M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce sunt asigurarile de viata de grup si ce avantaje au?

Incheierea unei asigurari individuale de viata este o optiune din ce in ce mai apreciata de consumatori, care permite asiguratilor sa ofere securitate economica familiei lor daca li se intampla ceva.

Cu toate acestea, exista si alte optiuni pentru a incheia o asigurare de viata, alta decat cea privata. Aceasta este o asigurare de viata de grup, un tip de asigurare in care mai multe persoane sunt asigurate in cadrul aceleiasi polite.

In acest articol va spunem ce este o asigurare de viata de grup pentru companii, care sunt caracteristicile sale si ce avantaje au.

Ce este asigurarea de viata de grup

O asigurare de viata de grup este un tip foarte avantajos de asigurare de viata pentru organizatii si companii; precum si pentru acei antreprenori care doresc sau trebuie (in unele sectoare este obligatoriu) sa contracteze o politica de viata angajatilor lor. Aceste asigurari, fiind strans legate de lumea muncii, includ, de obicei, acoperirea pentru deces si invaliditate absoluta si permanenta (din cauza unui accident sau a unei boli).

Principala diferenta dintre asigurarea individuala de viata si asigurarea de viata de grup este, evident, ca asigurarea de grup acopera un grup, in timp ce asigurarea individuala acopera o singura persoana.

Dar care sunt avantajele de a avea o singura asigurare pentru acelasi grup de persoane in loc de o asigurare individuala pentru fiecare?

Caracteristicile si avantajele asigurarii de viata de grup

Unul dintre principalele avantaje ale contractarii unei asigurari de grup este ca prima este proportional mai ieftina decat asigurarea individuala. De fapt, primele tale pot economisi pana la 20%, in comparatie cu incheierea unei asigurari individuale.

Un alt avantaj foarte apreciat de contractantii asigurarilor de viata de grup este ca examinarile medicale nu sunt necesare, dar este suficient sa completati un chestionar privind sanatatea si economia asiguratului.

In plus, o caracteristica inerenta a asigurarii de viata de grup este ca se stabileste o scadenta generala pentru membrii grupului (care are, de obicei, intre 65 si 70 de ani). Acest lucru se stabileste indiferent de varsta fiecarui membru la momentul incheierii asigurarii. Aceasta este o caracteristica care este considerata foarte interesanta.

Unii asiguratori ofera, de asemenea, o acoperire suplimentara. Printre acestea, se remarca urmatoarele:

  • capital suplimentar pentru decesul accidental
  • invaliditate totala si permanenta din cauza unui accident
  • deces din cauza unui accident de munca
  • deces din cauza unui accident de circulatie

In orice caz, acest lucru depinde de fiecare companie si de ceea ce asiguratorul doreste sa angajeze.

Un alt avantaj al acestor asigurari este ca acestea pot fi contractate pentru a asigura o mare varietate de grupuri. Este vorba despre asociatii, cluburi sportive, asociatii profesionale, personal de stat si chiar debitori; pentru a numi cateva.

Cum economisim si investim corect si in siguranta? Cine ne poate ajuta?

Impozitarea asigurarilor de viata de grup pentru companii

Companiile sau angajatorii care au contractat o asigurare de viata de grup pentru lucratorii lor pot deduce plata primelor. In acest caz, prima este imputata lucratorului ca plata.

Avantajele unei asigurari de viata

Daca aveti o familie, o afacere sau altii care depind de dvs., beneficiul de asigurare de viata al unei polite de viata actioneaza ca o plasa de siguranta financiara. Cand mori, beneficiarii tai vor primi o suma forfetara care este garantata a fi platita integral (cu conditia ca toate primele sa fie platite si sa nu existe imprumuturi restante). Este o protectie esentiala pe care te poti baza pentru a fi alaturi de cei dragi atunci cand este nevoie.

Imagineaza-ti ce s-ar intampla cu familia ta daca venitul pe care il oferi ar disparea brusc. Cu asigurarea de viata, puteti ajuta sa va asigurati ca cei dragi au banii de care au nevoie.

Beneficiarii se vor putea bucura de fiecare ban pe care le-ati lasat. Acest lucru se datoreaza faptului ca beneficiul unei polite de asigurare de viata este, in general, transmis fara impozit pe venit federal.

Pe masura ce va platiti primele, polita dvs. genereaza o valoare in numerar care este garantata sa creasca — impozit amanat — si va poate ajuta la indeplinirea unei varietati de obiective financiare.

Unul dintre avantajele achizitionarii unei asigurari de viata este ca veti fi eligibil pentru a primi dividende.  Desi nu sunt garantate, atunci cand se acorda dividende, le puteti lua in numerar, le puteti utiliza pentru a va compensa primele sau le puteti folosi pentru a cumpara o asigurare suplimentara platita care va creste acoperirea si valoarea in numerar.

Exista mai multe modalitati de a adapta o polita de viata pentru a raspunde nevoilor dumneavoastra individuale. Pentru un cost suplimentar, puteti folosi variante pentru a achizitiona protectie suplimentara fara subscriere suplimentara, pentru a va plati primele daca deveniti dizabilitati, pentru a folosi o parte din suma nominala pentru a plati pentru boli cronice sau pentru a achizitiona acoperire pentru copiii dvs.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu