M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Pro si contra leasing auto

Indiferent dacă te deplasezi intr-un oras fara transport in comun, la preturi accesibile, incepi primul loc de munca sau iti maresti familia, decizia de a opta pentru achizitia unui nou vehicul in viata ta este una importanta – doar alege marca si modelul, iar restul vine de la sine. Plata pentru un vehicul nou sau folosit este una dintre cele mai importante cheltuieli pe care le suporta indivizii si familiile, altele decat costurile locuintelor. Daca nu gasesti posibilitatea de a economisi pana la pretul integral al unei masini in avans sau de a alege un imprumut auto descurajator, poate vrei sa iei in considerare un  leasing auto.

Avantajele unui leasing auto

 • In general, vei avea plati lunare mai mici decat daca ai alege un imprumut auto.
 • Vei experimenta entuziasmul care vine cu conducerea unei masini noi la fiecare doi sau trei ani
 • Esti intotdeauna protejat de o garantie
 • Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la tranzactionarea sau vanzarea masinii tale mai tarziu
 • Daca doresti sa iti mentii cheltuielile lunare scazute, un contract de leasing ar putea fi o optiune buna pentru tine. O plata tipica de leasing de masini poate fi cu pana la 60% mai mica decat platile tale lunare, daca ai cumpara acelasi vehicul si ai finanta cu un imprumut auto traditional
 • Garantia este, de asemenea, un plus imens: poate fi incredibil de frustrant atunci cand masina nou achizitionata are o problema mecanica majora la scurt timp după expirarea garantiei si nu ai o acoperire completa. Cu un contract de inchiriere, niciodata nu trebuie sa iti faci griji ca nu se intampla nimic cu masina ta, caci indiferent ce problema apare, vei fi acoperit.
 • Nu trebuie sa treci prin procesul stresant, costisitor si consumator de timp al vanzarii vehiculului si al negocierii asupra pretului. Automobilele se depreciaza repede si nu sunt o investitie decat daca ai cumparat o mașina rara sau clasica: lasa compania de leasing sa se ocupe de un lucru care se depreciaza.

Dezavantajele leasing-ului auto

 • Trebuie sa ai o sursa stabila si previzibila de venit
 • Poti conduce numai un numar de kilometri setati pe tot parcursul perioadei de leasing
 • Trebuie sa mentii in mod consecvent si in mod corespunzator masina
 • Vei plati probabil mai mult pe termen lung decat ai face-o daca ai cumpara vehiculul.
 • Efectuarea platilor lunare in mod constant, pe intreaga durata a contractului de leasing necesita un stil de viața stabil si previzibil sau cel putin o sursa stabila si previzibila de venit. Pierderea locului de munca sau suportarea unei cheltuieli medicale majore iti poate periclita finantele, asa ca este important sa ai un plan de rezerva in cazul in care se intampla ceva. Cand ai un contract de leasing, este mai greu sa iesi din contract decat sa vinzi un vehicul uzat. Leasing-ul are, de asemenea, o multime de termeni pe care trebuie sa ii indeplinesti sau va trebui sa platesti taxe mari.
 • Lucruri simple, cum ar fi conducerea prea multor kilometri pe intretinerea obisnuita te poate costa o multime de bani in plus. Daca decizi sa iti asumi responsabilitatea unui contract de leasing, asigura-te ca ai citit totul!

De asemenea, este important sa iti dai seama ca un leasing auto are multe avantaje, platesti adesea mai mult pe termen lung pentru un vehicul pe care il cumperi decat daca alegi sa il inchiriezi printr-o companie de leasing.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu