M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

7 tendințe de afaceri care au definit ultimul deceniu

Pe măsură ce acest deceniu se apropie de sfarsit, este firesc să privim în față și să ne întrebăm ce ne pregătește viitorul. Totuși, merită să privim înapoi pentru a vedea cât de multe lucruri s-au schimbat în deceniul trecut. După cum am reflectat asupra anilor 2010, au existat 7  mari tendințe de afaceri care au definit deceniul din care ne pregătim să ieșim.

1. Creșterea explozivă a tehnologiei.

Așa cum este, lumea are acum o câteva companii masive – Google, Facebook, Amazon și altele – cu venituri asociate în trecut doar guvernelor naționale ale statelor puternice. Apariția produselor digitale, o populație globală în creștere de consumatori de clasă mijlocie și capital nelimitat au propulsat aceste companii în stratosferă în anii 2010.

2. Smartphone-uri, aplicații și Internet peste tot. 

În 2010, lansarea rețelelor 4G a început în majoritatea țărilor, iar rezultatul a fost un computer avansat în buzunarele noastre. Acest computer minuscul are GPS, capacitate media avansată, acces la cloud computing, stocare vitală nelimitată și un flux nesfârșit de aplicații noi pentru a rezolva aproape orice problemă la care vă puteți gândi. Această saturație de smartphone-uri conectate a dat naștere unor abordări noi și perturbatoare ale afacerilor. Puterea de a ști cine este cineva, unde este, ce dorește să facă și cum ar putea plăti pentru asta a creat noi modele de afaceri și au apărut zeci de noi aplicații mobile de mai multe miliarde de dolari. Aplicații noi de transport, întâlniri și rețele de socializare nu ar fi fost posibile dacă miliarde de oameni nu ar fi dotați cu un smartphone conectat la 4G.

3. Noi moduri de lucru.

Au dispărut zilele când oamenii se așteptau să obțină un loc de muncă bun și să rămână cu el pe viață. În 2010, oamenii și-au schimbat locul de muncă, au început afaceri noi și au participat la programe de lucru flexibile, cu mai multă fluiditate ca niciodată. Tehnologia a făcut posibilă pornirea afacerilor cu puțin mai mult decât un laptop și o idee. O altă tendință uriașă facilitată de cloud computing și internet rapid este lucrul la distanță. Multe echipe care lucrează împreună în fiecare zi s-ar putea să nu fi fost vreodată în aceeași cameră împreună.

4. Tranziția către clasa mijlocie.

În Marea Britanie și SUA, familiile de clasă mijlocie au înregistrat creșteri ale salariilor aproape stagnante în acest deceniu, dar contrariul este valabil în Asia. Salariile în China, Vietnam, Filipine, Thailanda și Indonezia au crescut considerabil. În 2011, numărul clasei de mijloc din Asia a depășit-o pe cea a Europei și, pe măsură ce închidem deceniul, mai mult de un miliard și jumătate de oameni din Asia sunt considerați ca fiind în acea categorie. Se așteaptă ca aproape 90 la sută dintre cei care se alătură clasei de mijloc la nivel global în anii 2020 să fie asiatici.

5. Populismul și naționalismul reapar.

În 2010, majoritatea oamenilor au considerat că lumea evoluează spre un sat global. Ideea de a fi „cetățean al lumii” a fost asigurată de milioane de locuitori ai orașelor mari. Astăzi, există un schimb enorm către naționalism și protecția frontierelor. Partidele politice care sunt în mod explicit anti-imigrație cu lideri autoritari s-au ridicat la putere la un nivel care nu a fost văzut de la al doilea război mondial.

6. Creșterea femeilor în afaceri.

În ultimii doi ani, atât Marea Britanie, cât și SUA au sărbătorit un secol de sufragiu al femeilor, cu toate acestea, a fost nevoie de atât de mult timp pentru a observa un boom semnificativ al femeilor care dobândesc roluri de conducere în afaceri. Femeile conduc acum afaceri într-un ritm fără precedent.

7. Scăderea prețurilor hardware-ului de înaltă tehnologie.

Costurile pentru echipamentele sofisticate pentru consumatori au scăzut dramatic în ultimii trei ani. Fie că doriți să configurați un sistem solar, obiecte tipărite 3D, să obțineți o scanare RMN, să creați o fabrică de roboți sau să vă jucați pe calculator, costul hardware-ului pentru a face acest lucru a fost probabil redus la jumătate în ultimii 10 ani.

Trăind peste un deceniu, este ușor de luat în considerare cât de multe lucruri se pot schimba într-un spațiu relativ scurt de timp, iar anii 2020 se modifică pentru a fi și mai perturbători decât anii 2010. Așteptați-vă la descoperiri masive în medicină, învățare automată și transport, precum și o transformare totală a modului în care tranzacționează lumea și a modului în care oamenii trăiesc și lucrează. Sperăm că, în 2029, vom putea spune, de asemenea, că planeta și-a atins Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, a eradicat sărăcia, a abordat mediul și a maximizat potențialul uman în moduri pe care nici măcar nu le-am gândit astăzi. Așa că dacă te gândești să îți deschizi o noua afacere, este momentul oportun, iar dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește promovarea, nu iți face probleme! Cei de la Web Media Marketing veghează deja de ceva vreme la buna funcționare a multor businessuri.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu