M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cele mai comune motive pentru care sa apelezi la servicii funerare

Moartea unei persoane dragi este intotdeauna un eveniment neasteptat. Prin urmare, este cu atat mai dificil sa ne pregatim pentru aceasta. Intr-un moment de doliu profund, este dificil sa te concentrezi asupra organizarii formalitatilor funerare.

Prin urmare, este recomandabil sa luati in considerare posibilitatea de a apela la o companie care ofera servicii funerare. O firma de pompe funebre poate oferi o gama larga de servicii, inclusiv inmormantarea persoanei decedate, organizarea ceremoniei funerare, estetica a persoanei decedate si vanzarea de accesorii funerare.

Formalitati oficiale de urmat

Organizarea ceremoniei finale de ramas bun este precedata de o lunga lista de formalitati. In primul rand, este necesar sa se obtina un certificat de deces, care este eliberat de un medic. Numai cu acest document puteti obtine un certificat de deces de la autoritatea locala. Apoi puteti incepe procedura de obtinere a unui ajutor de inmormantare de la institutia de asigurari sociale.

Daca va decideti sa apelati la serviciile unei firme de pompe funebre din Guadelupa (971), puteti conta pe ajutorul si chiar pe gestionarea completa a formalitatilor de catre specialisti. Experienta lor le va permite sa indeplineasca toate cerintele legale in mod rapid si eficient.

Transportul corpului

Angajatii firmei de pompe funebre se vor ocupa de transportul cadavrului la morga, fie ca este municipala, fie ca apartine firmei de pompe funebre. Casa funerara se va ocupa de toate formalitatile daca trupul este transportat din strainatate.

Personalul se va ocupa, de asemenea, de pregatirea corespunzatoare a decedatului pentru ceremonia funerara, spaland corpul, imbracandu-l si aplicand machiajul corespunzator. Totul se aranjeaza in prealabil cu rudele celui decedat.

Pentru orice intrebare sau curiozitate despre toate aceste procedure si demersuri puteti accesa https://presidentfunerare.ro/.

Organizarea ceremoniei funerare

Cea mai importanta decizie care trebuie luata este natura ceremoniei, daca ar trebui sa fie laica sau religioasa si, in acest caz, in conformitate cu ce rit. Aceasta alegere determina urmatorii pasi. Renumita Odella prezinta pe site-ul sau o gama completa de servicii funerare.

Acest lucru permite familiei sa stie pe ce gama de asistenta se poate baza, deoarece nu toate companiile funerare ofera aceleasi servicii funerare. Prin urmare, este util sa alegeti o societate a carei gama de servicii sa raspunda cel mai bine nevoilor familiei persoanei decedate.

Ce trebuie sa stiti?

Inmormantarea sau incinerarea trebuie sa aiba loc in termen de 6 zile lucratoare de la deces, cu exceptia duminicilor si a sarbatorilor legale. In cazul in care o unitate sanitara nu poate pastra corpul persoanei decedate In prezent, aproape 80% dintre oameni mor intr-o institutie de ingrijire a sanatatii. Odata ce decesul a fost confirmat, familia are posibilitatea de a opta pentru transferul persoanei decedate.

  • fie la domiciliul lor, fie la domiciliul unuia dintre membrii familiei (o optiune neobisnuita) ;
  • fie la camera mortuara a unitatii sanitare in care s-a produs decesul, daca aceasta dispune de acest echipament
  • sau la o casa funerara a unui operator funerar.

Care sunt diferentele dintre o camera mortuara si o camera funerara?

Scopul unei camere mortuare este de a primi, inainte de inmormantare sau incinerare, corpul persoanei decedate in cadrul unitatii sanitare care gestioneaza camera mortuara. Unitatile sanitare publice sau private trebuie sa dispuna de cel putin o camera mortuara daca inregistreaza un numar mediu anual de decese egal cu cel putin „doua sute”.

Prin urmare, camera mortuara se afla in cadrul unitatilor sanitare si este gestionata de acestea. Depozitarea si ramanerea la morga a cadavrului unei persoane care a decedat acolo sunt gratuite in primele trei zile de la deces.

In plus, morga poate primi, in mod ocazional, contra cost, cadavrele persoanelor care au decedat in afara acestor unitati, daca nu exista o casa funerara in apropiere. Chiar daca unitatea sanitara dispune de o camera mortuara, puteti solicita, din motive de proximitate fata de domiciliul dumneavoastra sau din motive legate de facilitatile de vizitare, ca trupul sa fie transferat intr-o camera funerara (cu plata) la alegerea voastra.

Ce puteti uita usor?

Din punctul de vedere al persoanei indurerate, organizarea ceremoniei de adio se limiteaza la alegerea locului de inmormantare, a unui sicriu sau a unei urne si apoi la organizarea unui priveghi. In realitate, este o intreprindere mult mai complexa. Daca va organizati singur inmormantarea, este bine sa enumerati pas cu pas etapele necesare.

Lasand organizarea in mainile unor profesionisti, puteti fi siguri ca toate detaliile vor fi rezolvate.

Nu uitati sa comandati transportul celor indurerati la priveghi, sa comandati flori, muzica sau necrologuri. Acesta este un argument important pentru a incredinta sarcina dificila de a organiza o inmormantare unor profesionisti.

Atunci cand familiile se confrunta cu pierderea unei persoane dragi, este dificil pentru ele sa caute toate informatiile care le-ar fi utile si sa concureze in mod eficient. Din acest motiv, regulamentele au consolidat obligatiile referitoare la informarea consumatorilor.

Cititi cu atentie contractul care va este prezentat. In 1993, legea a pus capat monopolului comunal asupra serviciilor funerare. De atunci, toata lumea este libera sa aleaga firma de pompe funebre care va efectua inmormantarea.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu