M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care sunt simptomele insuficienței cardiace?

Dacă aveți insuficiență cardiacă, este posibil să nu aveți simptome sau acestea pot varia de la ușoare la severe, pot fi persistente sau pot veni și pleca. Simptomele insuficienței cardiace sunt legate de modificări ale inimii și corpului, iar severitatea depinde de cât de slabă este inima.

Insuficiență cardiacă simptome:

  • Obstrucție pulmonară. O inimă slabă poate cauza acumularea de lichid în plămâni. Acest lucru poate duce la dificultăți de respirație în timpul exercițiilor fizice sau în timp ce vă odihniți sau vă aflați în pat. Congestia pulmonară poate duce, de asemenea, la o tuse uscată sau respirație șuierătoare.
  • Retenție de lichide. Când inima este slabă, mai puțin sânge este trimis la rinichi, ceea ce duce la retenția de lichide, ducând la umflarea gleznelor, picioarelor și abdomenului (numit edem) și creșterea în greutate. De asemenea, poate duce la o nevoie crescută de a urina noaptea, deoarece corpul încearcă să scape de excesul de lichid. Flatulența poate provoca pierderea poftei de mâncare sau greață.
  • Amețeli, oboseală și slăbiciune. Reducerea fluxului sanguin către organele și mușchii majori vă poate face să vă simțiți obosit și slăbit. Fluxul insuficient de sânge către creier poate duce la amețeli sau confuzie.
  • Bătăi rapide sau neregulate ale inimii. Inima bate mai repede pentru a pompa suficient sânge în tot corpul. Acest lucru poate provoca bătăi rapide sau neregulate ale inimii. De asemenea, aritmiile pot apărea mai frecvent pe măsură ce inima se slăbește.

 

Dacă aveți insuficiență cardiacă, este posibil să aveți oricare, toate sau niciunul dintre aceste simptome. De asemenea, este posibil ca simptomele să nu fie legate de cât de slabă este inima dumneavoastră. Este posibil să aveți multe simptome, dar inima poate fi doar ușor slabă. Sau inima poate fi mai deteriorată, dar are puține simptome.

Cum se ameliorează simptomele insuficienței cardiace?

  • Menținerea echilibrul fluidelor. Medicul dumneavoastră vă poate cere să înregistrați cât de mult beți sau mâncați și cât de des mergeți la baie. Amintiți-vă, cu cât transportați mai mult lichid în vasele de sânge, cu atât inima trebuie să muncească mai greu pentru a pompa excesul de lichid prin corp. Limitarea consumului de lichide la mai puțin de doi litri pe zi va ajuta la reducerea sarcinii de lucru a inimii și la prevenirea reapariției simptomelor.
  • Limitați cantitatea de sare (sodiu) pe care o mâncați. Asociația Americană a Inimii recomandă nu mai mult de 1.500 mg de sodiu pe zi.
  • Monitorizați-vă greutatea și slăbiți dacă este necesar. Aflați care este greutatea dumneavoastră ideală. Aceasta este greutatea pe care o aveți fără lichide suplimentare. Cântăriți-vă la aceeași oră în fiecare zi, de preferință dimineața, în haine similare și la aceeași cântar după urinat, dar înainte de a mânca.

Înregistrați-vă greutatea într-un jurnal sau calendar. Contactați medicul dacă vă îngrășați 2 kilograme pe zi sau 5 kilograme pe săptămână. Este posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să vă ajusteze medicația.

  • Monitorizați-vă simptomele. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă dezvoltați simptome noi sau dacă simptomele dumneavoastră se agravează. Nu așteptați până când simptomele devin suficient de severe pentru a necesita tratament de urgență.
  • Luați-vă medicamentele conform prescripției. Medicamentele sunt folosite pentru a crește capacitatea inimii de a pompa sânge, pentru a reduce volumul de muncă al inimii, pentru a încetini progresia insuficienței cardiace și pentru a preveni acumularea de lichide.

Multe medicamente pentru insuficiența cardiacă sunt utilizate pentru a reduce eliberarea de hormoni nocivi. Aceste medicamente provoacă lărgirea sau relaxarea vaselor de sânge (scăzând astfel tensiunea arterială).

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu