M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

O alimentatie corecta pentru pisica ta

Alimentatia este un punct important de pornire atat pentru viata umana cat si pentru restul tipurilor de animale. Echilibrarea acesteia in cazul animalelor de companie conduce in mod iminent lla o stare de bine a patrupedului, la o blana lucioasa si plina de vitalitate.

Diversitatea alimentara la pisici este un subiect cel putin la fel de controversat ca in cazul alimentatiei cateilor. In timp ce unii proprietari de animale considera ca alimentele de consum uman pot fi incredintate si micilor animalute, specialistii ne recomanda sa achizitionam hrană pentru pisici special realizata, bogata in nutrienti si vitamine si mai ales, multe proteine.

Pisicile isi iau portia de energie din alimente bogate in proteine si din acest motiv, alimentatia lor trebuie sa fie una constanta si echilibrata. La fel ca in cazul cateilor, si la pisici conteaza foarte mult rasa si nivelul de dezvoltare pentru a putea identifica tipul de hrana corecta.

In cadrul acestui articol discutam despre indicatorii diferentiati care ne ajuta la gasirea unei hrane potrivite pentru propria pisica. In acelasi timp, evidentiem avantajele mancarii umede si a celei uscate in functie de nevoi si preferinte.

Atentie sporita pentru mancarea pisicilor

Atente, carismatice si extrem de iubitoare atunci cand doresc sa obtina ce vor, pisicile sunt niste animale de companie extrem de pofticioase atunci cand vine vorba despre mancarea preparata. La fel ca in cazul cateilor, alimentele consumate de catre oameni le pot afecta stilul alimentar si digestia din cauza componentelor condimentate sau a unui nivel ridicat de grasime.

Cu toate acestea, fiind niste carnivore, pisicile trebuie sa integreze in alimentatia lor multa carne dar si vitamine si minerale pentru intarirea sistemului osos. Toate acestea se regasesc in cantitatile necesare in cadrul mancarii special concepute pentru hrana pisicilor in magazinele fizice si online.

Alternarea mancarii uscate cu cea umeda

In randul proprietarilor de pisici se ridica deseori intrebarea care tip de mancare este mai potrivita pentru sanatatea animalului de companie. Raspunsul nu este unul categoric iar specialistii indeamna combinarea celor doua tipuri principale de hrana: umeda si uscata.

Pe de o parte, mancarea umeda va fi intotdeauna pe placul animalului tau datorita consistentei si mirosului imbietor care il va atrage. Fiind bogata in apa, hrana umeda joaca un dublu rol in alimentatie, atat hranire cat si hidratare. Pe de alta parte, mancarea uscata poate fi utilizata atunci cand igiena dentara a felinei se doreste a resimti o imbunatatire.

Calitatea mancarii achizitionate

Si animalele de companie pot suferi in cazul alimentarii cu produse neconforme. Din acest motiv, recomandam tuturor iubitorilor de animale care se ocupa de ingrijirea si alimentarea acestora sa apeleze la achizitionarea hranei din magazine sau de pe site-uri autorizate.

Verficati inainte de servire termenul de valabilitate al produsului. In cazul in care pisica dumneaovoastra prezinta o greutate neconforma in comparatie cu varsta si nivelul sau alimentar, apelati la medicul veterinar pentru o consultatie si stabilirea unei diete. Fiind un animal de companie extrem de iubit in randul oamenilor, pisica este o felina ce trebuie ingrijita atent din punct de vedere alimentar dar si al igienei.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu