M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Luarea unui imprumut: ce trebuie sa luati in considerare inainte de a aplica?

Aveti posibilitatea de a plati in rate si incercati sa evaluati tipul de rata care se potriveste cel mai bine scopurilor dvs. Pe  https://www.credit24h.ro/ poti afla mai multe despre credite si oferte.

Rezolvarea unei datorii, cumpararea unui vehicul sau a unei case, continuarea invatamantului superior, infiintarea sau extinderea unei afaceri, printre altele, sunt motivele pentru care o persoana ia de obicei un imprumut. Dar, departe de aceste motive, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci, inainte de a aplica pentru credit, este sa-ti analizezi situatia financiara.

Odata ce acest pas este epuizat, trebuie sa va intrebati daca va veti putea indeplini angajamentele inainte de achizitionarea unui nou imprumut. In acest fel vei sti care sunt limitele tale si daca poti aplica pentru un nou credit.

In acest moment este extrem de important sa va evaluati capacitatea de a plati. Suma de bani reali pe care o aveti in fiecare luna pentru a va achita datoriile, inclusiv cardul de credit. Acest lucru fara a compromite cheltuielile de baza (fixe si variabile) si cel putin 10% din venitul dumneavoastra pentru a economisi.

De exemplu, daca castigati 20.000 USD la sfarsitul fiecarei luni si cheltuielile totale din acea perioada se adauga pana la 5.000 USD RD, inseamna ca aveti RD $ 15,000 disponibil pentru a-si asuma obligatii, adica o capacitate de plata de 75%.

Motivul pentru care se masoara in procente este acela de a putea avea o idee mai globala despre posibilitatea ca trebuie sa indeplinesti scadenta ratei lunare a creditului inainte de data platii. Imposibilitatea de a face acest lucru ar implica plata dobanzilor pentru delincventa si, pe termen lung, ar afecta istoricul de credit.

Capacitatea de imprumut

Capacitatea de imprumut este un alt element de luat in considerare inainte de a achizitionarea unui nou credit, fie el personal sau ipotecar. Consilierii financiari o definesc ca calculand procentul din venitul tau pe care il poti folosi pentru a plati ratele unui credit sau ipoteca.

Adica este ceea ce determina capacitatea maxima de imprumut, desigur, fara a-i pune in pericol stabilitatea economica.
Formula este: datoria lunara impartita la venitul fix la 100. Este recomandabil ca rata datoriei sa fie sub 40%.

O alta modalitate este venitul total (pe luna) minus cheltuielile fixe cu 0,35. In acest fel, venitul net ar trebui sa acopere de trei ori rata lunara probabila. Dar daca ati dobandit deja datorii, atunci capacitatea de imprumut va fi mai mica, deoarece cheltuielile fixe includ aceste cheltuieli in fiecare luna.

Nu uita sa te intrebi

De asemenea, intrebati-va: Care va fi taxa? Rata fixa sau variabila? In cat timp pot plati? Imi pot indeplini angajamentele inainte de un nou imprumut?

Punerea sub semnul intrebarii a realitatii financiare este o modalitate de a va examina bugetul si domeniul sau de aplicare. Dar retine ca, inainte de orice modificare, indiferent daca rata dobanzii este conditionata de piata, este recomandabil sa aveti un plan de urgenta, in caz de concediere sau pierdere a sursei principale de venit.

In acest fel, puteti da continuitate platii ratelor stabilite anterior si, astfel, puteti evita ca istoricul dumneavoastra de credit sa fie afectat de incapacitatea de plata.

Cum functioneaza bancile?

Activitatile desfasurate de banci includ personal banking, corporate banking, investitii bancare, private banking, tranzactii bancare, asigurari, finantare de consum, finantare comerciala si altele conexe.

Bancile ofera multe canale diferite pentru a-si accesa serviciile bancare si alte servicii:

  • Sucursala, servicii bancare in persoana intr-o locatie de vanzare cu amanuntul
  • Banc bancar automat adiacent sau la distanta de banca
  • Banca prin posta: Majoritatea bancilor accepta depuneri de cecuri prin posta si folosesc posta pentru a comunica cu clientii lor
  • Servicii bancare online prin Internet pentru a efectua mai multe tipuri de tranzactii
  • Mobile banking este utilizarea telefonului mobil pentru a efectua tranzactii bancare
  • Serviciile bancare telefonice le permit clientilor sa efectueze tranzactii prin telefon cu un insotitor automat sau, la cerere, cu un operator de telefonie

Video banking efectueaza tranzactii bancare sau consultatii bancare profesionale prin intermediul unei conexiuni video si audio de la distanta. Operatiunile bancare video pot fi efectuate prin intermediul unor automate de tranzactii bancare construite special (similar cu un bancomat automat) sau printr -o clarificare a sucursalei bancare care permite o conferinta video.

O banca poate genera venituri intr-o varietate de moduri diferite, inclusiv dobanzi, comisioane de tranzactie si consiliere financiara. In mod traditional, cea mai importanta metoda este perceperea dobanzii la capitalul pe care il imprumuta clientilor.  Banca profita din diferenta dintre nivelul dobanzii pe care o plateste pentru depozite si alte surse de fonduri si nivelul dobanzii pe care o percepe in activitatile sale de creditare.

Aceasta diferenta este denumita diferenta dintre costul fondurilor si rata dobanzii la imprumut. Din punct de vedere istoric, profitabilitatea din activitatile de creditare a fost ciclica si dependenta de nevoile si punctele forte ale clientilor de creditare si de stadiul ciclului economic. Comisioanele si consilierea financiara constituie un flux de venituri mai stabil si, prin urmare, bancile au pus mai mult accent pe aceste linii de venituri pentru a-si uniformiza performantele financiare.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu