M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum să alegi un avocat bun în București, în funcție de domeniul de specializare și de experiența sa

Fiecare cetățean poate să fie nevoit la un moment dat să apeleze la serviciile unui avocat. Un specialist în drept, un avocat bun în București poate să aibă un dublu rol, de sfătuire și de apărare. Unele onorarii sunt aplicabile, atât pentru consultanță juridică, cât și pentru rezolvarea unui dosar sau pentru a apăra un anumit lucru.

Să alegi un bun avocat penal Bucuresti este un lucru esențial pentru a obține toate șansele de a fi cât mai bine sfătuit sau apărat. Va aduce toate răspunsurile la întrebările pe care le ai și dacă este necesar, te va reprezenta în fața tribunalului și te va însoți de-a lungul procedurilor.

Cum poți alege un avocat penal București?

Pentru a înțelege așa cum trebuie cum îți poți alege un avocat penal București, va trebui să determini mai întâi de ce ai nevoie de un astfel de specialist. Fiecare dosar sau caz este diferit și în funcție de problemele pe care le ai, există avocați specializați în unele aspecte ale dreptului. Se poate consulta astfel un avocat în dreptul familiei pentru un caz de divorț. Sau un avocat în dreptul afacerilor pentru un contencios profesional.

Atunci când alegi un avocat bun în București, trebuie să ții cont și de instinct și de primele interacțiuni pe care le ai cu acesta. Relația avocat/client ar trebui să se instaureze într-un climat de încredere. Onorariul intră și el în joc atunci când se alege un avocat. Remunerația avocaților este indicată în convenția onorariilor. Se pot discuta tarifele propuse și te poți decide să alegi un alt avocat în acord cu onorariile care îți convin mai mult.

Bineînțeles, ar trebui să alegi un avocat penal București cu un cabinet cât mai aproape de casă, pentru ca deplasările să fie cât mai facile. Atunci când alegi un avocat bun în București, la fel de important este să definești care îți sunt nevoile. Să te întrebi ce vrei cu adevărat de la el. În acest fel, vei face economii de timp și vei ajuta avocatul să știe mai bine care îți sunt nevoile și așteptările.

Domeniul de competență

Avocații intervin în domenii de drept distincte, chiar și unii avocați generaliști. Domeniile de expertiză juridică sunt stabilite de Barou și acoperă toate nevoile persoanelor fizice, ale întreprinzătorilor și ale întreprinderilor.

În funcție de cerințele tale, este recomandabil să te adresezi unui avocat care este obișnuit să se ocupe de cazuri similare cu al tău. Domeniile de expertiză ale fiecărui avocat sunt, prin urmare, indicatori buni pentru a găsi un avocat bun.

De exemplu:

  • Pentru un divorț va trebui să alegi un avocat competent în dreptul familiei.
  • Pentru un conflict cu un angajator sau un salariat, va trebui să alegi un avocat competent în dreptul muncii.
  • Pentru unele întrebări pe care le ai în ceea ce privește dreptul societăților sau al unor firme comerciale, va trebui să alegi un avocat în dreptul afacerilor.

Astfel că, în funcție de natura cazului tău, va trebui să contactezi avocatul potrivit:

  • Dreptul afacerilor: avocați care lucrează în domeniul profesional. Mai multe secțiuni se află în centrul acestui domeniu: fiscalitate, afaceri, etc.
  • Dreptul familiei: cel mai cunoscut avocat este avocatul specializat în divorțuri, dar el se ocupă și de cazuri privind naționalitatea sau starea civilă. Aceștia își apără clienții care sunt atât minori, cât și adulți.
  • Dreptul muncii: aceasta este o specializare în care avocatul intervine de obicei între angajatori și angajați. Poate fi vorba de litigii legate de contractele de muncă sau pur și simplu de întrebări juridice referitoare la o anumită situație.

Există însă și avocați generaliști care pot interveni în mai multe domenii de competență și care sunt competenți să te apere în mai multe cazuri. Atenție, totuși, să ții cont și de complexitatea cazului și să vezi dacă nu necesită cumva intervenția unui avocat specializat. Dacă te confrunți cu probleme penale, un avocat penal București este specialistul de care ai nevoie în aceste momente.

Identifică problema juridică și apelează la un specialist

Există multe specializări și subspecializări diferite în cadrul dreptului și, înainte de a putea stabili cu exactitate care este cel mai bun avocat penal care să te reprezinte sau să îți apere drepturile, va trebui să stabilești ce tip de avocat este cel mai potrivit pentru a aborda și a rezolva problema ta. În această fază inițială, va trebui să te îndrepți către serviciile de consultanță juridică oferite de consilierul tău juridic general al întreprinderii sau cu un alt consilier de afaceri de încredere, cum ar fi contabilul.

Alege un specialist care să te ajute să îți rezolvi problemele. Avocați din zilele noastre sunt la fel de specializați ca medicii. Poți alege chiar un avocat specializat în accidente de mașină. Pentru că un lucru e sigur. Nu i-ai cere medicului tău internist să facă o operație pe cord deschis. Nici nu i-ai cere consilierului general al companiei să se ocupe de un audit privind salariile și orele de muncă sau de o inspecție. 

Un specialist va cunoaște cele mai recente evoluții și nuanțe juridice aplicabile problemei tale, fără a cere un cost suplimentar pentru a fi în avangardă. Aceste cunoștințe de ultimă oră sunt esențiale, deoarece ar putea face doar o diferență marginală în câștigarea sau pierderea cazului.

Asigură-te de faptul că avocatul ales are experiența necesară

Nivelul de experiență potrivit este un alt criteriu important de care să ții cont. Poate cel mai important criteriu. Vrei un avocat penal București care și-a demonstrat competențele pentru orice tip de problemă. O astfel de experiență este cea care va mări șansele pentru a rezolva problemele tale cu succes. 

Experiența este însoțită și de cunoașterea tertipurilor sau a adversarilor săi, sau de personalitățile care sunt implicate într-un anumit caz. Dar, și de o înțelepciune și de o perspectivă cumulate care vor permite evaluarea riscurilor și dezvoltarea de strategii câștigătoare legate de o anumită problemă, dar și de o încredere în sine pentru a te ghida în meandrele procedurilor juridice.

Alegerea unui bun avocat penal București este un proces mai îndelungat, dar unul important.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu