M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum să folosești policarbonatul pentru a amenaja o terasă modernă?

Unul din principalele avantaje aduse de o casă este faptul că oferă posibilitatea de a crea un confort suplimentar pentru locatarii săi. Acest lucru se poate realiza în mai multe feluri: adăugând un pod, un garaj, construind un foișor în grădină, construind o a doua baie, dar mulți nu își refuză posibilitatea de a avea o terasă mai modernă unde să își bea cafeaua dimineața sau unde să se relaxeze seara.

O terasă modernă amenajată cu policarbonat este un element arhitectural care face o casă să arate foarte frumos, cu elemente individuale și un plus de expresivitate. Pentru construcția unor astfel de clădiri care au materiale tradiționale – lemn, cărămidă, piatră și sticlă – se utilizează un policarbonat terasă transparent sau policarbonat colorat. 

Acest material de construcție modern are proprietăți de înaltă performanță, permițându-ți să creezi foarte ușor și foarte repede structuri translucide care sunt plăcute din punct de vedere estetic, fiabile și funcționale – fixe, glisante, închise și deschise.

Caracteristici speciale ale policarbonatului pentru amenajarea terasei

Casele de țară sau cel de la oraș cu unul sau două etaje pot avea doar o verandă sau doar o terasă, sau ambele. Descoperă imediat care este diferența fundamentală dintre ele.

Terasa este un spațiu deschis, cu o fundație monolitică sau ridicată

Designul exterior al teraselor este determinat în mare măsură de condițiile climatice locale. În regiunile mai călduroase, se justifică o opțiune complet deschisă, cu garduri vegetale în locul balustradelor tradiționale, în timp ce în climatul continental temperat sau mai rece, terasele sunt caracterizate de o marchiză sau de un acoperiș. 

Veranda poate fi numită o terasă închisă

În cele mai multe cazuri, acest spațiu interior nu este încălzit și formează un tot unitar cu clădirea principală datorită prezenței unui perete sau a unui coridor comun.

Pentru o foarte lungă perioadă de timp, construcțiile translucide – pavilioane de seră, sere, chioșcuri, hangare și tot felul de decoruri – au fost create folosind un material tradițional care difuzează lumina, sticla de silicat. 

Dar costul său ridicat, combinat cu fragilitatea sa, a determinat să nu fie o alegere foarte bună pentru toată lumea. Situația s-a schimbat odată cu apariția acestui policarbonat terasă, un material de înaltă rezistență, ductil și cu o mare capacitate portantă.

Acest material de construcție este:

  • Monolit, cu o asemănare exterioară cu sticla de silicat datorită suprafeței sale plane, netede și transparente;
  • Stoovy, sub formă de plăci goale cu structură celulară. Forma celulei formată de un plastic multistrat poate fi dreptunghiulară sau triunghiulară.

Care sunt atuurile sale?

  • Are o greutate destul de lejeră

Față de alte materiale precum sticla, foile monolitice sunt de două ori mai ușoare. Asta în timp ce pentru foile celulare acest indicator poate să fie multiplicat cu șase.

  • Proprietăți de cea mai mare rezistență

Datorită capacității sale sporite de încărcare, policarbonat terasă poate rezista la sarcini intense de zăpadă, vânt și greutate.

  • Calitate translucidă

Plăcile monolitice transmit lumina pe un volum mai mare decât construcțiile din sticlă silicată. Plăcile celulare transmit între 85% și 88% din lumina vizibilă. Construirea unei terase sau a unei verande leagă spațiul închis al casei și natura într-un tot unitar și deschide mari posibilități de proiectare a acestor clădiri.

Capacitatea de transmisie a luminii a policarbonatului monolit nu este mai slabă decât cea a sticlei de silicat. Prin urmare, structurile închise curbate cu acoperișuri semicirculare din plastic transparent, care multiplică de câteva ori insolarea internă, pot fi folosite ca sere sau ca seră odată cu venirea iernii.

Structurile rotunde nu sunt dificil de montat, cu excepția unui dezavantaj sub forma unui perete exterior proeminent, care este compensat de spațiul interior sporit al unei astfel de clădiri.

Garduri din policarbonat

Acestea pot fi realizate pentru a avea un aspect protector sau decorativ, de exemplu, sub forma unui gard grațios sau a unei pergole – copertine cu mai multe arcade decorate cu ierburi sau compoziții ceramice de plante luminoase și strălucitoare. Perimetrul este bine decorat cu arbuști ornamentali și flori.

În loc de un acoperiș standard, puteți utiliza un marchiză detașabilă, copertine retractabile sau o umbrelă portabilă.

Atunci când terasa închisă sau veranda nu este atașată casei, ci este amplasată separat în curte, se folosește o alee pentru a lega clădirile. pentru a decora aleea, proiectoarele, integrate în nișele din pardoseală, sau lămpile cu LED plus unul sau mai multe arcuri traforate vor funcționa bine pentru a crea efectul unui tunel de lumină.

Cum se poate alege policarbonatul pentru o terasă modernă?

Pentru o terasă de vară sau o terasă deschisă, este recomandabil să alegi un plastic cu culori închise și discrete – fumuriu, nuanța tutunului, culoarea sticlei de sticlă cu un ton cenușiu sau albăstrui. Nuanțele în roșu aprins, albastru sau verde poate provoca neplăceri.

În cazul în care cadrul este din lemn, arborele va deveni roșiatic după tratamentul antiseptic și lăcuire. În acest caz, pentru acoperiș se alege policarbonatul maroniu sau portocaliu. Aceste tonuri ajută la crearea unei atmosfere relaxante și cresc temperatura de culoare a terasei interioare.

Policarbonatul poate fi combinat perfect cu o varietate de materiale de construcție. În acest sens, este considerat universal. Clădirile realizate din acest material arată foarte bine pe fundalul caselor căptușite cu învelitoare din PVC, completând armonios structura de cărămidă și nu intră în conflict cu clădirile din lemn.

Dintre soluțiile de construcție pentru verandele din policarbonat, una dintre cele mai practice și interesante din punct de vedere al designului este cea cu pereți laterali glisanți și acoperiș. Geamurile panoramice sunt cea mai bună soluție din toate punctele de vedere: sporesc lumina naturală și fac ca încăperea să pară mai mare. La exterior, aceste modele de terase închise cu policarbonat sunt foarte prezentabile și elegante.

Terasele cu arcade din policarbonat terasă sunt magnifice și adaugă atractivitate vizuală casei. Desigur, implementarea unui astfel de proiect necesită o abordare profesională, dar rezultatul final merită timpul și banii cheltuiți.

Grădinile de iarnă deschise cu un singur acoperiș înclinat din plastic policarbonat oferă o vizibilitate excelentă și o protecție fiabilă împotriva intemperiilor. În ciuda designului lor extrem de simplu, aceste modele arată proaspăt și elegant.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *