M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Uși interior glisante: cum să optimizezi spațiul și să îmbunătățești aspectul interiorului tău

Trebuie să amenajezi un spațiu destul de mic și îți dorești să economisești spațiu? Ușile glisante sunt funcționale, sunt ideale pentru optimizarea spațiului prin evitarea zonei de deschidere a ușilor convenționale. Cu ajutorul unor uși glisante poți economisi până la 2 m² din spațiu. 

Ușa glisantă este, de asemenea, o soluție excelentă atunci când închiderea ușii nu este indispensabilă, cum ar fi într-o cameră de zi deoarece circulația este simplă și fluidă. Ușile glisante sunt disponibile într-o mare varietate de forme, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje: uși glisante telescopice, uși glisante din sticlă, acționate manual, din lemn sau automatizate.

Un spațiu insuficient în locuință te poate împiedica să îți pui în aplicare toate ideile de design interior. Te poate limita în alegerea mobilierului și a elementelor de decor. Atunci când dorești să oferi locuinței tale senzația de spațiu ai la dispoziție o mulțime de soluții moderne printre care uși interior glisante.

Cum funcționează o ușă glisantă?

Un sistem de ușă glisantă este alcătuit din foaia de ușă (lemn sau sticlă) și din sistemul de culisare. Foaia de sticlă poate fi clară, ultraclară, colorată, cu tratament chimic, sablată sau printată ceramic. 

La ușile din sticlă sistemul de culisare se poate monta în tavan sau pe perete, în funcție de disponibilitățile spațiului înc are se va monta. Rolele din oțel inoxidabil sunt cele recomandate pentru silențiozitate maximă, sunt ideale pentru utilizatori multiple.

Cum pot uși interior glisante să optimizeze spațiul?

Atunci când spunem uși glisante spunem funcționalitate, indiferent de dimensiunea spațiului în care ușa este montată. Spre deosebire de ușile clasice, ușile glisante oferă posibilități simple de compartimentare și salvează un spațiu din diametrul deschiderii. O ușă glisantă oferă senzația de spațiu mai mare, permite un acces mai facil într-o încăpere și conferă un aer modern și elegant unei locuințe.

Unde sunt recomandate uși interior glisante?

Uși interior glisante se adaptează oricărui tip de încăpere din locuință. Fie că vorbim de living, de birou sau de dormitor, ușa glisantă este un element extrem de versatil și oferă posibilitatea de a crea zone diferite prin foaia de ușă, culoare, design sau nivelul de lumină care pătrunde în încăpere.

Uși interior glisante – soluții eficiente de optimizare a spațiului din locuință

Alegerea unor uși interior glisante este una din cele mai comune dar și cele mai eficiente modalități de mărire vizuală a spațiului de locuit. Dat fiind faptul că sufrageria este spațiul central al locuinței, locul în care se adună întreaga familie sau invitații, aceasta trebuie să fie cât mai spațioasă cu putință, cât mai luminată iar aceste beneficii se pot obține doar cu ajutorul unor uși glisante de interior.

Alege uși glisante în bucătărie

Ușile glisante în bucătărie sunt ideale pentru a separa cămara de mobilierul de bucătărie. Dacă ai o cămară și nu vrei să ocupi prea mult spațiu cu uși mari, o ușă glisantă montată pe perete va rezolva problema. 

Distrează-te puțin și fii creativ cu ușile glisante din bucătărie. Spre exemplu, poți decide să folosești vopsea de tablă? Pe ușile glisante astfel încât să poți adăuga propriile mesaje personalizate.

Atunci când te gândești să optezi pentru uși glisante în bucătăria ta, poți opta pentru sticlă. Acest lucru va face ca încăperea să pară mai deschisă și mai aerisită, nu atât de închisă. De ce să îți ascunzi cămara frumoasă când puțină sticlă va adăuga eleganță și stil întregului ansamblu?

Care este gradul de confort oferit de ușa glisantă?

Farmecul ușilor glisante constă în nivelul ridicat de luminozitate pe care îl oferă. Indiferent de locul în care ușile glisante sunt montate, acestea sunt o veritabilă sursă de lumină naturală, ceea ce oferă un confort pentru vedere. Cu alte cuvinte, suplimentează pe parcursul zilelor însorite de vară sau primăvară sursele electrice de lumină.

Care este funcționalitatea oferită de ușile glisante?

Sistemul de închidere și închidere este cel care oferă funcționalitate ușilor glisante. Astfel, spațiul mort, rămas nefolosit prin folosirea sistemului de culisare poate fi folosit în alte scopuri. Aici vei putea amplasa alte obiecte utile cum ar fi o etajeră multifuncțională, un cuier sau orice alt obiect care nu poate fi pus într-un alt colț de încăpere. 

Ușile glisante se pot manevra cu deosebită ușurință, printr-o atingere ușoară și simplă, se pot închide și deschide într-un mod silențios, de câte ori este nevoie. Pentru un plus de confort poți opta pentru un sistem automat de deschidere și închidere.

Care sunt ușile glisante de interior pe care ți le recomandăm?

În ultimii ani se observă o tendință din ce în ce mai accentuată către designul minimalist, din ce în ce mai multe locuințe sunt decorate în acest stil. Ușile glisante din sticlă, cu un design simplu și modern sunt populare. Sticla prezintă un design deosebit și mecanismele premium oferă funcționalitate desăvârșită și silențiozitate. 

Majoritatea persoanelor au impresia că ușile glisante sunt fragile, cele din sticlă în special. Alegerea unor uși glisante oferă funcționalitate, siguranță și luminozitate, optimizează fiecare spațiu în parte din locuință datorită sistemului de culisare.

Alegând uși glisante pentru interiorul tău optimizezi spațiul, îl poți lărgi sau îl poți delimita în funcție de nevoile tale, printr-o metodă elegantă și rafinată deopotrivă. Cea mai mare cerere este pentru uși glisante din sticlă. 

Acestea sunt din ce în ce mai populare la case și la vile pentru accesul din living în curtea casei. Cu ajutorul unor uși glisante, spațiu intim al căminului tău se continuă în mod armonios cu curtea și cu terasă atât în privința priveliștii cât și prin accesul facil în acest spațiu privat.

Optând pentru uși glisante de interior lași o impresie plăcută de ospitalitate și transparență în încăperea în care decizi să le instalezi, Într-o locuință ușile glisante transmit căldura căminului în timp ce într-un spațiu public sunt astfel gândite să satisfacă la maxim nevoia de acces facil dintr-un spațiu în altul. Soluțiile sunt multiple, tu trebuie să alegi acele tipuri de uși glisante care se pretează la spațiul în care vrei să le montezi.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu