cu apa, cum ar fi hidranti de incendiu si supape cu sarta.
  • 1922 – A inceput productia de motoare pe baza de petrol pentru scopuri agroindustriale, setanki (economizor de combustibil: echipamente de economisire a energiei care utilizeaza gaze reziduale) si fonta rezistenta la caldura.
  • 1930 – Ministerul Comertului si Industriei a selectat motorul cu ulei Kubota drept „produs intern excelent”.
  • 1939 – Oferta publica initiala. In fiecare fabrica a fost infiintat un institut tehnic profesional.
  • 1947 – A dezvoltat cultivatorul si a initiat productia si vanzarile.
  • 1953 – S-a schimbat denumirea corporativa din KK Kubota Tekko-jo in Kubota Tekko KK. A infiintat Kubota Kenki KK si a intrat in industria echipamentelor de constructii. A inceput productia de lopeti si alte echipamente de constructii, precum si masini de punte marine.
  • 1955 – A creat un slogan corporativ, „De la construirea tarii la fabricarea orezului”.
  • 1957 – A avansat in arena materialelor legate de locuinte. A inceput productia de material pentru carcasa „Colorbest”.
  • 1960 – A dezvoltat si comercializat primul tractor agricol japonez. A primit si a finalizat o comanda pentru un proiect de alimentare cu apa de peste mari (Phnom Penh) pentru prima data in Japonia.
  • 1962 – Intrarea la scara larga in afacerea de imbunatatire a mediului. S-a inceput productia de tractoare pentru campuri de camp.
  • 1963 – A inceput productia de automate.
  • 1964 – A inceput productia de instalatii de incinerare municipale.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu