M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Family Essentials Kit

Denumit și „Pachetul pentru o familie sănătoasă“ și conținând uleiurile esențiale cel mai des folosite de o familie, în viața de zi cu zi, Family Essentials Kit doTERRA este pachetul de bază pentru începătorii în aromaterapie care își doresc să folosească puterea uleiurilor esențiale pentru a-şi menține sau repara sănătatea. Cele 10 sticluțe de 5 ml conțin 6 uleiuri pure și 4 amestecuri de uleiuri, toate conforme cu standardul CPTG (Puritate Certificată prin Testare), acoperind o paletă largă de recomandări de utilizare, simple sau în diverse combinații pe care te vei bucura să le explorezi.

Lavandă

Cunoscută pentru proprietăţile ei calmante şi relaxante, lavanda este uleiul pe care vei vrea să-l ai întotdeauna la tine, acasă, în concediu, sau la plimbare prin oraş. Îl poţi folosi în diffuser pentru un somn odihnitor, în combinaţie cu un ulei purtător pentru a calma pielea iritată sau a atenua mîncărimea la locul înţepăturii unei insecte. Aplicat pe tâmple sau pe ceafă, te va ajuta să te relaxezi, în momentele de anxietate.

Lămâie

Tonic şi purificator, uleiul esenţial de lămâie va aduce prospeţimea în viaţa ta. Poţi începe chiar de dimineaţă, adăugând o picătură în primul pahar de apă pe care-l bei, pentru detoxifiere şi susţinerea funcţiei digestive. Pe parcursul zilei îl mai poţi folosi în smoothie-uri sau deserturi. Proprietăţile sale purificatoare şi mirosul energizant îl fac un adaos de nelipsit în produsele naturale de curăţare folosite în casă.

Mentă

Uleiul esenţia de mentă răcoreşte şi energizează, putînd fi folosit în băuturile tonice, pentru împrospătarea respirației sau pentru sănătatea funcţiei respiratorii. Are proprietăţi analgezice, antibacteriene, antiinflamatoare, antiseptice şi antivirale. Menta e folosită din antichitate pentru a atenua problemele digestive, a calma colicile şi balonarea, a atenua durerea de cap, arsurile stomacale şi indigestia.

Tea Tree (Melaleuca)

Puternic antiseptic, antibacterian şi imunostimulant, uleiul de Tea Tree e esenţial în trusa ta naturală de prim ajutor. Împreună cu uleiul esențial de lămâie şi cel de mentă te va ajuta să treci cu bine prin răceli sau prin alergiile sezoniere. Folosit topic, acesta acționează ca dezinfectant şi cicatrizant. Pentru pielea sensibilă, folosește-l în combinaţie cu un ulei purtător.

Oregano

Ne-am obişnuit să-i apreciem aroma în bucătărie, acum îi descoperim adevăratele proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiseptice pentru aparatul respirator, antivirale şi imunostimulante. Foloseşte-l întotdeauna în combinaţie cu un ulei de diluţie, când îl aplici pe piele. Pentru proprietăţile sale curative, în combaterea virozelor şi gripelor, apelează cel mai bine la sfaturile unui aromaterapeut, pentru un dozaj corect.

Tămâie

Regele uleiurilor esenţiale, considerat sacru în Orientul Mijlociu, uleiul de tămâie se numără printre cele mai potente, mai versatile şi mai valoroase uleiuri. Poţi pune câteva picături în crema ta preferată, de faţă sau de corp, pentru efectele sale calmante, tonice şi antirid. Folosit în diffuser, ajută la concentrare şi la calmarea hiperactivităţii, a anxietăţii sau a depresiei. Se poate combina cu oricare alt ulei esenţial, în funcţie de afecţiunea pe care vrei s-o tratezi sau starea pe care doreşti s-o obţii.

Deep Blue

Destinat exclusiv folosirii externe (topice), îl vei identifica uşor după capacul securizat. Este un amestec de uleiuri destinat calmării muşchilor obosiţi, reducerii inflamaţiei şi durerilor articulare. Mulţi sportivi folosesc acest amestec de uleiuri înainte de antrenamente sau de concursuri, pentru încălzirea și tonifierea muşchilor. Pentru durerile de cap, îl poţi aplica pe tâmple sau la ceafă. Este unul dintre cele mai apreciate uleiuri folosite în protocoalele de masaj.

Breathe

Amestec pentru sănătatea sistemului respirator, conţine uleiuri esenţiale de dafin, mentă, eucalipt, Tea Tree, lămâie, Ravensara şi cardamom – toate cunoscute pentru proprietăţile calmante şi decongestive asupra aparatului respirator şi pentru capacitatea de a combate bacteriile şi viruşii care circulă pe calea aerului. Se poate aplica pe piept, diluat cu un ulei purtător, pentru desfundarea căilor respiratorii şi un somn liniștit.

DigestZen

Amestecul de uleiuri esenţiale de ghimbir, fenicul, coriandru, tarhon, anason, chimen şi mentă reuneşte proprietăţile calmante ale tuturor acestor plante, având efect asupra disconfortului stomacal, al balonării şi indigestiei, motiv pentru care mulţi copii îi spun „uleiul pentru burtică“. Combinat cu ulei de diluţie şi masat pe stomac, calmează crampele şi indigestia. Îl poți folosi şi înainte de a călători cu maşina, pentru a reduce greaţa şi răul de mişcare.

On Guard

Un alt blend esenţial în trusa ta naturală de prim-ajutor, On Guard este uleiul protector, o combinaţie de uleiuri de portocală sălbatică, cuişoare, scorţişoară, eucalipt şi rozmarin cu proprietăţi calmante, antibacteriene, antifungice şi antiseptice. Îl poţi masa, diluat cu ulei purtător, pe tălpile copiilor mici, pentru a le susţine funcţia imună în răceli şi gripe. Pentru proprietăţile sale antiseptice, îl poţi folosi în toate produsele de curăţare sau de dezinfectare preparate în casă. În perioadele când bântuie viruşi, nu uita să-l pui în diffuser noaptea, sau chiar să pui o picătură în ceaiul tău de dimineaţă.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu