M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum sa alegi piesele potrivite pentru masina ta si sa nu platesti mai mult?

Piata auto ofera o gama foarte larga de piese de schimb pentru toate marcile, desi este adevarat ca cel mai bun lucru corect este intotdeauna achizitionarea de piese de schimb originale; exista, de asemenea, o problema de costuri incluse care nu este minora.

Mai ales daca masina este putin mai veche sau de o marca foarte exclusivista, ceea ce face ca raportul pret-investitie sa nu fie convenabil pentru buzunar.

Problema este delicata, deoarece multe ateliere exclusive se afla sub clientela din cauza costului ridicat al pieselor de schimb, astfel incat acestea au integrat reparatii cu piese alternative, pentru a mentine clientela loiala si pentru a plati mai putin, variind timpul de garantie in functie de tipul de piesa de schimb ales.

Atunci cand vor sa cumpere piese auto, aproape toti proprietarii de masini se confrunta cu asemenea probleme, mai ales cand vine vorba de selectarea corecta a pieselor.

Acum, daca din anumite motive nu va puteti duce masina la un atelier al marcii, va vom oferi cateva sfaturi pentru a nu plati mai mult.

Marcile auto trimit mari companii specializate sa-si fabrice piesele de schimb cu logo-ul marcii lor, ceea ce le face piese originale, cu toate acestea, aceste companii de productie vand aceleasi piese de schimb fara logo-ul marcii si, evident, fara valoarea adaugata pe care o implica acest lucru, astfel incat acestea sunt aparent mai ieftine, in unele cazuri pana la 40% si mai mult, fiind aceeasi calitate- arunca o privire la brandul mama al piesei de schimb, care este de obicei scrisa pe recipient sau pe aceeasi piesa si consultati-va pentru acea alternativa.

Pe de alta parte, exista piese de schimb din alte tari decat vehiculul, adica daca masina noastra este japoneza, acestea sunt chinezesti, coreene, braziliene, argentiniene si altele, pretul sau este intotdeauna mai ieftin, iar calitatea sa nu este intotdeauna mai mica, dar trebuie sa ne consultam cu un specialist, deoarece in unele cazuri nu sunt exact aceleasi sau nu sunt compatibile cu parti de alta nationalitate, de exemplu.

Daca am cumpara o presa coreeana de ambreiaj si am avea un disc de ambreiaj brazilian, cel mai probabil nu va functiona pe deplin bine, ceea ce ar fi optim ar fi sa fie de aceeasi marca sau nationalitate.

Nu te zgarci atunci cand vorbim despre calitatea pieselor schimbate sau de serviciul unui mecanic bun

Daca iti doresti ca sa masina ta sa functioneze ca atunci cand era noua, atunci ai in vedere ca schimbul unor piese ar trebui facut de catre un mecanic specializat si nu de oricine.

Pentru siguranta ta dar si a celorlalte persoane ce te vor insoti la drum, ai nevoie ca schimbul au reparatiile vehiculului tau sa fie efectuate cu precizie si eventual sa existe garantia lucrarii.

Masina ta are nevoie de asemenea de piese bune calitativ si daca nu exista un buget mare alocat pentru a cumpara piese originale, exista intotdeauna replici care sunt aproape identice cu cele de marca, numai ca nu poarta numele marcii pe piesa.

Au fost folosite piese originale pentru a va construi vehiculul. Piesele originale sunt fabricate sau selectate de catre producatorul vehiculului si testate riguros de catre producatorul respectiv ca parte integranta a vehiculului, pentru a indeplini standardele de inalta calitate, siguranta si performanta.

Acest lucru va asigura ca vehiculul dumneavoastra va rula, functiona si va va proteja asa cum a fost conceput.

Daca vehiculul dumneavoastra are nevoie de piese de schimb in urma unei coliziuni sau in timpul intretinerii, este esential sa fie montate piese originale. Piesele originale sunt noi si singurele piese aprobate si garantate de producatorul vehiculului si puteti garanta doar ca veti obtine piese originale cumparandu-le prin lantul de aprovizionare autorizat al producatorului vehiculului.

Piesele neoriginale ar putea arata ca un lucru real, dar nu au fost fabricate, selectate sau aprobate de producatorul masinii sau motocicletei dumneavoastra si nu au fost niciodata testate ca componenta integrala a vehiculului dumneavoastra de catre producator. Piesele neoriginale nu pot promite neaparat aceleasi atribute de calitate si siguranta care vin cu o piesa originala.

Iata cateva motive pentru a lua in considerare piesele originale data viitoare cand aveti nevoie de o reparatie:

Piesa de inlocuire este in esenta aceeasi cu cea pe care o inlocuiti, oferindu-va calitate, asigurare si liniste sufleteasca.

Cand utilizati piese originale, aceasta va va ajuta masina sa reziste testului timpului. Uzura pieselor originale este aceeasi cu uzura pieselor originale venite pe masina noua.

Selectarea unei piese de schimb poate fi confuza mai ales in momentul in care vrei sa o cumperi repede. Alegerea unei piese originale reduce timpul petrecut comparand optiunile, preturile si problemele de compatibilitate pe care le puteti avea.

Daca inchiriati sau intentionati sa va vindeti vehiculul in viitor, piesele de schimb de pe piata de schimb pot reduce valoarea masinii dvs.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu