M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care sunt avantajele paletilor din plastic?

In acest articol va vom explica prin ce se caracterizeaza acest tip de ambalaj si ce beneficii aduc acestea in nevoile logistice si de depozitare ale companiei dumneavoastra.

Utilizarea paletilor la depozitarea, distribuirea si transportul marfurilor este o solutie utilizata pe scara larga de companiile din toate tipurile de sectoare industriale.

Desi, este adevarat ca paletii din lemn au fost cei mai solicitati de la inceputul secolului al XX-lea, aparitia paletilor din plastic, a castigat popularitate in ultima vreme pentru numeroasele avantaje pe care le prezinta, in comparatie cu altele din materiale diferite. Mai jos, va vom explica prin ce se caracterizeaza acest tip de ambalaj si ce beneficii aduc acestea nevoilor logistice si de depozitare ale companiei dvs.

Din 1925, cand armata a folosit pentru prima data paleti pentru a incarca si transporta mai rapid marfuri si munitii, au existat multe progrese si diverse utilizari care le-au fost atribuite pentru a realiza o operatiune logistica mai eficienta in sectorul industrial. In prezent, cei mai folositi paleti sunt mai intai cei din lemn si urmati de cei din plastic. Cu toate acestea, acestea din urma au castigat teren si sunt folosite din ce in ce mai mult, stiti de ce?

Beneficii ale paletului din plastic versus paletul din lemn

  1. Greutate. Unul dintre principalele sale avantaje este greutatea redusa, deoarece un palet din plastic cantareste mai putin decat un palet din lemn cu caracteristici similare, ceea ce ii permite sa fie un material ergonomic, mai usor de manipulat si de mutat.
  2. Este rezistent la apa. Umiditatea si apa nu il afecteaza, deci ramane neschimbata in greutate si dimensiuni. Ambalajul, cu toate acestea, cu umiditate ajunge sa se deterioreze, sa se umfle si devine mai greu.
  3. Are o rezistenta mai mare. In timp ce un palet din lemn, in timp, se ascheaza si se strica, ciclul de viata al unui palet din plastic este mult mai mare.
  4. Nu este necesara intretinerea. Avand in vedere ca este un produs care nu are striatii, nu necesita intretinere, cu exceptia spalarii, daca se doreste asta.
  5. Igiena mai mare. Dupa cum s-a aratat mai sus, fiind un material impermeabil, nu permite introducerea parazitilor sau a bacteriilor, deci este mult mai igienic decat lemnul si il face o solutie logistica ideala in industria alimentara.. De asemenea, nu necesita tratamente fitosanitare, cum ar fi cele reglementate de ISPM-15 pentru export, astfel incat simplifica procesul si evita incidentele.
  6. Mai ecologic. Paletul din plastic este fabricat din materiale 100% reciclate si este 100% reciclabil la sfarsitul duratei sale de viata utila. In acest fel, este o solutie durabila si ecologica, evitand taierea copacilor.
  7. Mai usor de curatat. Faptul ca sunt fabricate din plastic permite curatarea sa fie rapida si usoara, deoarece accepta atat apa, cat si alte produse de curatare.
  8. Ele pot fi personalizate. Un alt avantaj oferit de paletul din plastic este ca puteti personaliza atat culoarea materialului, cat si prin incorporarea logo-urilor, ceea ce va permite sa localizati si sa controlati mai bine marfa stocata si chiar sa identificati diferite circuite logistice.

Avand in vedere numeroasele avantaje ale paletilor din plastic, la care se adauga faptul ca, prin utilizarea lor, beneficiaza si garanteaza si ingrijirea si protectia mediului, devine cea mai recomandata solutie logistica pentru depozitarea sau transportul oricarei marfuri din toate tipurile de sectoare.

Dar, daca inca aveti indoieli cu privire la ce tip de paleti sunt cei mai potriviti pentru compania dvs, avem o echipa mare de profesionisti de diferite profiluri, cu inalta calificare si dedicati sustenabilitatii, care va vor sfatui fara obligatii. Exista si cutii de 400 mm x 300 mm x 240 mm ce pot fi folosite.

 Cutiile de depozitare din plastic. Ce sunt si care sunt avantajele lor

Cutiile din plastic sunt recipiente de mare capacitate si rezistenta utilizate in mod obisnuit in sectorul fructelor si legumelor si in cel industrial.

Aceste containere compacte permit transportul unui numar mare de fructe si legume intr-un mod confortabil si simplu si pot fi stivuite cu mare usurinta.

Datorita versatilitatii lor, acestea pot fi utilizate intr-un numar mare de sectoare:

  • SECTORUL FRUCTELOR SI LEGUMELOR

Fara indoiala, cea mai comuna dintre utilizarile sale este transportul fructelor, legumelor si legumelor, cu toate acestea, cutiile de plastic sunt, de asemenea, utilizate in procesul de colectare a acestora.

  • SECTORUL INDUSTRIAL

Utilizarea sa se extinde la orice domeniu sau sector in care sunt necesare ambalaje de mare capacitate, cum ar fi sectorul industrial. Rezistenta sa ridicata la elementele chimice este un mare avantaj pentru depozitarea substantelor delicate sau periculoase.

  • INDUSTRIA CARNII

Industria carnii le foloseste ca recipiente pentru bucati mari, cum ar fi sunca. Deoarece poate fi igienizat si supus la temperaturi ridicate pentru a eradica toti contaminantii, cutiile de plastic au devenit un element esential de transport in industria alimentara.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu