M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

De ce afacerea ta are nevoie de o liză electrică?

Liza electrică a devenit indispensabilă în mediile profesionale precum depozite, fabrici sau magazine. Asta deoarece facilitează operațiunile de încărcare și descărcare prin ridicarea și deplasarea încărcăturilor grele și voluminoase în condiții de siguranță deplină. Liza electrică este alimentată de o baterie reîncărcabilă și poate ridica sarcini de până la 2000 de kilograme. 

Liza electrică se diferențiază de transpaletul manual datorită comenzilor electrice și poate fi adaptată pentru utilizare pe termen lung. În cele ce urmează îți vom spune care sunt diferitele tipuri de lize electrice disponibile pe piață, criteriile de care trebuie să ții cont atunci când o alegi și de ce afacerea ta are nevoie de o liză electrică.

Care sunt diferitele tipuri de lize electrice?

Pe piață există diferite tipuri de lize electrice, fiecare model fiind conceput pentru a răspunde unor nevoi specifice. Este important să înțelegi diferențele dintre diferitele tipuri de lize electrice astfel încât să îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

  • Transpalet electric cu platformă
  • Transpalet electric cu catarg
  • Transpalet electric cu deplasare și ridicare electrică

Liza electrică este un instrument fantastic pentru logistică și pentru manipularea materialelor. Oferă o mulțime de beneficii inclusiv oboseala redusă, performanță sporită, mai puține dureri și protecția mediului înconjurător. 

Pentru a alege cel mai potrivit model, trebuie să ții cont de o serie de criterii, cum ar fi natura încărcăturilor, distanța care trebuie parcursă, frecvența de utilizare, tipul de podea, bugetul tău, etc. De asemenea, transpaletele electrice pot fi închiriate sau achiziționate în funcție de necesități.

Liza electrică este un echipament care satisface orice nevoie

Liza electrică diferă de stivuitor prin faptul că este folosită pentru a ridica încărcăturile de la înălțime pe rafturi pentru a le deplasa pe orizontală. Este un echipament adesea recomandat atunci când paleții trebuie descărcați din camion în atelier și invers.  

Există modele care pot transporta sarcini de până la 3 tone și la viteze cuprinse între 5 și 10 km/h. pentru a profita la maxim de liza electrică este recomandabil să nu depășești o pantă de 10% atunci când este încărcată. Acest model este apreciat datorită ușurinței cu care se utilizează și pentru faptul că este compact. 

Liza electrică este perfectă pentru a răspunde unor nevoi specifice cum ar fi culoarele înguste sau suprafețele cu rezistență redusă. În plus, nu va fi necesar să efectuezi nici o manevră de manipulare a lizei, spre deosebire de  alte echipamente de manipulare întâlnite în depozite sau fabrici.

De ce afacerea ta are nevoie de o liză electrică?

Peste 50% din lucrătorii din depozite sau magazine suferă leziuni fizice. Aceștia folosesc cel mai adesea un transpalet manual pentru a muta încărcăturile grele, un lucru care nu se face întotdeauna în mod ergonomic sau suficient. 

Cum putem face mai bine acest lucru? Cea mai bună soluție este aceea de a folosi liza electrică care reduce efortul personalului. La urma urmei, un transpaletist obișnuit necesită încă multă forță pentru a transporta mărfuri, dar cu un transpalet electric, nu este cazul. Acest lucru duce la mai puține leziuni și la o mai mare satisfacție la locul de muncă.

Liza electrică oferă o mulțime de avantaje atât pentru o afacere cât și pentru un operator:

  • Ergonomie: O liză electrică, liza electrică cu catarg în special este mai ușor de utilizat decât o liză manuală sau semi-electrică datorită propulsiei și înălțării asigurate de motor. Acest lucru face ca intervenția umană să fie mai ușoară, chiar și pentru sarcini de până la 5 tone, reducând riscul de rănire.
  • Putere: Liza electrică este ideală pentru manipulări grele și pentru distanțe mai lungi.
  • Productivitate: Monitorizarea lizelor electrice contribuie enorm la rapiditatea operațiunilor de manipulare și depozitare. De asemenea, reduce costurile cu forța de muncă.
  • Varietate de alegere: Există o mulțime de versiuni de lize electrice pentru a se adapta la dimensiunea și activitatea locului de muncă.
  • Crește viteza de deplasare: Viteza de deplasare a lizei electrice este foarte greu de atins de către o persoană. Aceasta poate ajunge la 48 de trepte pe minut.

În cazul în care este nevoie, liza electrică se poate folosi pe post de cărucior manual. În cazul în care se întâmplă ca liza electrică să rămână fără baterie, se poate scoate acumulatorul detașabil pentru ca liza să se poată folosi asemenea unui cărucior manual. Beneficiază de prezența unor anvelope pneumatice, ceea ce face ca transportul să fie deosebit de confortabil.

Unde se poate folosi o liză electrică?

O liză electrică se poate folosi fără probleme și în spații mai înguste, limitate, în care transportul de marfă și organizarea par imposibile. Liza electrică este un utilaj compact și ușor de manevrat în orice spațiu. Raportul calitate/preț este excelent, astfel încât dacă ești interesat de liză preț trebuie să știi că vei face o afacere bună. 

Liza electrică are o durată lungă de viață, nu necesită prea multă întreținere sau reparații. Se adaptează cu deosebită ușurință la volumul și greutatea sarcinii, la înălțimea operatorului, de unde și un transport fără efort și simplificat al mărfurilor. Mai mult, liza electrică se mișcă cu deosebită rapiditate în depozite sau fabrici. Pentru a folosi acest utilaj nu este nevoie de training.

Acestea sunt principalele motive pentru care afacerea ta are nevoie de o liză electrică. Este extrem de ușor de pus în funcțiune, indiferent de aplicațiile din depozit, gradul de rezistență fiind peste așteptări, ceea ce o face să fie populară în rândul proprietarilor de depozite și fabrici.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu