M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum să găsești cele mai bune oferte și parteneri pe o bursă de transport marfă?

O bursă de transport marfă poate părea un concept dificil de înțeles pentru persoanele care nu au avut contact cu acest domeniu. În practică, bursa de transport marfă este un concept foarte simplu de înțeles și util. O bursă transport marfă reprezintă locul în care cererea de transport marfă se întâlnește cu oferta.

Pe înțelesul tuturor, este un site în care clientul publică marfa pe care vrea sa o transporte pe cale rutieră, iar transportatorii care sunt înregistrați pe site îi fac oferte. Odată ce clientul a găsit cea mai bună ofertă și a agreat termenii legați de preluarea mărfii și de timpul de livrare împreună cu firma de transport rutier, acesta va șterge anunțul.

Cu ce se ocupă o bursa transport marfă?

În termeni specifici, pe bursa transport marfă încheie comenzi de transport între client și transportator. O comandă de transport este un fel de contract care oferă servicii de transport în siguranță atât clientului, cât și celui care transportă marfa. Poate că unii dintre voi vă întrebați de ce o companie sau persoană care vrea să livreze marfă ar apela la o bursă de transport marfă și nu la o companie care se ocupă de livrări. 

Răspunsul este unul simplu. Fiind o platformă unde există mai multe cereri și mai multe oferte, putem vorbi despre o concurență între prețuri, și automat un client va găsi un preț mai bun pe bursa de transport mărfuri, decât dacă ar apela la o companie specializată în transport marfă. De asemenea, și pentru cei care transportă marfă este un avantaj în a folosi bursa, deoarece au o varietate mare de comenzi de transport din care pot alege.

Un alt avantaj pentru care transportatorii de marfă ar trebui să utilizeze bursa de transport marfă este legat de eficientizarea kilometrilor parcurși de un camion. De cele mai multe ori, atunci când un camion livrează marfă într-o anumită locație, acesta se întoarce cu remorca goală, iar automat acest lucru înseamnă o pierdere.

Atunci când utilizezi servicii de transport de la bursa transport marfă, poți găsi cu ușurință un alt transport imediat ce l-ai livrat pe cel precedent, iar în acest fel camionul nu va parcurge kilometri “morți”.

Optimizează Logistica Afacerii Tale cu Bursa de Transport: Găsește Transportatori Profesioniști!

Cele mai bune oferte de servicii de transport

Pentru a găsi cele mai bune oferte de servicii de transport și cei mai buni parteneri pe o bursă de transport marfă, este important să acorzi atenție câtorva aspecte importante. Ca pe orice altă platformă online, pe orice bursă de transport marfă există și companii sau colaborări de care ar trebui să te ferești. Atunci când alegi să îți listezi marfa sau să devii transportator pe o bursă de transport mărfuri, există câteva reguli de aur pe care trebuie să le urmezi pentru siguranța ta.

Înainte de a încheia orice contract de servicii de transport sau comandă de transport și de a accepta o oferă, este esențial să verifici compania cu care vei încheia comanda. În general, o companie listată pe bursa de transport marfă care a furnizat documentele legale, cum ar fi certificat de înregistrare sau licența de transport, este o companie transparentă și automat oferă mai multă siguranță. Dacă aceasta nu furnizează aceste documente, trebuie să înțelegi că ceva nu este în regulă și să cauți altă ofertă.

Deși mulți au tendința de a fi siguri că o companie este sigură atunci când văd documentele fiscale, există situații în care aceste documente nu sunt conforme, iar din acest motiv este necesară o verificare suplimentară. 

Odată ce ai analizat documentele unei companii cu care vrei să închei o comandă de transport, este indicat să faci o verificare suplimentară pentru a te asigura ca acea companie este de încredere. În acest sens, te poți folosi de mai multe site-uri online prin care să verifici numărul de înregistrare pentru TVA-VIES, valabil pentru companiile din UE. De asemenea, există site-uri specializate prin care poți verifica și companii din afara UE.

Un alt aspect important pe care te poți baza pentru a găsi cea mai bună ofertă sau partener este reprezentat de recenzii. După cum bine știm, recenziile reprezintă gradul de satisfacție al utilizatorilor care au folosit un produs sau serviciu. Este adevărat că unele recenzii pot fi influențate de anumiți factori, dar atunci când o companie are majoritatea recenziilor pozitive, poți avea încredere în acest lucru.

Cum să găsești cele mai bune oferte și parteneri transport marfă?

Cele mai multe platforme unde se intermediază servicii de transport marfă oferă o variantă de certificare prin evaluare. În acest sens, utilizatorii care au lucrat cu firma respectivă de marfă pot evaluarea calitatea serviciilor oferite de firmă. 

De multe ori, companiile pot fi tentate să aleagă cel mai mic preț din piață, care uneori se dovedește a fi chiar o alegere bună. În schimb, de multe ori, un preț mic înseamnă și o calitate slabă a serviciilor. Din acest motiv este bine să alegi prețul mediu pentru astfel de servicii. 

Este adevărat că toate firmele de transport marfă sunt obligate să dețină asigurare pentru bunurile transportate, dar atunci când alegi o companie care oferă servicii calitative, riscul ca bunurile tale să fie afectate scade semnificativ.

Utilizarea unei burse de transport marfă cu atenție la criteriile menționate mai sus, trebuie să fie mult mai eficientă decât alegerea unei companii specializate în transport marfă. În acest fel, ai control asupra alegerii providerului de servicii, asupra costurilor și asupra introducerii de clauze specifice în comanda de transport. 

Pentru a găsi cele mai bune servicii de transport marfă oferite la bursa transport marfă, trebuie să te documentezi suficient și poți testa singur care platformă se potrivește nevoilor tale.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu