M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Gazduire web: ce este si pentru ce este?

Definim gazduirea web, cunoscuta sub numele de hosting, ca fiind serviciul de stocare furnizat de serverele web, astfel incat o pagina sa fie vizibila, accesibila si operationala 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Cu alte cuvinte, gazduirea web este spatiul in care continutul unui site web este salvat sau stocat, astfel incat toata lumea sa il poata accesa pe Internet.

Pentru ce este un serviciu de gazduire web?

Practic,  un serviciu de gazduire web va permite sa stocati tot continutul unei pagini web, astfel incat sa fie disponibil pe Internet de oriunde din lume.

Cine ofera acest serviciu de gazduire web?

Serverele web sunt responsabile pentru furnizarea acestui spatiu, astfel incat una sau mai multe pagini web sa fie disponibile pe Internet.

Deci, ce este un server web?

Un server web este o masina fizica sau un computer care are resurse foarte puternice pentru a salva si transmite datele stocate printr-un sistem de retea. Fiecare server are o adresa IP unica si unica de tipul 83.111.22.123 care o identifica in retea.

Spunem ca un server web este un computer foarte puternic din cauza memoriei RAM si a functiilor de spatiu web pe care le au. Cu toate acestea, nu toate serverele au aceeasi capacitate, dar in functie de hardware-ul pe care il folosesc au mai multa putere, adica mai multe resurse decat altul.

Vei fi in permanenta tinut la curent cu orice iti influenteaza site-ul atunci cand lucrezi cu profesionisti in gazduire.

Furnizori de gazduire sau gazduire web

Un furnizor de gazduire web este o companie care este dedicata inchirierii spatiului serverelor sale web clientilor finali sau companiilor si profesionistilor intermediari care sunt dedicati dezvoltarii sau designului de pagini web.

Pe langa faptul ca sunt cea mai putin costisitoare si mai profitabila solutie pentru acest tip de utilizatori, companiile de gazduire web sunt, de asemenea, dedicate administrarii si optimizarii acestor servere pentru a evita posibilele esecuri sau erori care va pot afecta site-ul sau il pot lasa in jos temporar.

Important: Cand vine vorba de obtinerea unui serviciu de gazduire web, este important sa va asigurati ca furnizorul de gazduire ofera un serviciu de asistenta 24/7. Asigurati-va intotdeauna ca, in caz de esec, aveti intotdeauna pe cineva in spatele telefonului sau prin e-mail care va poate da o mana de ajutor.

Tipuri de gazduire web

Credeti ca un blog personal are nevoie de aceleasi resurse ca si site-ul Netflix? Nu. Nu toate paginile web sunt create egal. In functie de resursele spatiului web, ramului sau transferului de care au nevoie, au fost dezvoltate diferite solutii pe care companiile de gazduire web le ofera.

Concluzii:

Se poate sa ai nevoie de o gazduire web daca iti doresti sa beneficiezi de : lipsa stresului in ceea ce priveste asistenta site-ului tau, o navigare rapida si intotdeauna ferit de pericolele online. O gazduire web nu costa mult si poate oferi multiple beneficii celor care opteaza pentru acest serviciu.

De ce ai nevoie de cel mai bun serviciu de hosting

Gazduire web este un serviciu care face site-ul sau aplicatia ta web accesibila pe internet. Este, de asemenea, unul dintre cele mai esentiale elemente de luat in considerare atunci cand construiesti un site web.

Gazduirea web este furnizata de obicei de gazde web, care sunt companii care intretin, configureaza si ruleaza servere fizice care gazduiesc site-uri web.

Daca achizitionati un plan de gazduire de la un furnizor de servicii de gazduire web, inseamna ca inchiriati spatiul serverului acestuia pentru a stoca datele site-ului dvs., cum ar fi fisiere HTML si CSS, continut media si alte documente.

In timp ce gazduirea web poate parea un subiect dificil de abordat, acest articol va va ajuta sa intelegeti mai bine conceptele si complexitatile sale.

Vom incepe prin a arunca o privire mai atenta asupra modului in care functioneaza gazduirea web. Apoi, vom prezenta cateva tipuri comune de gazduire web si cateva aspecte de cautat intr-un serviciu de gazduire web.

Dupa cum am mentionat mai devreme, gazduirea web este oferita de gazde web care isi inchiriaza serverele de calcul. Aceste companii ofera, de asemenea, software-ul, serviciile si conectivitatea necesare pentru ca un site web sa functioneze.

Un server este un computer care stocheaza si face fisierele dvs. web disponibile pe World Wide Web.

Desi este posibil sa utilizati orice computer conectat la internet ca server, procesul de configurare poate fi complicat pentru majoritatea utilizatorilor. De aceea, multi proprietari de site-uri web si companii prefera sa foloseasca spatiul de server al unei gazde web in loc sa aiba un server dedicat intern.

Totusi, doar achizitionarea de gazduire a site-ului web nu este suficienta pentru a face site-ul dvs. accesibil vizitatorilor. Pentru ca oamenii sa va gaseasca site-ul web, va trebui sa obtineti un nume de domeniu.

Gazduirea de domenii este un serviciu care gazduieste si gestioneaza nume de domenii. Este furnizat de gazdele de domeniu, cunoscute si sub numele de registratori de nume de domeniu.

Un nume de domeniu in sine este adresa site-ului dvs. web. Utilizatorii introduc numele de domeniu al unui site web in bara de adrese a browserului lor web pentru a vizita acel site.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu