M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cele mai bune 9 ponturi pentru o afacere de gradinarit lansata primavara

Dupa mai bine de un an petrecut in cea mai mare parte in case, un proiect nou care iti va permite sa te bucuri de faptul ca stai in aer liber poate parea mai atractiv ca niciodata. Iar cu vremea calda care tocmai si-a intrat in drepturi, te poti gandi deja sa-ti lansezi propria afacere in domeniul gradinaritului.
Daca nu esti sigur de unde sa incepi, citeste ghidul in 9 pasi de mai jos, pentru a intelege cum poti deveni un gradinar de succes.

Cum lansezi o afacere in domeniul gradinaritului?

Primavara ii face pe multi oameni sa se gandeasca la aranjarea gradinilor, ceea ce face ca urmatoarele cateva luni sa fie momentul propice pentru lansarea unei afaceri in domeniul gradinaritului.
Daca iti place ideea de a fi in aer liber (tot anul!) si esti pregatit pentru multe zile obositoare fizic, citeste ponturile de mai jos cu privire la pregatire, marketing si dezvoltarea afacerii tale.

1. Cauta un nume rasunator pentru afacerea ta

In primul rand trebuie sa vii cu un nume interesant pentru compania ta de gradinarit. Trebuie sa fie ceva memorabil, sa descrie personalitatea brandului tau si sa te ajute sa iesi in evidenta in fata competitorilor. Si mai important, asigura-te ca numele nu este deja luat de altcineva si citeste legile privind drepturile de proprietate.

2. Fa-ti un plan de business

Alcatuirea unui plan de business te va ajuta sa decizi care va fi directia strategica a companiei tale, ce servicii vei oferi si cum planifici sa evoluezi. Acorda-ti timpul necesar pentru a-ti intelege potentialii clienti, planifica partea de marketing si pregateste un buget pentru costuri initiale si secundare.

3. Creaza un website

Daca ai un website pentru noua ta afacere si esti prezent pe platformele de social media, clientii te vor putea gasi usor si pot afla care sunt serviciile pe care le oferi.
Iti poti crea, de asemenea, un profil gratuit de business pe Google, o oportunitate de a fi mai usor remarcat pe Google Maps si in rezultatele cautarilor.

4. Inregistreaza-te ca liber profesionist

Vei avea nevoie sa te inregistrezi ca liber profesionist si sa iti depui declaratiile in fiecare an. Poti lua in considerare, de asemenea, si angajarea unui contabil, precum si deschiderea unui cont bancar pentru afacerea ta, sau poti incerca sa folosesti o aplicatie pentru contabilitatea de business, de pilda.

5. Creaza o carte de vizita pentru afacerea ta de gradinarit

Desi traim intr-o lume digitala, o carte de vizita poate fi un mod excelent de a-ti promova serviciile de gradinarit. Le poti lasa potentialilor clienti la show-urile de gradinarit sau clientilor deja existenti atunci cand esti chemat pentru un serviciu sau cand ti se cere o cotatie de pret.
Nu-ti face griji daca nu ai skill-uri de design grafic: exista instrumente precum Canva sau Adobe Spark, in care poti folosi template-uri pentru a-ti crea propia carte de vizita, precum si materialele de marketing de care vei avea nevoie.

6. Construieste o baza de clienti

Dedica-ti timpul si efortul pentru a-ti marketa si promova serviciile si vei incepe sa vezi cum baza ta de clienti creste. Poti distribui fluturasi promotionali caselor cu gradini din cartierul tau, sau iti poti face reclama in centre si magazine de gradinarit – si nu subestima puterea zvonisticii si a recomandarilor.
Alaturi de gradinaritul rezidential, poti incerca sa afli daca autoritatile locale, proprietatile comerciale si zonele turistice au nevoie de servicii de gradinarit. Odata ce ai o lista de contacte, iti poti tine clientii la curent cu orice serviciu nou sau cu recomandari de sezon pentru gradinile lor.

7. Incheie asigurare

Semnarea unei polite de asigurare pentru afacerea ta in domeniul gradinaritului ar trebui sa se afle pe lista ta de prioritati. Polita iti ofera acoperire in cazul unui accident de munca, sau daca aduci daune unei proprietati pe care lucrezi.
De asemenea, retine ca esti obligat legal sa asiguri orice angajat, chiar si pe cei sezonieri.

8. Ofera un serviciu de curatenie de primavara pentru gradini

O modalitate buna de a atrage noi clienti poate fi oferirea unui serviciu de curatenie si ingrijire pentru gradinile care au nevoie de atentie dupa iarna. Pachetul tau de primavara ar putea include elemente de baza, cum ar fi tunderea, taierea si plivirea, ingrijirea gradinilor si pregatirea pentru plantare.

9. Mergi la expozitii de primavara cand vei putea

Desi in mod obisnuit primavara aduce cu ea o serie intreaga de evenimente de gradinarit, anul acesta lucrurile ar putea sta putin diferit. Cu toate acestea, daca esti la primii pasi ai afacerii tale vei putea sa te intalnesti cu potentiali clienti si cu oameni din industrie atunci cand evenimentele se vor desfasura din nou in siguranta.
Privind in perspectiva, ar fi bine chiar sa aplici pentru un stand la diferite evenimente. Vanzarea produselor proprii sau organizarea unui atelier pot fi modalitati bune de promovare a afacerii tale de gradinarit.

De ce calificari ai nevoie pentru a fi gradinar?

Desi nu este obligatorie, o calificare horticola iti poate oferi abilitati practice si te poate ajuta sa iesi in evidenta in fata clientilor.

De ce instrumente ai nevoie pentru a-ti lansa afacerea?

Instrumentele de care vei avea nevoie depind de serviciile pe care le oferi, dar iata care sunt elementele de baza pentru a putea incepe:
– Lopata;
– Foarfece de gradina;
– Cazma;
– Furca de gradina;
– Foarfece de tuns;
– Grebla;
– Stropitoare;
– Roaba;
– Manusi.

Deoarece vei sta afara in toate anotimpurile si conditiile meteo, vei avea nevoie de o pereche de cizme bune, haine din polar si jachete si pantaloni impermeabili. S-ar putea sa ai, de asemenea, nevoie de compost, produse de ingrijire a gazonului si plante, mai ales daca oferi servicii de peisagistica.
Echipamentele mai mari, precum masinile de tuns iarba si cele pentru gard viu, pot fi inchiriate cand esti la inceput. Indiferent daca inchiriezi instrumente sau le ai pe ale tale, asigura-te ca ai o asigurare pentru utilaje si instrumente, astfel incat sa fii protejat daca iti sunt furate sau daca le pierzi. Cel mai important, vei avea nevoie de o duba pentru a-ti transporta toate echipamentele atunci cand te deplasezi la clienti.

Sursa imagine: blogpr.ro 

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu