M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum sa va schimbati parbrizul masinii?

Iata toti pasii pentru a inlocui geamul din fata al masinii tale. Aflati cum sa efectuati aceasta activitate in siguranta si cu precizie. Ai mare grija de masina ta, nu-i asa? Stii cand este timpul sa schimbi anvelopele si ambreajul masinii tale, asa ca nu lasi nimic la voia intamplarii. Stii cand este timpul sa schimbi anvelopele masinii tale sau sa schimbi ambreajul.

Pe scurt, nu lasi nimic la voia intamplarii cand vine vorba de iubita masina care te insoteste zilnic pe strazile orasului. Apoi se intampla ceva neasteptat si nu-l poti controla. In drum spre serviciu, masina din fata arunca involuntar un corp dur in geamul din fata.

Zgarieturile si crapaturile va strica vederea. Dupa surpriza initiala, incepi sa intelegi: trebuie sa schimbi parbrizul masinii tale. Dar cum o faci? Aruncati o privire la acest articol pentru a afla.

Puteti gasi parbrize auto pentru aproape toate modelele de vehicule, foarte usor.

Mai intai trebuie sa indepartati vechiul parbriz

Inainte de a va schimba parbrizul masinii, trebuie sa scapati de cel vechi. Deci, cum indepartati vechiul parbriz de pe masina? Sa aruncam o privire asupra pasilor necesari. Pas important. Folositi o cheie pentru a indeparta mulajele din plastic de-a lungul stergatorului de parbriz si verificati daca nu exista reziduuri de mastic.

Acum trebuie sa indepartati parbrizul de caroserie, desprinzand sticla de cadru. Puteti face acest lucru cu ajutorul unui cutit utilitar. Nu conteaza daca va aflati in interiorul sau in afara masinii.

Cu toate acestea, inainte de a muta definitiv geamul masinii, taiati membrana poliuretanica.

Acesta este un adeziv puternic si flexibil. Fiti foarte atenti, daca doriti sa indepartati aceasta membrana in afara masinii, asigurati-va ca parbrizul nu a fost instalat prea aproape de marginea caroseriei masinii. In caz contrar, riscati sa spargeti geamul, deoarece lama de ras nu are suficient spatiu pentru a aluneca.

Aveti si o alta optiune: taiati membrana adeziva din interiorul masinii. Folositi un cutter de alungire pentru a taia in linie dreapta de-a lungul conturului parbrizului. Ultimul pas in indepartarea vechiului parbriz auto este detasarea geamului.

In aceasta situatie, este recomandabil sa fie doua persoane. Ce trebuie sa faceti? Deschideti usile din fata si impingeti geamul spre exterior din interior, caz in care pot fi utile ventuzele. Apoi apucati fereastra si ridicati-o de pe structura de sustinere.

Curatarea montantului de caroserie

V-ati gandit cum sa scoateti parbrizul anterior? Bine. Acum, pentru a obtine o mai buna aderenta a noului geam, trebuie sa curatati suprafata de sustinere. In primul rand, folositi o perie si apa pentru a indeparta orice reziduu ramas pe marginea caroseriei.

Observati, mai exista adeziv inca atasat? Indepartati-o cu o lama de ras. Acest adeziv are de obicei o grosime de 6 mm. Trebuie sa incercati sa o reduceti la 3 mm. Acum este randul ruginei.

Toate zonele in care este prezenta aceasta substanta trebuie sa fie slefuite cu grija pana cand metalul viu este vizibil. Pentru a impiedica scurgerea grundului pe zonele care nu vor fi slefuite, inconjurati zona pe care urmeaza sa o tratati cu banda adeziva si folie de plastic.

In cele din urma, aplicati grundul pe metalul lustruit, pulverizand trei straturi uniforme, nu groase. Acest lucru va impiedica formarea de rugina. Dar asta nu este tot. De asemenea, noua membrana adeziva va adera mai bine la cadru.

Operatiunea decisiva: inlocuirea geamului masinii

Acesta este punctul decisiv. Inlocuirea singur a parbrizului masinii. Iata care sunt instrumentele de care aveti nevoie:

  • Lipici de etansare.
  • Pistol de chit.
  • Ventuze standard.
  • Cablu lung de 6 metri, cu o grosime de 3 mm.

Acum sa trecem la afaceri. Dupa ce ati indepartat vechiul parbriz, trebuie sa schimbati garnitura, sa luati una noua, sa puneti un material de etansare pe ea si sa o introduceti pe geamul care urmeaza sa fie reparat. Apoi, glisati cablul in fanta goala din sigiliu. In acest fel, cele doua capete ale snurului se intrepatrund pe jumatatea inferioara a paharului.

Care este urmatorul pas? Tineti capetele snurului tensionate si incrucisate in timp ce il introduceti in aparat, astfel incat sa puteti introduce sigiliul in locul potrivit. Si cereti-le ajutoarelor sa inceapa sa se deplaseze pentru a pozitiona sticla. Intre timp, continuati sa trageti de sfoara pentru a va asigura ca sigiliul este bine fixat.

Dupa ce ati instalat parbrizul in carcasa sa, verificati daca ati aliniat corect partea inferioara si partile expuse. Acum iesiti din masina, stati langa botul masinii si bateti usor pe parbriz pentru a vedea daca ati reusit sa inlocuiti parbrizul in mod corect si fara probleme. Sfatul meu? Pentru un rezultat mai bun, puteti pune putin mastic in interiorul garniturii. Motivul?

Aceasta sigileaza totul si mai bine. In cele din urma, salvati lamelele si bratele stergatoarelor.

Apoi lasati lipiciul sa se usuce. Inainte de a porni din nou la drum, va recomand sa asteptati o zi dupa ce ati schimbat parbrizul pentru a va asigura o calatorie in siguranta.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu