M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Grădini de poveste în curți mici: Soluții de peisagistică ingenioase

O curte mică poate fi uneori dificil de amenajat, lipsa spațiului fiind factorul principal care împiedică obținerea unui peisaj de vis. Însă, chiar și o curte micuță poate deveni un colț de rai, dacă știi cum să o abordezi. Așadar, dacă ai o zonă exterioară mică și visezi la un spațiu verde plin de frumusețe și relaxare, nu te descuraja. Descoperă câteva soluții de peisagistică ingenioase pentru a-ți transforma curtea mică într-o grădină de poveste.

Realizează o planificare prietenoasă cu spațiul și creează nivele pentru un farmec suplimentar

Cu toții știm că spațiul este extrem de prețios într-o curte mică. Așa că, înainte de a începe să faci schimbări, gândește-te cum vrei să îți folosești curtea. Poate vrei un colț de lectură liniștit sau un loc pentru grătar cu prietenii. Fiecare centimetru contează, motiv pentru care planificarea este cheia. Poți obține adâncime și dimensiune prin crearea nivelelor în grădina ta. De exemplu, poți construi o terasă înaltă pentru zona de relaxare, iar la baza acesteia să plantezi flori și verdețuri în ghivece. Această tehnică nu doar că adaugă frumusețe, ci și funcționalitate. Dacă ți se pare prea complicat să faci acest lucru pe cont propriu, poți apela oricând la ajutorul unor specialiști în amenajari curti mici

Adaugă plante verticale, ca în junglă urbană

Un truc excelent pentru grădinile mici este utilizarea plantelor verticale. Instalarea unor structuri verticale pentru cățărătoare sau ghivece suspendate poate aduce verdeață și viață în spații care altfel ar rămâne neexploatate. Iedera, vița de vie și florile cățărătoare pot transforma un perete într-un colț de natură înălțat. De asemenea, alege plante și flori care pot fi ușor întreținute. Plante perene, flori în ghivece sau plante aromatice vor adăuga culoare și textură în grădină fără a ocupa mult spațiu.

Zonează spațiul cu diferite materiale și texturi

Dacă vrei să oferi un plus de farmec curții tale, încearcă să zonezi cu materiale și texturi diferite. Pavaje, plăci de beton sau chiar gazon pot defini diferite zone de activitate. Dacă vrei să iei prânzul afară sau să stai la soare, poți să pui o masă mică pe o placă de beton, iar în partea opusă câteva scaune comode pentru o conversație relaxantă.

Adaugă mobilier și accesorii adecvate

Pentru ca grădina ta să fie ca desprinsă dintr-o poveste, nu uita de mobilă și accesorii. O bancă mică în colțul curții poate fi locul perfect pentru a citi o carte sau pentru a te relaxa. Poți pune mese și scaune pliabile pentru a-ți invita prietenii la o cină în aer liber. Instalează lumini solare sau lămpi mici pentru a crea o atmosferă de basm pe timp de seară. Iluminatul adecvat poate transforma curtea într-un colț de poveste chiar și pe timpul nopții.

Cu puțină planificare, creativitate și iubire pentru natură, poți să-ți transformi curtea mică într-o adevărată grădină de poveste. Gândește pe verticală, folosește diferite niveluri și alege plante și accesorii potrivite pentru dimensiunea curții tale.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu