M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Hidrofor de mare adancime – la ce este util si de unde poti achizitiona modele performante

Hidroforul este una dintre cele mai populare surse alternative de obtinere a apei menajere. Utilizat in special in zonele rurale, acesta ajuta la aspirarea apelor din surse precum fantani sau izvoare si distribuirea ei catre consumatorii dintr-o gospodarie. Hidroforul furnizeaza apa si o mentine la o presiune corespunzatoare in sistem, astfel incat accesul sa fie unul permanent. Pentru a putea functiona, hidroforul are nevoie de alimentare cu energie electrica.

Exista doua tipuri: hidrofor de mica adancime si hidrofor de mare adancime. Prima varianta poate aspira apa de la adancimi de maximum 8-9 metri, in vreme ce variantele de mare adancime pot functiona si la adancimi de pana la 40 de metri. Cu ajutorul informatiilor din acest articol vei afla care sunt toate utilizarile pe care le poate avea un hidrofor si de unde poti achizitiona cele mai moderne si performante variante de mare adancime.

Hidrofor de mare adancime: utilitate si criterii de alegere

Cele mai populare doua variante alternative prin care poate fi obtinuta apa menajera pentru gospodariile aflate in zone rurale sau izolate sunt hidroforul si pompa submersibila. Mecanismele de functionare ale celor doua aparate sunt diferite. Astfel, pompa functioneaza prin impingerea apei cu presiune, catre suprafata, in vreme ce hidroforul aspira apa.

Rolul unui hidrofor de mare adancime este acela de a aspira apa de la adancimi de 20-40 de metri si de a o impinge catre consumatorii dintr-o gospodarie individuala. Fireste, este vorba despre acele gospodarii care nu pot fi conectate la o retea publica de distributie a apei. Tot hidroforul are rolul de a asigura un debit optim si o presiune foarte buna a apei, in asa fel incat consumatorii din gospodarie sa poata functiona la parametri optimi.

Nu doar in zonele izolate sunt utilizate hidrofoare, ci si in cladiri rezidentiale sau in medii precum ateliere auto, spalatorii sau cladiri de birouri. De asemenea, un hidrofor de mare adancime are capacitatea de a genera debit si presiune suficient de mari pentru a ajuta la irigarea gradinilor sau curtilor. Pentru a putea beneficia de ceea ce poate oferi un hidrofor, este necesar sa achizitionezi un model potrivit.

Hidrofor de mare adancime - la ce este util si de unde poti achizitiona modele performante1

Este necesar sa tii cont de consum si presiune. Pentru o casa obisnuita, este nevoie de un hidrofor care sa genereze cel putin 20 de litri de apa pe minut. Este de preferat sa alegi un hidrofor cu o capacitate de generare cat mai mare, care sa asigure necesarul de consum al tuturor locatarilor din locuinta. In cazul unei case mari, cu multi locuitori, trebuie un hidrofor care sa genereze intre 50 si 90 de litri pe minut.

Din punct de vedere al presiunii, un hidrofor trebuie sa functioneze la o presiune intre 2,5 si 5 bari. Aceasta trebuie sa fie suficienta pentru ca apa sa ajunga de la pompa pana la cel mai departat punct de consum. Este necesar sa alegi un hidrofor care sa genereze presiune cat mai buna, mai ales pentru consumatori precum masina de spalat vase si rufe sau cabine de dus.

Intra pe TopStrong.ro so descopera modele performante de hidrofor de mare adancime! Alege varianta potrivita pentru nevoile tale si ai garantia ca beneficiezi de acces permanent la apa in cantitate optima si la o presiune ridicata.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu