M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce este ferastraul circular si la ce ajuta?

Ferastraul circular este o masina pentru taierea longitudinala sau transversala a lemnului, metalului, plasticului sau a altor materiale. Este echipat cu un motor electric care roteste o lama circulara la viteza mare. Folosind o lama adecvata (in ceea ce priveste duritatea si forma dintilor), un ferastrau circular portabil poate taia o mare varietate de materiale.

Ele se caracterizeaza prin taieturile lor precise. In plus, unele modele permit taierea la un unghi de pana la 45 de grade si incorporeaza o protectie impotriva prafului sau rumegusului care este produs in taietura, unele sunt gata sa se conecteze la un extractor extern.

Vezi fierastrau circular cu masa Scheppach HS 105 2000W atunci cand cauti un instrument care sa te ajute sa tai mai multe suprafete, in proiectele de bricolaj.

Istoria ferastraului circular

La 27 martie 1816, Auguste Brunet si Jean-Baptiste Cochot au depus o cerere de brevet pentru un ferastrau circular (constructorul de organe Aristide Cavaillé-Coll crease deja un ferastrau circular inainte, dar fara a depune brevetul). Initial, primele ferastraie circulare alimentate cu apa au taiat doar lemn (ferastraul Cavaillé-Coll a fost folosit si pentru a taia benzile de tabla pentru a face tevi). Acum pot taia si alte materiale prin schimbarea tipului de lama.

Ferastrau tabel circular

O masa circulara de ferastrau este o masina proiectata pentru a taia materiale prin alimentarea manuala a piesei de prelucrat pe santierele de constructii in aer liber. Se compune dintr-un ferastrau circular (disc de taiere) si o masa orizontala care este fixata in timpul operatiei de taiere.

Operatorul trebuie sa fie familiarizat cu functionarea masinii inainte de a o utiliza pentru prima data. Trebuie sa cunosti functionarea si simtul functionarii fiecarui control, cum sa opriti rapid motorul, posibilitatile si limitarile masinii, spatiul necesar pentru manevra si rolul dispozitivelor de siguranta.

Intretinerea, repararea sau orice modificare a masinii poate fi efectuata numai de catre personal specializat apartinand firmei de inchirieri.

Este un ferastrau, folosit pentru a taia lemn sau alte materiale. Se compune dintr-o lama cu o margine zimtata si este actionata manual sau alte surse de energie, de obicei de la un motor care poate fi cu ardere interna sau electric, care transmite energie printr-un mecanism de scripete si curele la mandra, unde este atasata o lama circulara zimtata.

Caracteristici

Ferastraul circular consta dintr-o banca principala pe care sunt montate lama de ferastrau si accesoriile. Lama ferastraului este fixata pe arbore prin intermediul a doua sectiuni, care, la randul lor, sunt reglate impotriva lamei cu ajutorul unei piulite. Organul de lucru al ferastraului circular este lama ferastraului.

Inaltimea mesei este reglata in functie de grosimea lemnului care urmeaza sa fie taiat, astfel incat lama sa nu iasa mai mult decat inaltimea unui dinte pe taierea piesei, aceasta pe langa facilitarea taieturilor, este o masura de siguranta, deoarece in aceste conditii o vatamare grava accidentala este superficiala.

Masa poate fi, de asemenea, fixata la unghiuri diferite, in functie de orizontala, ceea ce face usor sa se faca taieturi inclinate.

Ferastrau circular de banc

Ferastraul circular este unul dintre cele mai frecvent utilizate unelte in tamplarie si poate fi aplicat si materialelor taiate, cum ar fi materialele plastice, metalele neferoase, tencuiala sau chiar betonul.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu