M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Mituri despre vinul dulce pe care trebuie să le cunoști

Vinurile dulci nu au fost niciodată printre cele mai populare, cu toate că în ultimii ani s-a putut constata o creștere a consumului, dar și a calității acestora. În schimb, există numeroase mituri referitoare la vinurile dulci, însă se păstrează doar la capitolul mituri și nimic altceva.

Vinurile dulci conțin foarte mult zahăr – FALS

În comparație cu vinurile seci, cele dulci au o concentrație mai ridicată de zahăr, însă nu toate sunt prea dulci sau siropoase, fiind multe de o calitate excelentă. Este importantă găsirea unora echilibrate, care ating armonia perfectă între dulce, aciditate și taninuri. Va sugeram sa incercati un vin rosu dulce disponibil pe budureasca.ro pentru că aici sunt propuse unele de înaltă calitate, care pot cuceri pe oricine.

Vinurile dulci se servesc doar ca desert – FALS

Multe persoane sunt de părere ce vinurile dulci sunt de desert și că se consumă doar la finalul mesei, însă realitatea este ca acestea pot fi foarte versatile. Cu alte cuvinte, pot completa perfect preparatele picante, în special cele din bucătăria thailandeză sau indiană. Aromele bogate pot, de asemenea, să echilibreze gustul mâncărurilor sărate și savuroase, ceea ce le face o alegere excelentă pentru diverse preparate, nu doar pentru desert.

Vinurile dulci nu au complexitate – FALS

Acesta este doar un mit, pentru că există numeroase vinuri dulci de înaltă calitate care se dovedesc a fi foarte complexe, fie că vorbim despre cele Samos sau Porto care sunt obținute în urma unor proceduri unice și complicate. Notele vinurilor pot fi foarte variate, de la cele miere, la condimente și nu numai, motiv pentru care fiecare gură poate reprezenta o nouă experiență.

Vinurile dulci sunt pentru începători – FALS

Se spune adesea că doar începătorii consumă vinuri dulci, dar acest lucru este fals. De exemplu, unele dintre cele mai apreciate vinuri din lume precum Sauternes din Franța sau Riesling din Germania sunt dulci, iar complexitatea, echilibrul și capacitatea lor de a îmbătrâni sunt calități apreciate de connoisseuri din întreaga lume.

Vinurile dulci nu pot fi învechite – FALS

Din nou, fals, pentru că nivelurile ridicate de zahăr și acid din vinurile dulci le fac să fie unele dintre cele mai potrivite pentru îmbătrânire. În timp, acestea dezvoltă o complexitate și o bogăție profundă, transformându-se în candidatul ideal pentru învechire care să fie savurat peste ani și ani.

Vinurile dulci nu sunt versatile la capitolul asocieri culinare – FALS

În realitate, alese bine, acestea se pot îmbina de minune cu numeroase preparate, nu doar deserturi. De exemplu, sunt un partener perfect pentru mâncarea picantă, pentru brânzeturi, dar și pentru iubitorii combinației dulce-sărat.

În magazinul online al Cramei Budureasca te așteaptă mai multe vinuri dulci pe care merită să le descoperi, iar un bun exemplu în acest sens este Muscat Ottonel din gama Origini. Acesta cucerește prin culoarea sa galben deschis, iar aromele de fagure de miere și flori de fâneață reprezintă o adevărată plăcere. Gustul catifelat și discret de miere și caise fac ca acesta să fie un vin dulce foarte echilibrat. Se poate servi alături de deserturi pe bază de fructe, nu foarte dulci, iar temperatura sa ideală este de 8 – 10 grade.

Cei care preferă vinul roșu dulce se pot orienta către Cabernet Sauvignon din gama Origini. Cucerește prin culoarea sa rubinie, iar aromele de mure zemoase și ardei completate de notele discrete de piper și stejar sunt o atracție. Gustul de mure și afine se învârte în jurul notelor de ciocolată. Este un vin excelent care poate fi servit ca atare sau alături de dulciuri, temperatura recomandată fiind de 15-17 grade.

Tu pe ce vin al Cramei Budureasca ai pus ochii?

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu