M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care sunt cele mai bune sisteme culisante usi glisante

Profilele din aluminiu sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme și sunt utilizate în mediul privat, industrie, precum și în comerț și în construcția de mașini. Pentru a realiza construcții robuste de diferite tipuri, acestea reprezintă o alegere economică și stabilă. 

Aluminiul este un metal ușor care are o greutate mică, dar în același timp are o stabilitate foarte mare într-un aliaj. În consecință, profilele individuale pot fi prelucrate cu ușurință și sunt totuși potrivite pentru construcții care trebuie să aibă o capacitate portantă mare.

În plus, nu doar cele mai bune sistem culisant usi glisante, ci și toate profilele de aluminiu sunt foarte durabile. De asemenea, poți folosi profile de aluminiu pentru o substructură sau un alt scop în aer liber fără probleme.

Sistem culisant cu canelură

De regulă, profilele de aluminiu cu caneluri sunt utilizate pentru substructuri. Profilele din aluminiu cu o canelură funcționează ca un fel de sistem de conectare, făcând conectarea mai ușoară. Pot fi de obicei combinate cu piesele de legătură potrivite la un unghi. 

Poți asigura o stabilitate și mai mare în sistemul de fixare a profilului de aluminiu prin găurire. Puteți achiziționa un profil de construcție din aluminiu de 30×30 cm, 40×40 cm, 50×50 cm și multe alte dimensiuni. In plus, ai de ales între un profil aluminiu negru și modelele tipice anodizate argintii.

Poți alege profile aluminiu nu numai în diferite forme, ci și în orice lungime dorești. Prin urmare, ele pot fi adaptate optim la aplicația ta individuală. Acest lucru are ca rezultat numeroase utilizări posibile.

Profilele de aluminiu sunt la fel de potrivite pentru construcții cu cadru, mașini sau construcția unui acoperiș de terasă și mobilier de grădină din aluminiu. În plus, oferă servicii bune în construcția de sisteme fotovoltaice, în construcția de remorci și târguri sau pentru construcția de tehnologie de transport. Ele sunt, de asemenea, utilizate în industria auto, de exemplu, pentru a face corpul mai ușor per total.

Sistem culisant – componente de susținere

Profilele din aluminiu sunt produse semifabricate, adică componente prefabricate și structuri din aluminiu. În viața de zi cu zi, profilele de aluminiu sunt adesea folosite ca șine pentru perdele, canale de cabluri sau corpuri de iluminat. Sunt adesea oferite sisteme întregi, care combină diferite componente între ele și pot fi astfel adaptate la situația individuală.

Pe lângă aluminiu, se mai folosesc și alte profile metalice de construcție, cum ar fi oțelul. Cu toate acestea, profilele de aluminiu oferă numeroase avantaje.

Materialul este relativ ușor, deci este potrivit pentru construcții care trebuie să aibă o greutate redusă. În ciuda greutății sale reduse, aluminiul are o rezistență excelentă, motiv pentru care este folosit și în construcția de mașini și biciclete. 

În plus, aluminiul este rezistent la coroziune, conduce atât căldura, cât și electricitatea și reflectă lumina. Suprafața netedă nu oferă nici praf, nici murdărie, are o suprafață de aderentă, ceea ce îl face un material ușor de întreținut la un preț aluminiu relativ mic.

Deoarece aluminiul este disponibil în diferite culori, este un material de construcție versatil, potrivit pentru profile metalice. În funcție de utilizare, profilul de aluminiu este și vizibil și are un aspect atractiv datorită suprafeței lucioase.

Profile unghiulare

Profilele unghiulare, cunoscute și sub denumirea de profile L, sunt adesea folosite, în special în interior. Colțurile din aluminiu servesc drept benzi de plăci pentru finisarea pardoselii și pentru a proteja marginile plăcilor. Profilele unghiulare în formă de L sunt, de asemenea, folosite pentru a finisa marginile scărilor.

Profilurile sunt împărțite în categorii isoscele și non-isoscele. Ambele variante sunt stabile și rezistente la coroziune. Profilele unghiulare din aluminiu sunt folosite în multe proiecte de construcții interioare și exterioare, care necesită o conexiune la 90° și ca protecție a marginilor.

Profile plate

Profilele din aluminiu plate sunt bare sau benzi presate care servesc drept conectori pentru produse si sisteme. Ele sunt adesea folosite ca profil de nivelare a podelei la trecerea dintre pardoseli sau la uși. Podelele de diferite înălțimi pot fi, de asemenea, compensate în acest fel. Profilele plate din aluminiu sunt folosite și ca benzi decorative pe tavane, pereți sau podele.

Profile canelate

Profilele canelate sunt prevăzute cu o canelură, astfel încât profilul de construcție să poată fi prelucrat cu ușurință. Camerele goale din interiorul profilului și canelura pe una sau mai multe laturi longitudinale, sunt caracteristice profilelor cu caneluri. Poți introduce diverse componente, produse sau alte profile în această canelură.

Datorită cavităților, profilul de aluminiu este, de asemenea, foarte ușor și disponibil în multe lungimi, astfel încât este potrivit pentru numeroase domenii de aplicare în construcții metalice, construcții de mobilier, ca șine de ghidare sau alte proiecte în jurul casei și grădinii.

Profile H

Profilele H constau din două fire paralele cu un toron de legătură. Secțiunea transversală a acestui profil de aluminiu are ca rezultat un „H”. Și aici este disponibilă o variantă cu aceleași laturi sau un profil cu laturi de lățimi diferite. Conexiunea transversală poate fi atașată o dată sau de două ori. Ultima versiune este folosită pentru o mai mare stabilitate.

În funcție de domeniul de aplicare, profilul aluminiu de tip H diferă în grosimea materialului și rezistența la tracțiune. Un profil H este adesea folosit pentru a conecta plăci sau panouri și este utilizat în principal în asamblarea ferestrelor și în construcția de gips-carton. Aceste profile din aluminiu sunt folosite și atunci când construiești singur o seră.

Profile T

Profilul T este adesea folosit pentru substructuri sau acoperiri în interior și în exterior. Două foi plate se întâlnesc la un unghi de 90° și formează un „T”. Sistemele cu profil T sunt utilizate în principal pentru cadre și rafturi, dar și ca margini și elemente de fixare lipite.

Profile Z

Profilele de aluminiu Z sunt adesea folosite în construcția de mobilier, în construcția de ghișee sau birouri de recepție sau pentru placări de tot felul. În grădină, profilele Z pot fi găsite adesea în construcția de porți și garduri.

Sisteme culisante pătrate și rotunde

Profilele pătrate și rotunde au o formă închisă. Tubul pătrat are o secțiune transversală pătrată sau dreptunghiulară și este versatil. Tuburile pătrate sunt adesea folosite în construcțiile de cadru în special, deoarece impresionează prin stabilitatea lor.

Datorită formei lor speciale, tuburile rotunde sunt folosite pentru construcții de cadre, conducte, pentru construcția de balustrade sau construcția de mobilier. Dacă este necesar, tuburile pot fi, de asemenea, îndoite în forma dorită, astfel încât să poți construi singur o balustradă pentru o scară, de exemplu.

Pentru proiecte de construcție neobișnuite, profilele de aluminiu sunt disponibile și ca profile speciale, care sunt adaptate exact nevoilor tale.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu