M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Beneficiile plantelor de interior intr-un birou merg mult dincolo de estetica

Cele mai de succes companii din lume incorporeaza plante de interior, gradini verticale si amenajari de curte in designul birourilor lor.

Spatiul este un instrument puternic pentru a stimula implicarea, a inspira inovatia si a creste productivitatea.

Dar cum arata exact un spatiu optim?

Unele facilitati vor fi create pentru un spatiu de lucru modern: planuri deschise, mesaje motivationale, o selectie impresionanta de gustari si, in multe cazuri, verdeata luxurianta de birou. S-au dus vremurile cu peretii gri si cu randuri de cabine de birou. Multe dintre cele mai de succes companii din lume incorporeaza plante de interior si design de curte in designul biroului lor.

Cand Apple a anuntat planuri pentru site-ul sau din Silicon Valley, dezvoltarea a implicat plantarea a aproape 9.000 de copaci. In sediul central al Amazon din Seattle, veti gasi „sfere” a peste 40.000 de plante din intreaga lume. Si, desigur, vegetatia este o parte esentiala a tuturor spatiilor de coworking WeWork.

Apoi sunt repercusiunile: companii intregi dedicate mentinerii in viata a fabricilor de birouri. Exista designeri dedicati exclusiv peretilor verzi corporativi si aplicatiilor pentru a te ajuta sa alegi cele mai bune plante pentru spatiul tau. Poate fi vorba de un ficus, ferica sau o Maranta Leuconeura, planta de rugaciune, Kerchoveana, 35 cm.

Dar verdeata din birouri este mai mult decat o tendinta sau o oportunitate de afaceri oportuna, iar mai multe studii arata ca beneficiile merg dincolo de estetica.

Daca biroul tau are un acoperis sau o terasa, gazduieste acolo evenimente comunitare si investeste in verdeata pentru spatiul tau interior sub forma de palmieri, plante in ghivece si alte plante. Angajatii tai si afacerea ta vor obtine multe beneficii.

Mai jos, ne uitam la modul in care verdeata de birou – sau designul biofil – mareste bunastarea la locul de munca si creste productivitatea.

Beneficiile plantelor de interior la birou

Unul dintre primele studii privind efectele pe termen lung ale plantelor la birou a fost realizat in 2014 de cercetatori din Australia, Regatul Unit si Tarile de Jos. Ei au examinat trei medii de birou de-a lungul mai multor luni si a constatat ca vegetatia creste semnificativ satisfactia angajatilor in munca, promoveaza nivelurile de concentrare auto-raportate si imbunatateste calitatea perceputa a aerului.

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, o rentabilitate clara a investitiei: angajatii sunt mult mai productivi atunci cand sunt inconjurati de plante in birou.

Simplul act de a infrumuseta un spatiu anterior, cu plante, creste productivitatea cu 15%, o cifra care se potriveste indeaproape cu rezultatele studiilor de laborator efectuate in trecut. Acest lucru „determina o cale de urmat pentru o forma de lucru la birou mai placuta, mai confortabila si mai profitabila.

Cum cresc plantele din birou nivelul de bunastare si productivitate?

Verdeata la birou, bunastarea si productivitatea la locul de munca merg mana in mana datorita aprecierii tale fata de natura, a puterii stimulilor de atentie si, conform unui lider de gandire, a „prieteniilor” pe care le formezi cu fiintele vii.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu