M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care este avantajul plaselor de umbrire?

O plasa umbrire este conceputa pentru persoanele carora le place sa petreaca timp pe balcon, terasa sau in gradina, dar nu doreste sa fie expus permanent la lumina directa a soarelui. Aceasta plasa de umbrire poate fi o investitie foarte buna, pe termen lung. Acestea se pot comanda online din magazinele de specialitate.

Plasele de umbrire din magazinele online de specialitate, nu sunt potrivite doar pentru gradina casei, ci si pentru zonele publice. Acestea ajuta la pastrarea umbrei, in cazul in care razele soarelui sunt prea puternice, fie ca te aflii pe balcon sau in gradina. In acelasi timp, aceasta lasa lumina in locurile potrivite si nederanjante. O astfel de plasa va umbri zonele care se afla in spatele plasei sau sub aceasta, fara a lua prea multa lumina. In plus, plasele de umbrire sunt:

  • rezistente la UV si intemperii;
  • permeabile la aer si rezistente la vant;
  • complet netoxice.

Cu plasele de umbrire din magazinele online, se va putea crea un loc umbrit in gradina sau in zonele publice, care sa invinte pe oricine sa zaboveasca. Aceste plase de umbrire se pot aseza orizontal sau vertical, dupa preferinte. Plasele pot fi usor intinse peste terasa precum o copertina.

Atasate la o balustrada sau un gard, plasele de umbrire ofera protectie laterala. O plasa de umbrire este ideala chiar si in conditiile in care sera se incalzeste mult prea mult, deoarece aceasta este ideala pentru zonele vitrate care tind sa se incalzeasca semnificativ de mult. Plasa de umbrire este adesea folosita si la carport, grajduri sau adaposturi pentru animale. In aceste locuri, plasa are rolul de a tine lumina soarelui la distanta, la fel si ploaia.

Plasele de umbrire sunt fabricate dintr-un material rezistent la rupere, si impermeabil la vant si apa. Materialul impresioneaza si prin rezistenta la UV. Acestea sunt fabricate acelasi material care este folosit pentru plasele de protectie impotriva vantului. Datorita dimensiunii, trece suficient aer prin material pentru a preveni “balonarea” in timpul vantului.

Plasele au puncte de prindere stabile, rezistente sub forma unor ochiuri presate din alama sau otel inoxidabil. Acest lucru permite atasarea cu usurinta a plasei in locatia dorita, folosind legaturi de cabluri sau carlige mici.

Plasa de umbrire este alcatuita dintr-o tesatura tricotata rezistenta la UV, impermeabila la vant, cu margini si ochiuri intarite. Materialul impermeabil la vant previne umflarea prelatei in cazul vantului puternic. Materialul este desigur 100% non-toxic, iar contactul cu membranele mucoase (gura, ochii) este, de asemenea, complet inofensiv. Datorita rezistentei la intemperii si stabilizarii UV, prelatele din material textil sunt potrivite atat pentru exterior, cat si pentru interior.

De asemenea, protejarea confidentialitatii este sarcina principala a fiecarui proprietar. O plasa pentru umbrire este o investitie mare, care ar trebui sa dureze ani de zile. In magazinule online se gasesc numai plase functionale si usor de asamblat. Costurile joaca un rol important in amenajarea unei gradini, asa ca exista modalitate de a oferi gradinii un rezultat final imediat si functional. Asadar, o astfel de plasa poate fi potrivita chiar si in timpul unui gratar, deoarece proprietarul se va putea ascunde de privirile indiscrete ale vecinilor.

Cum se planteaza corect, la soare sau la umbra?

Una dintre greselile facute de un gradinar incepator este sa puna o planta de soare acolo unde primeste prea multa umbra sau o planta de umbra unde primeste prea mult soare. Este usor de facut; toti am facut-o.

Chiar daca cititi eticheta plantei pentru cerintele de lumina ale plantei, puteti face o eroare. Adesea, problema consta in definirea a ceea ce reprezinta soarele plin, umbra totala si soarele sau umbra partiala.

Multi gradinari nu sunt siguri; poate fi confuz. Cu toate acestea, lumina disponibila pentru o planta va avea un impact direct asupra succesului acesteia. Diferitele plante au nevoie de cantitati diferite de lumina solara pentru a produce suficienta hrana pentru a creste si a mentine sanatatea si vigoarea. Prin urmare, inainte de a selecta plante, este important sa intelegeti conditiile de lumina din gradina.

Soarele plin inseamna sase sau mai multe ore de lumina solara directa pe zi. Acest lucru nu trebuie sa fie continuu, de exemplu ar putea fi patru ore dimineata, umbra la amiaza si trei sau patru ore de soare dupa-amiaza. Trebuie sa fie direct, plin de soare. Soarele partial este intre patru si sase ore de soare pe zi. Umbra partiala este de doua pana la patru ore de soare pe zi.

Umbra, in termeni de gradinarit, inseamna mai putin de doua ore de lumina solara pe zi. Puteti intalni termenii umbra deschisa, umbra moderata si umbra grea. Ele pot fi caracterizate dupa cum urmeaza:

Locurile cu umbra usoara primesc soare partial filtrat, cum ar fi cel care se gaseste sub copacii cu crengi deschise, cum ar fi mesteacanul, unde exista un model de soare si umbra in continua miscare. Este posibil sa vedeti umbra deschisa denumita umbra patata sau umbra intermitenta.

Umbra moderata apare cu lumina reflectata in mare parte, cum ar fi la podeaua unei paduri de foioase.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu