M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum alegem un sistem de urmarire GPS?

Cea mai buna modalitate de a gasi sistemul de monitorizare GPS potrivit nevoilor tale este sa faci cateva cercetari si sa afli ce caracteristici ai nevoie. Unele functii necesita taxe lunare, in timp ce altele au o taxa unica.

Chiar daca exista echipamente de localizare pentru masini disponibile fara taxa lunara, nu sunt recomandate, deoarece au costuri continue ridicate. Daca esti in cautarea unei astfel de solutii, atunci cel mai bine sa alegi un model de abonament care este mai scalabil si potrivit nevoilor tale.

Unde se instaleaza un tracker GPS la masina?

Exista doua modalitati principale de a pune sistemul de urmarire GPS in masina.

Prima modalitate este sa-l instalezi in interfata bluetooth. In acest scenariu, dispozitivul ar fi conectat la bateria masinii printr-un fir, necesitand inlocuire regulata, transport si costuri de instalare.

Cealalta modalitate este sa-l puneti in tabloul de bord al masinii. Acest tracker va fi instalat printr-un autocolant adeziv care nu ar trebui sa necesite costuri diferite de intretinere sau instalare.

In tara noastra, angajatorii pot urmari legal angajatii prin intermediul dispozitivelor de urmarire GPS pe vehiculele flotei lor. Angajatorii au voie sa foloseasca aceasta masura pentru imbunatatirea afacerii si o pot folosi atat timp cat este necesar.

De asemenea, trebuie sa furnizeze un raport scris despre utilizarea dispozitivului si sa ofere angajatilor acces la datele care au fost colectate. Nu este ilegal ca un angajator sa puna tracking GPS auto pe masinile angajatilor pentru a le monitoriza miscarile.

Cu toate acestea, trebuie respectate cateva reguli, cum ar fi:

  • Angajatul trebuie sa primeasca o notificare scrisa cu privire la utilizarea dispozitivului;
  • Angajatorul are responsabilitatea legala de a informa angajatul ca vehiculul sau este urmarit atunci cand dispozitivul nu este la vedere;
  • Vehiculele folosite de angajati in afara orelor de lucru ar trebui sa aiba un anumit nivel de confidentialitate.

Cat costa instalarea unei solutii de monitorizare prin GPS?

Instalarea unui sistem de urmarire prin GPS nu este deloc costisitoare, analizand beneficiile.

Costul instalarii unui tracker depinde de tipul dispozitivului ales, iar la FlimoGPS preturile incep de la 3,5 euro.

Afla mai multe informatii si despre beneficiile managentului unei flote auto aici: https://flimogps.ro/blog/beneficii-management-flota-auto/

Cum functioneaza sistemele de urmarire GPS?

Sistemele GPS se bazeaza pe Global Positioning System, care este folosit in scopuri de navigatie cu ajutorul satelitilor.

Un transmitator montat in interiorul vehiculului comunica pozitia exacta a masinii in timp real. Pot fi mentinute precizii de cativa metri. In curbe sau la schimbarea directiei, sistemul de urmarire GPS al vehiculului trimite semnale mai frecvente pentru ca traseul sa fie transmis corect.

Modulul receptor inregistreaza aceste semnale si le afiseaza pe o harta sau ca informatii geografice.

Intr-o flota de vehicule, mai multe sisteme GPS pot fi gestionate printr-o interfata comuna. Acest lucru le permite dispecerilor sa monitorizeze locatia si miscarile masinilor in orice moment si sa ia masuri corective, daca este necesar.

Pe langa optimizarea rutelor de livrare si a transportului de pasageri, urmarirea prin GPS serveste si la protejarea impotriva furtului. In cazul in care un vehicul este furat, acesta poate fi localizat rapid prin intermediul sistemului de urmarire.

Sistemele de urmarire au doua componente: un tracker GPS al vehiculului instalat in interiorul vehiculului si un software. Tracker-ul GPS este o componenta compacta care poate fi integrata discret in diferite locatii. Exista patru posibilitati de instalare:

  • Bricheta;
  • Baterie auto;
  • Interfata Bluetooth;
  • Conectare OBD.

In functie de hardware, instalarea sistemul se poate face fara a fi nevoie de a te deplasa la service, depinde de modelul ales. Factorii importanti de luat in considerare atunci cand alegi un produs si un furnizor sunt usurinta, costul instalarii si dezinstalarii.

Iti recomandam FlimoGPS.ro pentru sisteme de monitorizare la preturi competitive, cu rapoarte complexe, garantii si fara perioade contactuale.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu