M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care sunt diferentele dintre automatizari electrice si automatizari industriale?

Este de la sine inteles ca toate tipurile de automatizari sunt electrice, din moment ce necesita o componenta de tip electric pentru a putea functiona. Totusi, acest articol vorbeste despre automatizari electrice, acestea fiind cele aplicate la nivel electric.

Apoi, este le fel de important sa poti face diferenta dintre automatizarile electrice si cele industriale, mai ales daca ai in vedere automatizarea anumitor procese din cadrul afacerii tale, fie aceasta din zona productiei, asamblarii sau chiar comertului.

Care este scopul automatizarilor?

Automatizarile, in general, au rolul de a automatiza procese – fie acestea realizate de un utilaj/o masinarie, fie acestea efectuate de un procesor sau intrerupator. Aceasta definitie este si motivul pentru care, din anumite puncte de vedere, automatizarile electrice si cele industriale sunt vazute ca fiind unul si acelasi lucru.

Ce inseamna automatizari electrice?

Acestea sunt aplicate tot la nivel industrial, dar afecteaza o anumita parte a unei uzine sau lant de productie, de exemplu. Desigur, este vorba strict despre instalatia electrica – generatoare, intrerupatoare, surse de energie electrica si asa mai departe. Fiecare element al instalatiei este controlat prin intermediul impulsurilor electrice.

Aceste impulsuri tin afacerea in miscare, dupa cum s-ar spune. Intarzierea sau lipsa unui impuls pot afecta semnificativ profitul zilnic, de exemplu. Tocmai de aceea se urmareste instalarea acestor automatizari electrice – pentru a garanta existenta impulsurilor electrice exact atunci cand este nevoie de acestea.

Ce inseamna automatizari industriale?

Automatizarile industriale au la baza, desigur, impulsuri electrice – deci automatizari de tip electric. Totusi, acestea actioneaza mai mult asupra echipamentelor si utilajelor unei afaceri. De regula, automatizarile industriale sunt instalate la nivelul echipamentului in sine si afecteaza anumite procese/actiuni ale acestuia.

Comparativ, un singur tablou electric aferent unei serii de automatizari electrice poate afecta intreaga retea electrica a unei cladiri, daca exista permisiunile necesare.

De exemplu, in timp ce automatizarile industriale pot controla bratul unei macarale, automatizarile electrice decid daca macaraua respectiva ar trebui sau nu sa fie in functiune sau chiar programarea perioadelor de activitate.

Care sunt diferentele dintre automatizari electrice si automatizari industriale1

Are afacerea ta nevoie de automatizari?

Orice afacere poate fi automatizata in ziua de astazi – nu exista doar automatizari electrice si industriale. Chiar daca esti de parere ca nu exista metode de automatizare pentru industria ta, o sesiune de brainstorming iti poate demonstra contrariul – ba chiar te poate ajuta sa inventezi metode personale.

Ideea este ca afacerile ar trebui sa urmareasca instalarea de automatizari, indiferent de tip, in permanenta pentru a garanta dezvoltarea constanta si eficienta crescuta. Se crede ca perioada prin care afacerile trec acum poate fi vazuta ca inceputul celei de-a 4 revolutii industriale. In acelasi timp, nu uita faptul ca situatii de automatizare existau si la inceputul celei de-a 3 revolutii, in anii 1970.

La cine poti apela pentru automatizari industriale de calitate?

ElectroTehnics este raspunsul scurt si la obiect. Echipa din spatele acestei firme are peste zece ani de experienta in domeniul automatizarilor, este compusa doar din ingineri autorizati si, mai presus de toate, da dovada de seriozitate si profesionalism in timpul fiecarui proiect!

Contacteaza acum specialistii ElectroTehnics pentru a afla daca afacerea ta poate beneficia de automatizari!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu