M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Iata cele 4 tipuri de instalatii frigorifice de care magazinul tau are nevoie

Nu este usor sa gestionezi un magazin sau o unitate comerciala – dar probabil stii deja acest lucru. Totodata, mai stii si ca un magazin are nevoie, in cele mai multe cazuri, de instalatii frigorifice. Acestea garanteaza faptul ca marfa sau materiile prime utilizate in cadrul afacerii tale, indiferent de domeniul de activitate al acesteia, sunt pastrate la temperaturi optime.

Totusi, exista mai multe tipuri de astfel de instalatii, in functie de modul de utilizare si de rolul pe care il au in interactiunea cu utilizatorii. Asadar, iata care sunt cele 4 tipuri de care magazinul tau are nevoie!

Instalatii frigorifice comerciale de tip walk-in

Atunci cand ai de-a face cu foarte multe produse care trebuie tinute la rece, doua sau trei combine frigorifice nu prea vor putea face fata. In schimb, ai nevoie de instalatii tip walk-in. Acestea sunt de marimea unei camere si evident, racesc tot ce se afla in acea camera – pot chiar si ingheta, in functie de preferintele tale.

Instalatiile de tip walk-in sunt preferate in defavoarea mai multor unitati simple deoarece imbunatatesc modul de gestionare al produselor care trebuie tinute la rece.

Unitati de racire de interior

Dupa cum probabil deja stii, interiorul unui magazin este aproape mereu cool, dupa cum s-ar spune. Acest lucru nu se datoreaza aerului conditionat, ci mai degraba unor instalatii frigorifice sub forma unor unitati de racire de interior care protejeaza alimentele proaspete.

De exemplu, fructele si legumele trebuie tinute la vedere – nu pot fi ascunse intr-o vitrina sau un frigider. Acestea pot fi tinute la rece intr-un mod eficient cu ajutorul acestui tip de unitati.

Unitati de racire cu rol de afisare a produselor

Evident, exista si produse care trebuie tinute la temperaturi mai scazute decat fructele si legumele, dar care trebuie totodata afisate clientilor. Aceste unitati de racire cu rol de afisare a produselor sunt, simplu spus, vitrinele bine-cunoscute prezente in aproape toate magazinele.

Acest tip de instalatii frigorifice este unul foarte complex, deoarece permite intrarea aerului cald in zona de racire fara ca instalatia sa-si piarda din eficienta. Uneori, nici nu exista un separator intre exterior si zona de racire.

Iata cele 4 tipuri de instalatii frigorifice de care magazinul tau are nevoie1

Congelator de tip drive-in

Nu in ultimul rand, in functie de natura afacerii tale, s-ar putea sa ai nevoie si de un congelator de tip drive-in. Acesta este indicat atunci cand detii un stoc de produse care trebuie congelate pana la livrarea catre clienti – desigur, stocul trebuie sa fie foarte mare.

Acest tip de instalatii frigorifice este relativ rar in Romania si, in general, prezinta dificultati atunci cand vine vorba de mentenanta si de gasirea unor specialisti care sa poata rezolva eventualele probleme ale instalatiei.

Ai nevoie de ajutor in proiectarea si montarea unei instalatii?

Daca stii de ce tipuri de instalatii ai nevoie si acum cauti servicii de proiectare sau montare, te poti baza pe specialistii FrigoTehnics – 17 ani de experienta in domeniul frigorific si abilitatea de a oferi servicii integrate pentru instalatii industriale si comerciale intr-un mod prompt, corect, dar mai ales flexibil!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu