M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Noul motor electric Yamaha poate transforma aproape orice masina in EV

Compania japoneza Yamaha produce motoarele Powersport, clasificate printre cele mai performante din lume. Motoarele sale cu combustie pot fi regasite pe vehicule off-road, motociclete si barci, compania creand chiar si motoare pentru placi de sunet si pentru piane. Insa pe piata de vehicule electrice Yamaha a pastrat tracerea pana de curand.

Compania a lansat de putin timp o noua linie de motoare electrice si unitati de actionare dimensionate pentru motociclete si vehicule mai mari. Dezvoltarea acestor motoare este un proiect in derulare de ceva timp, insa fara a face valva in jurul sau.
Yamaha a inceput sa lucreze la divizia electrica incepand cu motocicletele si s-a extins apoi si la masini electrice. Dupa ce a realizat cat de puternic este prototipul inovator de motor electric de 200 kW (270 CP), compania japoneza a decis sa treaca de la biciclete la vehicule cu patru roti.
Exista, de asemenea, o unitate de 150 kW, conceputa pentru masini complet electrice.

Yamaha a anuntat ca a deschis comenzile pentru motor, care poate reprezenta solutia perfecta pentru transformarea oricarei masini intr-un vehicul electric. Compania spune ca va personaliza prototipul pentru nevoile specifice ale clientilor sai si ca va fi disponibil rapid. Varianta cea mai mica a motorului are 35 kW (47 CP), iar cel mai puternic motor are deocamdata 200 kW.

“Am dezvoltat motoare pentru vehicule electrice in primul rand pentru motocicletele pe care le avem, si am continuat aceste demersuri, combinand know-how-ul de la motoarele noastre pentru a crea aceste noi unitati. Unitatea de 35 kW a fost dezvoltata pentru toate aplicatiile mici de mobilitate, inclusiv motociclete. Unitatea de 150 kW este dedicata masinilor electrice. Ne-am gandit ca este esential sa facem unitatile compacte. Folosirea tehnologiei noastre de turnare pentru carcase permite un design extrem de compact. Toate acestea duc la o unitate minima per ansamblu”, a spus inginerul Takashi Hara de la Yamaha.
Iar dimensiunea motorului chiar este un factor important. Cu cat motorul este mai mic, cu atat va fi mai mult spatiu pentru alte lucruri, precum un compartiment pentru portbagaj sau o baterie mai mare. Asadar, faptul ca noul motor al celor de la Yamaha este compact este un mare bonus.

Tot ce mai trebuie sa faca Yamaha acum este sa se conecteze cu companii auto de renume precum Toyota, Lexus, Subaru, Suzuki si Mazda, cu unele din ele avand deja parteneriate. Mai bine mai devreme decat mai tarziu, pentru ca in cele din urma va trebui sa treaca definitiv la piata de vehicule electrice.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu