M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Caracteristici de stocare compacta intr-un depozit

Printre principalele avantaje ale stocarii compacte se numara:

  • Utilizarea excelenta a depozitului, atat in volum, cat si in suprafata.
  • O mai mare protectie a marfurilor depozitate; nu sufera de strivire, deoarece unele sarcini nu sunt plasate deasupra altora.
  • Economisirea spatiului pe coridoare.
  • Reducerea costurilor, atat a intretinerii, cat si a celor generate de stivuitoare.

Depozitarea compacta este cunoscuta sub numele de densitate mare, deoarece obtine o ocupare excelenta, atat a suprafetei, cat si a volumului, si este mai potrivita atunci cand trebuie depozitate cantitati mari de produse cu rotatie scazuta sau medie.

Economisirea spatiului intre depozitarea compacta si depozitarea conventionala poate deveni foarte relevanta, iar aceasta economie de spatiu poate deveni un criteriu de luare a deciziilor cu privire la cel mai bun sistem de stocare de utilizat.

Stocare dinamica

Depozitarea dinamica este utilizata pentru bunurile care necesita o rotatie perfecta, deoarece fluxul de stoc indeplineste perfect unul dintre cele doua criterii de iesire.

Cu acest sistem se realizeaza si depozitarea compacta si exista intotdeauna un palet disponibil la priza, ceea ce inseamna reducerea timpilor de manipulare.

Rafturile dinamice sunt o structura metalica compacta, cu cai cu role in care se afla paleti sau incarcatura. Acestea sunt instalate cu o panta usoara care permite alunecarea sarcinilor. Acestea sunt, de asemenea, echipate cu frane care controleaza viteza si opririle sunt plasate la capete pentru a preveni plecarea marfurilor. In functie de mecanismul cu care lucreaza, ele pot fi motorizate sau prin gravitatie.

Rafturi dinamice gravitationale

Acestea sunt instalate cu doua zone de acces, cate una in fiecare fata (precum si in rafturile drive-through). Padelele sunt introduse prin cea mai inalta parte a cailor cu role si se misca, prin forta gravitationala, la capatul opus fiind dispuse pentru extractie. Principalele sale caracteristici sunt:

  • Control excelent al stocurilor.
  • Rotatia perfecta a produsului in conformitate cu criteriul FIFO.
  • Economisiti timp pentru manipularea paletilor.

Rafturi dinamice motorizate

Acestea sunt instalate sustinute pe un perete si au nevoie doar de un culoar frontal pentru manevra si circulatia camioanelor (la fel ca rafturile drive-in).

De asemenea afla ca noi sprijinim afacerile romanesti din 2008 cu spatii de depozitare foarte bune.

Sunt rafturi de mare adancime ale caror role sunt actionate prin motoare electrice, raspund criteriului LIFO, deoarece paletii sunt introdusi si scosi in acelasi loc.

Stocare mobila

Se compune din instalarea rafturilor conventionale pe platforme sau sine care permit mutarea rafturilor si lasarea unui coridor intre ele, in acest fel putem accesa marfa selectand culoarul necesar.

Sistemul de mobilitate permite formarea de unitati compacte fara culoare intermediare sau separarea acestora pentru a accesa marfa pe care trebuie sa o extragem.

Rafturile mobile, prin plasarea sarcinilor, pot fi de inaltime mica (destinate unor sarcini mici de manipulare manuala) si de inaltime medie, pentru incarcaturi paletizate a caror manipulare se efectueaza cu mijloace mecanice.

Conform sistemului de mobilitate, acestea sunt clasificate in:

  • Rafturi mobile manuale: miscarea se efectueaza cu un volan atasat la partea laterala a fiecarui raft.
  • Rafturi mobile automate: sunt echipate cu motoare electrice instalate pe rafturi sau pe sine.

De ce este important sa ai spatii de depozitare in case

Desi este adesea trecuta cu vederea, depozitarea poate fi unul dintre elementele cele mai importante pentru un spatiu de viata sau de lucru fericit, sanatos si organizat. Dar prea des, depozitarea este folosita in case si birouri pentru a ascunde gramezile de dezordine care nu au un „loc” desemnat. Cu toate acestea, multi proprietari si cumparatori de case incep sa prinda tendintele de depozitare care au cuprins piata in ultimii trei ani. Un studiu realizat de site-ul imobiliar Zillow.com spune ca dulapurile au fost locul doi cel mai solicitat din 2013.

Incorporarea depozitarii in constructii si remodelari rezidentiale sau comerciale economiseste timp si bani clientului – si va economiseste timp si bani. Sa ramai organizat nu este usor, iar a permite unui cumparator sa inteleaga valoarea solutiilor eficiente de depozitare poate face diferenta intre o casa intamplatoare si o capodopera ordonata.

Potrivit US News and World Report, americanii isi petrec un an din viata cautand obiecte pierdute. Aceasta ar putea include angajatii de birou, care petrec in medie o ora pe zi efectuand aceeasi activitate obositoare.

Fie acasa, fie la serviciu, spatiile organizate ne permit sa ramanem in miscare, cu un minim de cautari si panica din cauza articolelor lipsa. Cand nu pierzi timpul cautand printr-o prapastie de hartii si rufe, poate fi petrecut facand lucruri mai importante – timp cu familia, exercitii fizice, gatit sau citind o carte buna.

Dezordinea si haosul nu sunt cuvinte asociate cu o casa de lux. A avea un dressing bine proiectat in dormitorul principal este cunoscut a fi un simbol de statut. Asa ca nu este de mirare ca este una dintre cele mai cautate caracteristici intr-o casa noua sau renovata.

Cheia pentru a beneficia de spatiile de depozitare de lux este sa le folositi in mod productiv, nu doar ca componenta de design, ci si ca fundatie functionala. Accesoriile speciale si caracteristicile de design de depozitare pot imbogati si mai mult spatiul si pot adauga o nota de personalizare.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu