M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum ai putea sa alegi un apartament sau o casa? Iata cateva idei care iti vor usura alegerea grea

Alegerea casei in care vom locui in viitorul apropiat si vom petrece o perioada lunga de timp ar trebui facuta cu gandul la placerea de a trai.

Pentru a ne putea bucura pur si simplu pe deplin de locuinta noastra si pentru a face cea mai buna alegere posibila, trebuie sa transformam simplul concept de „locuire” in „placerea de a locui” pentru un trai mult mai bun; cu siguranta este important sa evaluam toate aspectele tehnice si birocratice, dar sa pornim de la premisa fundamentala ca locuinta reprezinta spatiul in care traim si ne raportam la ceilalti, mediul care in acelasi timp gazduieste obiceiurile noastre si care va trebui sa se adapteze la schimbarile noastre.

Deci, care sunt aspectele care sunt adesea trecute cu vederea? Care sunt caracteristicile care trebuie evaluate, avand in vedere ca acestea vor influenta modul in care experimentam spatiul casei, placerea de a trai? Cu fata spre nord sau spre sud? Casa cu un etaj sau apartamnet?

Si, de asemenea, iluminatul, ventilatia si compartimentarea incaperilor: iata cateva puncte dupa cum sa evaluezi caracteristicile necesare ale unei case, pentru a trai bine si a transforma traiul in „placerea de a trai” dar nu se pune problema de acest lucru dacă alegeți un apartament 3 camere Craiova de la PresidentResidence.ro .

Orientare si expunere

Expunerea unei case si a diferitelor incaperi care o compun poate avea o influenta pozitiva sau negativa in diferite moduri: asupra temperaturii interioare a casei, asupra luminozitatii, asupra modului in care diferitele incaperi pot fi sau nu apreciate; de exemplu, o casa expusa in totalitate la nord nu se va bucura aproape niciodata de lumina directa a soarelui, la fel cum o casa expusa in totalitate la sud ar putea fi excesiv de calda vara.

In mod ideal, camerele ar trebui sa fie orientate spre est, bucataria si camerele de zi spre sud si vest, iar baile spre nord. Desigur, nu este intotdeauna posibil sa gasim case cu o orientare optima, dar acest aspect trebuie luat in considerare, deoarece este posibil sa se prevada si sa se efectueze mici interventii, capabile sa imbunatateasca performanta casei din acest punct de vedere.

Importanta luminii naturale

In zilele noastre, atunci cand cautam lampi pentru a le instala in casa, multe persoane isi indreapta alegerea spre cele care reproduc lumina naturala, pentru a avea cat mai putin efect artificial. Dar lumina artificiala, spre deosebire de lumina naturala, este o lumina statica, care nu-si schimba intensitatea si culoarea in timpul zilei.

Prin urmare, o locuinta care se poate bucura de aportul direct al luminii naturale si care are suprafete mari si transparente este o locuinta care permite sa se traiasca pe deplin toate fazele zilei, oferind o perceptie diferita a trecerii timpului si asigurand bunastarea, influentand pozitiv starea de spirit a locuitorilor.

Pozitionarea geamurilor

Un alt aspect foarte important legat de bunastare, atat in ceea ce priveste igiena, cat si temperatura interioara, este ventilatia naturala.

Pentru a promova o buna ventilatie interioara, este important ca geamurile din casa sa nu fie toate pe aceeasi fata, ci pe laturi diferite, pentru a avea schimbari rapide de aer iarna si pentru a atenua climatul interior in timpul verii, cand temperaturile din incapere pot fi ridicate.

Distributia interna a camerelor

In cazul unei case care se intinde pe mai multe etaje, de obicei, diferitele niveluri sunt cele care gazduiesc diferitele zone ale casei; intr-un apartament care se intinde pe un singur nivel, ar fi ideal sa se faca o distinctie precisa intre zona de locuit, zona de dormit si zona de serviciu.

O zonare a casei duce la o mai buna locuibilitate, deoarece nu exista o „interferenta in locuire” si este posibil sa se traiasca in mod distinct in diferite zone, in functie de diferite nevoi.

Dimensiunea spatiilor

Dimensiunea unei camere este foarte importanta, deoarece este legata de conceptul de locuibilitate a mediului: camerele prea mici pot crea o senzatie de „sufocare si inchidere”; chiar daca in prezent exista o tendinta de economisire a spatiului si pe piata gasim case cu camere din ce in ce mai mici, incercam sa alegem cel putin una cu un spatiu adecvat nevoilor noastre si numarului de persoane care o vor locui; este important sa ne gandim la ce vom pune in interior si ce activitati va gazdui, acordand atentie peretilor liberi, pe care este posibil sa instalam o piesa de mobilier, sa atarnam un tablou sau sa cream un perete fals.

Sa privesti, sa evaluezi si sa alegi o casa, locuinta noastra, nu este usor, asa ca trebuie sa procedam la o analiza atenta a diferitelor caracteristici care, in timp, se pot dovedi a fi de mare importanta si pot transforma locuinta noastra in „placerea de a trai”.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu