M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce fel de materiale sunt folosite pentru a construi o casa?

Constructia este o ocupatie pe care multi oameni o poarta cu mandrie, unii oameni o definesc ca pe o arta; arta de a transforma, de a realiza, iar pentru multi altii este arta de a face visele sa devina realitate. In realitate, constructia implica o mare varietate de aspecte: metode, calcule, proiecte, materiale, practici, observare si ingeniozitate.

Atunci cand isi imagineaza o constructie, marea majoritate a oamenilor vor avea in minte imaginea unei case. Vom lua acest punct de plecare pentru a raspunde la intrebarea: ce materiale sunt folosite pentru a construi o casa?

Primul lucru va fi definirea metodei de constructie care va fi utilizata, cea mai comuna la nivel national fiind zidaria ranforsata, in special blocul. Pentru acest sistem de constructie, se stabilesc unele materiale de constructie care trebuie luate in considerare inainte de executie. In acest articol ne vom concentra pe materialele care transporta ciment, deoarece acestea sunt cele care sunt realizate in cadrul unei lucrari.

Daca vrei sa vezi ce se afla in fundatii, acest tip de fundatie este utilizat atat in constructiile rezidentiale si nerezidentiale.

Beton

Trebuie sa luati in considerare rezistenta pe care o va atinge betonul. Intr-o structura destinata locuintelor unifamiliale, sunt luate in considerare rezistentele de 3.000 PSI sau 4.000 PSI, fiind cele mai populare de 3000 PSI, care pot fi utilizate in case de unul si doua niveluri, in functie de proiectarea arhitecturala si structurala a lucrarilor, prin urmare, se recomanda intotdeauna verificarea designului casei si a rezistentelor materialelor cu un profesionist in constructii.

Mortar pentru ridicare: Acest material se obtine prin amestecarea: ciment, nisip si var. Un mortar de ridicare este cel folosit pentru lipirea blocurilor la ridicarea peretilor. Se utilizeaza proportii care ating o rezistenta totala de 1.800 PSI pana la 2.500 PSI.. Pentru o casa se alege de obicei o rezistenta de 1.800 PSI.

Amintiti-va ca sistemul de zidarie ranforsata are in vedere ca peretii vor sustine, de asemenea, o parte din greutatea structurii, astfel incat aceasta rezistenta trebuie sa mearga mana in mana cu tipul de bloc si rezistenta betonului care urmeaza sa fie utilizat.

Acoperirea peretilor: Se realizeaza prin intermediul a trei materiale.

  • Un mortar de acoperire: compus din: Ciment si nisip. Aceasta acoperire va fi responsabila pentru imbunatatirea adezivului si se realizeaza prin intermediul unei suprafete aspre care se formeaza prin aruncarea materialului pe perete.
  • Respingerea umiditatii:este urmatorul strat de acoperire, functia sa principala este de a crea o grosime in pereti care va ajuta la scaderea intrarii umiditatii in casa si impiedica unele insecte sa locuiasca in peretii blocului. Acest strat de acoperire este, de asemenea, utilizat pentru a se potrivi peretelui pentru a reduce orice imperfectiune mica care a existat in momentul ridicarii blocului. Pentru a face un astfel de material sunt amestecate: ciment, nisip si var.
  • Stratul final sau finisajul final:este materialul care ofera un design sau o textura finala peretelui. In mod traditional, puteti alege acet tip de finisare. Ingredientele necesare pentru acest strat final sunt: Ciment, nisip si var.

Care au fost primele materiale de constructii?

Indiferent daca proiectul dumneavoastra este la scara mare sau mica, materialele pe care le utilizati vor fi esentiale pentru succesul vostru.

Constructia si dezvoltarea materialelor de constructie au fost componente cheie ale evolutiei si cresterii umane.

Primele materiale de constructie pot fi datate inca din anul 400 i.Hr. si inca se folosesc in constructiile moderne.

Cladirile si structurile create de om au existat inca din preistorie, astfel ca istoria materialelor din care sunt fabricate este una lunga. Iata o scurta istorie a materialelor de constructie si luati in considerare ce ar putea rezerva viitorul.

In primele etape ale umanitatii, constructia a fost la scara foarte mica. S-au folosit adaposturi naturale, cum ar fi pesterile si alte formatiuni roci naturale, dar toate adaposturile personalizate au fost facute in timpul epocii de piatra.

Peste tot in lume, noroiul si argila au fost folosite pentru a face adaposturi simple . Au fost, de asemenea, incorporate resurse usor de alimentat, cum ar fi frunze, ramuri, paie si piei sau oase de animale.

Argila si noroiul au fost materiale de constructie timpurie ideale, deoarece pot fi recoltate cu usurinta si modelate manual.

Aceste materiale au fost folosite pentru a construi adaposturi cu intentia de baza de a oferi locuitorilor protectie impotriva elementelor si eventualelor animale ostile.

Alte structuri realizate cu aceste materiale ar fi la fel de elementare. Un „pod” poate sa fi fost pur si simplu un copac sau un bustean impins peste un parau.

Cu mai multe progrese si cresterea cunostintelor, lemnul a devenit, de asemenea, o optiune de constructie viabila. Pe masura ce oamenii faceau unelte mai bune pentru a taia lemnul si invatau metode mai eficiente de prelucrare a lemnului, lemnul a devenit un material de constructie incredibil de util.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu