M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

De ce sunt animalele de companie importante pentru oameni?

Animalele de companie sunt importante pentru oameni, deoarece umplu nu numai un spatiu in casa, ci o mare parte din inimile noastre.

Ei au fost de partea fiintelor umane inca din primele etape ale umanitatii.

Rolul jucat de animalele de companie este foarte semnificativ inca din stadiile incipiente ale fiintei umane si variaza, de asemenea, in functie de caracteristicile specifice ale stapanului, cum ar fi: varsta, starea fizica, situatia emotionala etc.

Animale de companie prin istorie

Potrivit diferitelor investigatii, animalele de companie au facut parte din Istoria Universala in perioade sau faze cu adevarat cruciale.

Ele satisfac o nevoie preistorica si profunda.

De exemplu; Cainele a fost primul care a fost domesticit pentru ca era priceput, avea falci puternice si era foarte bun la urmarirea prazii.

Cainii au primit o aprovizionare continua cu alimente, precum si caldura focului, toate acestea ca o recompensa pentru ajutorul si asistenta lor in vanatoare. Poti vedea toate tipurile de hrana pe  www.exopet.ro.

 • Daca au avut onoarea de a fi pictati sau gravati, inseamna ca au fost cu adevarat importanti pentru oameni.
 • Alaturi de caini gasim pisici si cai care au fost domesticiti mai tarziu in istorie.
 • Calaria a fost o practica dezvoltata cateva secole mai tarziu.
 • Pisicile nu au fost domesticite ca animale de companie pana in secolul al XVI-lea i.Hr. in Egipt.
 • Poate parea un pic ciudat, dar vechii egipteni domesticisera animale salbatice, cum ar fi lei, hiene, maimute si caini, dar nu au domesticit niciodata pisici.
 • Cand au facut-o in cele din urma, aceste animale mici au devenit foarte populare.
 • Pisica a devenit unul dintre cele mai universal venerate animale si a fost asociata cu regalitatea.

Relatia dintre animale de companie si om nu se bazeaza numai pe companie si ingrijirea proprietatii personale. Inca din prima perioada de domesticire, animalele de companie au colaborat cu indeplinirea obiectivelor economice ale oamenilor.

Prinderea animalelor pentru a-si hrani stapanii umani a fost una dintre cele mai fundamentale utilizari ale animalelor de companie, nu numai cainii, ci si pisicile, hienele si leii au fost, de asemenea, folositi pentru vanatoare. De asemenea, ca un sport sau o modalitate de a amuza sau distra clasele superioare.

Conexiune emotionala si bunastare generala

Unora pur si simplu nu le plac animalele si atat. Pur si simplu nu considera ca pot fi importante sau sinonime cu sanatatea sau cu un element pozitiv in viata lor.

Ei vad animalele ca pe ceva mai mult de facut, mai mult de lucru, o sarina in plus.

Au dreptate intr-un fel, pentru ca le considera o responsabilitate importanta si este adevarat, animalele nu sunt jucarii sau obiecte, au cerinte si nevoi minime, sunt vii si trebuie sa supravietuiasca.

Prin urmare, inainte de a lua decizia de a adopta un animal de companie, trebuie sa ne amintim ca trebuie sa raspundem, de asemenea, nevoilor lor pentru a obtine, de asemenea, multe beneficii de la ei.

Exista legi in multe tari cu privire la ingrijirea si impotriva abuzului de animale. Acesta este inca un motiv pentru a fi atent prea.

Animalele de companie sunt importante pentru oameni, deoarece…

 • Avand animale de companie scade riscul de depresie sau tulburari emotionale.
 • Ele cresc oportunitatile pentru activitati in aer liber sau sport, deoarece este necesar sa ne luam animalele de companie pentru o plimbare o data sau de doua ori pe zi.

 

BENEFICII PENTRU SANATATE

COMBATEREA STRESULUI

 • Este bine cunoscut faptul ca prezenta unui animal de companie transforma o casa intr-un loc mai fericit. Cu toate acestea, cercetarile arata ca interactiunea cu animalele de companie poate duce la reducerea nivelului de stres si anxietate si la scaderea tensiunii arteriale. In plus, exista studii stiintifice care au dovedit ca sansele de recuperare a pacientilor cardiaci care detin animale de companie sunt mai mari decat in randul non-proprietarilor.

PREVENIREA SI DEPASIREA BOLILOR DE INIMA

 • Ingrijirea unui animal de companie a fost demonstrata de studii pentru a reduce semnificativ nivelul colesterolului din sange si al trigliceridelor (doi factori de risc pentru bolile de inima). Acest fapt, impreuna cu reducerea tensiunii arteriale care vine din a fi in jurul unui animal de companie, poate face proprietarii de animale de companie mai putin predispuse la atacuri de cord decat cei care nu locuiesc cu ei.

COMBATEREA ALERGIILOR

 • O multitudine de cercetari recente demonstreaza beneficiile interactiunii cu animalele de companie in prevenirea astmului si a altor alergii. De exemplu, expunerea la un caine in primul an de viata a fost legata de un risc cu 13% mai mic de astm la sfarsitul copilariei, potrivit unui studiu realizat pe 650.000 de copii

BENEFICII IN CONTEXT TERAPEUTIC

Animalele de companie sunt folosite in scopuri terapeutice in spitale si case de ingrijire medicala, deoarece beneficiile lor sunt din ce in ce mai recunoscute. In acest fel, pacientii au ceva de dorit si despre care sa vorbeasca dupa ce un animal de companie vine sa-i viziteze.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu