M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum sa ai o casa care iti aduce liniste?

Sfaturi pentru a obtine cele mai multe de la tine este la ordinea zilei, dar… ce zici de casa ta?

Decorarea influenteaza psihologia

Journal of Environmental Psychology a publicat in urma cu ceva timp un studiu al psihologului Ann Devlin care a evidentiat influenta pe care decorarea o are asupra perceptiei noastre asupra realitatii.

Devlin si echipa sa au aratat 277 de fotografii ale studentilor cu practica decorata sobru a unui terapeut, fara diplome sau diplome pe perete, fara fotografii de familie. Apoi au aratat fotografii ale unei alte consultari cu imagini si fotografii, diplome ale terapeutului etc. Rezultatul a fost rasunator..

Cauti o casa doar a ta? Iata aici vila single 165mp. Vei gasi locul ideal in care sa te muti cu familia sau singur.

Spatiile transmit emotii

Cei care au vazut diplome si picturi atarnate nu numai ca au crezut ca profesionistul este mai bun decat cel cu peretii goi, dar l-au considerat mai affable, mai intelegator si mai primitor. Astfel, este clar ca o buna decorare ne influenteaza starea de spirit si perceptiile asupra realitatii.

Curba linistii

In urma cu 10 ani, medicul in design si mediu uman de la Universitatea de Stat din Oregon (SUA), Sibel Seda Dazkir, a dorit sa cunoasca efectul concret al liniilor drepte si curbelor mobilierului asupra starii de spirit a utilizatorilor.

Dupa mai multe experimente, si-a dat seama ca, cu cat formele sunt mai sinuoase, cu atat se vorbea despre mai multa fericire, stimulare si relaxare. In schimb, in prezenta liniilor drepte, participantii nu au mentionat aceste sentimente, ci au mentionat cuvinte precum „raceala, ostilitate” si au procesat putina dorinta de a ramane in acel mediu.

Lumina ne influenteaza psihicul

Un alt aspect pe care designerii de interior il administreaza si pe care cercetarile din domeniul psihologic il confirma este importanta managementului luminii. O camera cu lumina naturala abundenta aduce energie si imputernicire. In timp ce daca sunteti in cautarea calmului, mai bine sa recurgeti la luminile ambientale.

Utilizati culori care transmit energie pozitiva

S-au spus multe despre puterea culorilor, dar in acest caz luam ca referinta studiul psihologului german Eva Heller si cartea ei Psihologia culorii, modul in care culorile actioneaza asupra sentimentelor si ratiunii. Concluzia sa principala este ca sentimentele de calm despre verde, de exemplu, sau de emotie si bucurie fata de rosu, sunt rezultatul „experientelor universale adanc inradacinate in limba si gandirea noastra”, scrie el.

Cum sa obtii un decor care sa te influenteze pozitiv?

Pana acum am vazut ca acele curbe mai bine decat liniile drepte, lumina naturala completa si culori in echilibru. Adaugam la aceasta lista: avand plante si flori, pentru a obtine un contact mai mare cu natura, ordinea si curatenia.. pentru o mai mare liniste sufleteasca, introdu piese lucrate manual mai bine decat cele industriale si… Citeste.

Muzica imputerniceste

Si multe! Fa testul: pune muzica de mars la dus; daca lucrati acasa, un fir muzical va invita la concentrare; daca aveti copii mici, rimele lor de gradinita ii vor lumina intr-o dupa-amiaza acasa… Deci, nu ratati un sistem de sunet bun acasa.

Pentru a te simti in control

S-au scris rauri de cerneala despre puterea psihologica a ordinii si organizarii in viata noastra. Astfel, o casa ordonata va duce la un sentiment mai mare de control si la linistea si pacea interioara pe care acest lucru vi le va aduce.

Inconjoara-te cu fotografii cu amintiri bune

Este dovedit faptul ca avand fotografii apropiate care infatiseaza momente fericite traite ne ofera un sentiment placut de bucurie. Daca vrei ca casa ta sa te capaciteze, decoreaza cu fotografii si picturi care inseamna mult pentru tine si stima ta de sine va fi intarita.

Include mesaje pozitive

Un semn cu fraza ta preferata sau o poza cu motto-ul tau de viata te va ajuta sa iesi din casa „in varful puterii tale”. Este intotdeauna bine sa ai obiectivul tau bine vizibil si unde este mai bun decat acasa? Va fi mai mult decat un detaliu decorativ.

Mobilarea casei noastre este, de obicei, intotdeauna o sarcina cu care ne confruntam cu dorinta si entuziasm.

De obicei, presupune inceperea, intr-un fel, a unei noi etape in viata noastra sau este o modalitate de a modela si personaliza spatiul unei case pentru a-l transforma intr-o casa, in casa noastra.

Dar mobilarea casei tale nu este o sarcina atat de simpla, asa cum la inceput tindem sa gandim, deoarece implica o luare constanta a unor decizii mici care ne pot influenta apoi viata in anii urmatori.

Prin urmare, daca nu intreprindem munca de a mobila corect casa, sarcina poate deveni grea si greoaie.

Pentru a evita ca mobilarea unei case sa devina un cosmar, este esential un bun plan care sa ne ajute sa controlam cheltuielile si sa nu ne copleseasca in timpul procesului de cautare a diferitelor elemente.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu