M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cumpararea propriei case: tot ce trebuie sa stiti

Inchirierea este o optiune practica pentru multi oameni. In jurul orasului puteti gasi mai multe optiuni in functie de bugetul dvs. Cu toate acestea, v-ati intrebat vreodata cum puteti face pentru a opri inchirierea si pentru a va cumpara propria casa?

In acest articol va explicam tot ce trebuie sa stiti inainte de a decide sa va cumparati propria casa si sa va convertiti chiriile in plati ipotecare.

Identificati momentul cheie pentru a face saltul

Decizia de a cumpara propria casa este o alegere pe care nu ar trebui sa o faci usor. Este un angajament pe care il veti avea timp de mai multi ani. Dar daca va gestionati bine banii si alegi proprietatea in mod corespunzator, beneficiile pe termen lung vor fi multe.

Leonardo González, analist imobiliar, sugereaza realizarea unei liste de argumente pro si contra ale locuintelor candidate pentru a locui.

„Momentul cheie (pentru a face saltul de la inchiriere la cumparare) este definit prin plata unei plati lunare accesibile. De asemenea, ar trebui luata in considerare posibilitatea de a maximiza randamentele si de a va imbunatati calitatea vietii. Adica sa cumpere atunci cand preturile sunt minime.”

Inainte de a cumpara, alege in mod corespunzator

Timpul pentru a alege si a cumpara propria casa poate deveni o panta grea. Pentru a face mai usor, ar trebui sa aveti o lista de elemente pe care le cautati intr-o proprietate inainte de a cumpara.

Potrivit lui Leonardo, ar trebui mai intai sa va revizuiti nevoile si sa definiti daca sunteti in cautarea unei case sau a unui apartament. Apoi, faceti matematica si analizati-va capacitatea financiara. Daca intentionati sa cumparati impreuna cu partenerul sau prietenii, intrebati-va care este domeniul de aplicare economic al fiecaruia.

Odata ce acest lucru este definit, este necesar sa se pregateasca o lista de scenarii. In ele trebuie sa simulati rutele de plata – cum ar fi posibilitatea de a face o decontare anticipata a ipotecii. Si faceti planuri pentru situatii neprevazute – cum ar fi pierderea locurilor de munca.

In cele din urma, trebuie sa stabiliti obiectivele care trebuie indeplinite. De la termenul ipotecii, amortizarea, timpul estimat de utilizare sau asteptarile privind valoarea excedentara, pana in momentul in care decideti sa va vindeti proprietatea.

Alege un credit ipotecar care sa va avantajeze

In timp ce este foarte dificil de a avea suma completa a unei case, ipoteci sunt un instrument de mare pentru a indeplini visul tau. Aproape toate apartamentele si casele sunt achizitionate prin aceste mecanisme sau prin creditele Institutului Fondului National pentru Locuinte.

Creditele ipotecare bancare au rate ale dobanzii accesibile, iar conditiile lor se imbunatatesc daca contractati pentru o perioada maxima de 15 ani. Analistul recomanda evitarea „stresului financiar” si alocarea a pana la 40% din veniturile tale in plata platilor lunare.

Pe de alta parte, puteti cauta, de asemenea, sprijin si la alte institutii financiare. Daca nu aveti un istoric de credit bun, este o optiune accesibila pentru a va cumpara casa. In plus, unele banci nu cer sa fi salvat plata in avans a casei pe care doriti sa o cumparati.

Luati in considerare aderarea la credite

In prezent, volatilitatea pietei si incertitudinea financiara reprezinta o constanta. Cu toate acestea, aderarea la credite va poate ajuta sa va cumparati propria casa. Atat institutiile nonbancare, cat si unele institutii bancare ofera aceasta modalitate.

Potrivit lui González, locuintele comune sunt un proiect comun. Aceasta optiune este convenabila pentru a achizitiona o casa mai mare sau mai bine situata in metropole.

„Extinderea familiei sporeste aceasta modalitate ca o cale mai buna catre o calitate mai buna a vietii. Este, de asemenea, o schema de acoperire pentru situatii neprevazute, cum ar fi pierderea locului de munca al unuia dintre membrii familiei.” Poti cumpara un Apartament 2 camere finalizat, etaj 1 zona Drumul Binelui – Metalurgiei in care sa te muti cu intraga familie.

 Sfaturi pentru a-ti cumpara propria casa in 2022

Preturile de inchiriere devin din ce in ce mai mari, deci este posibil sa alegeti sa cumparati o casa. Cu toate acestea, cumpararea unei case nu este un lucru simplu. Aici va oferim Sfaturi pentru a cumpara o casa in 2022.

Setati scorul de credit

Stabilirea unui istoric de credit bun este un proces care necesita timp, dar este foarte important daca va ganditi sa cumparati o casa si nu aveti suficienti bani pentru a face acest lucru; deci, incepeti prin a accesa un credit.

Pentru a cumpara o casa cu credit ipotecar, nu aveti nevoie de un scor de credit perfect, cu un scor de credit de 640 puteti face deja achizitia. Acum, daca trebuie sa stabiliti creditul, va recomandam sa incepeti cu un card securizat sau cu un membru de incredere al familiei care va adauga ca utilizator autorizat.

Important este ca si cardul sa nu aiba rapoarte negative.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu