M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Tipuri de sisteme de automatizare a usilor si portilor

Sistemele de automatizare a usilor sunt un set de mecanisme si proceduri adaugate usilor pentru a le automatiza. Aceste mecanisme ar putea fi toate dispozitivele implicate intr-o deschidere si inchidere a usii mecanic, fara actiunea directa a unei persoane: motor, comenzi, usa, panouri si multe altele.

Avantajele automatizarii usilorsi portilor

Oamenii apeleaza la automatizarea usilor datorita marilor avantaje pe care le ofera aceste sisteme:

 • Unul dintre avantaje este modernitatea pe care o dau cladirii in care sunt instalate. Cand accesam un loc in care usile sale sunt automatizate, diferentele sale sunt in mod clar apreciate.
 • Confortul oferit de portile automate este de nepretuit: oamenii vor putea intra in incinta fara a fi nevoiti sa iasa din masini, economisind timp, in plus.
 • Usile automate sunt usor si rapid de instalat si sunt relativ ieftine.
 • Automatizarea usilor este, de asemenea, destul de apreciata datorita nivelului ridicat de securitate pe care il ofera.
 • Pentru persoanele in scaune cu rotile, in carje sau folosind bastoane; usile automate vor reprezenta un mare confort si ajutor.
 • Cu o intretinere adecvata, usile automate au o durata lunga si nu sufera de proasta gestionare manuala a oamenilor.
 • Ele sunt usor de intretinut si curatat.

Cele trei tipuri de sisteme de automatizare a usilor

Exista mai multe tipuri de automatizare a usilor, dar practic cele pe care le puteti gasi sau de care aveti nevoie, exista trei:

 1. Lant: acest tip de sisteme de automatizare a usilor consta dintr-un lant, care este responsabil pentru transmiterea fortei motorului in sus sau in jos pe usa.
 2. Surub: este compus dintr-un artefact care ridica o bara de otel de-a lungul traseului
 3. Computer: acest sistem ciudat nu are nevoie de utilizarea lanturilor sau suruburilor, deoarece este echipat direct pe poarta, ceea ce permite o mare economie de spatiu.

Este demn de remarcat faptul ca sunt, de asemenea, de obicei cunoscute sub numele de sisteme de automatizare, cele utilizate de fiecare tip de usa; in acest caz, tipurile de sisteme de automatizare a usilor sunt la fel de numeroase ca si numarul de modele de usi existente:

Sisteme de automatizare a usilor cu role

Usile cu role au o deschidere verticala, in timp ce in partea de sus este rulata datorita formei lamei. Sistemul sau de automatizare poate fi realizat de la usa superioara, ceea ce ajuta la economisirea unui spatiu bun.

Ele sunt usile ideale pentru garaje si spatii comerciale, ele sunt, de asemenea, utilizate in diferite industrii.

Sisteme de automatizare a usilor glisante

Usile glisante au o deschidere orizontala prin alunecare pe o sina. Acestea sunt unul dintre cele mai simple tipuri de usi pentru a fi automatizate. Vezi de asemenea kit Kustos Ultra BT A25.

Cat costa un sistem de automatizare a usilor?

Cand aveti de gand sa instalati un sistem de automatizare a usilor, exista mai multi factori care vor determina pretul acestuia:

 • In primul rand usa sau poarta care urmeaza sa fie instalata, modelele, marca sa, masuratorile sale, vor dicta pretul care va costa usa.
 • Locul unde se va face instalarea si dificultatea acesteia, pe langa costul tehnicianului care va efectua instalarea; determina pretul instalarii.

Avantaje porti automatizate

Din ce in ce mai multi proprietari cumpara porti automate in aceste zile, deoarece ofera protectie si securitate suplimentara familiilor lor si reprezinta o optiune convenabila si accesibila in securitatea casei. In plus, acestea sunt disponibile intr-o varietate de modele si stiluri pentru a le face sa functioneze cu stilul de casa si peisaj al proprietatii.

Confidentialitatea este importanta pentru fiecare familie. Alegerea unei porti de acces potrivita pentru proprietatea dvs. este cea mai buna modalitate de a va proteja intimitatea dvs. si a familiei dvs. de cei din afara. Siguranta revine proprietarului daca este o poarta automata.

Cu o poarta automata, va puteti pazi proprietatea cu usurinta la comutatorul telecomenzii. In acest fel, poti controla cu usurinta cine intra si iese din proprietatea ta.

Dupa cum am mentionat mai sus, portile automate ofera confortul de a le permite proprietarilor de case sa controleze intrarea si iesirea din locuinta lor . Astfel, puteti crea limite pentru animalele de companie si copiii dvs. si puteti evita consecintele grave in jurul traficului si alte pericole care pot crea accidente.

Varietatea de optiuni disponibile pentru portile automate este un alt lucru grozav la acestea. Puteti obtine o poarta de orice forma, dimensiune sau inaltime si va puteti face casa mai sigura.

Portile automate iti ofera confortul de a nu fi nevoit sa deschizi fizic poarta pentru a putea intra in casa ta. Este convenabil mai ales intr-o furtuna sau alte conditii meteorologice nefavorabile. Aveti o varietate de metode pentru a debloca o poarta electrica. Unele dintre metode includ telecomanda, cititoare de carduri, tastaturi, in timp ce alte porti automate avansate vin cu senzori care citesc semnale specifice pentru intrare.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu