M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cat de des ar trebui sa schimb filtrele de apa potabila si cartusul acestora?

V-ati facut temele, ati vorbit cu un instalator, ati stabilit bugetul pentru tot, iar acum faceti pasul final: cumpararea unui filtru de apa. Restul este destul de simplu. Puneti filtrul sa faca munca grea – captand contaminantii inainte ca acestia sa va dauneze familiei.

Cu toate acestea, exista un pas critic si continuu pentru a va asigura ca filtrul dumneavoastra de apa continua sa-si faca treaba mult timp dupa instalare: trebuie sa va schimbati filtrele si cartuse filtre apa la timp.

De ce este necesara schimbarea filtrelor?

Acum s-ar putea sa va intrebati de ce este necesar sa schimbati filtrele. Este intr-adevar simplu. Daca nu inlocuiti filtrul de apa, contaminantii vor infunda filtrul, lasand loc pentru a capta alte substante chimice sau particule, care vor curge apoi cu apa.

Acest lucru poate insemna, de asemenea, ca filtrul devine nociv dupa data de expirare, actionand ca un pat pentru cresterea si multiplicarea bacteriilor. Imaginati-va ca beti asta alaturi de cina in familie.

Pe masura ce va grabiti sa aflati cand v-ati cumparat filtrul si cand ar trebui sa il schimbati, este important sa stiti mai intai ce sistem aveti.

Determinati ce sistem de filtrare aveti

Cu o mare varietate de filtre de pe piata, este important de retinut ca nu toate programele de inlocuire sunt create egal. Stiind acest lucru, asigurati-va ca stiti exact ce sistem de filtrare aveti inainte de a cumpara un filtru de schimb si a afla cat de des ar trebui schimbat.

Cat de des trebuie inlocuite filtrele de apa?

In primul rand, exista mai multe tipuri diferite de filtre implicate intr-un sistem pentru intreaga casa, inclusiv pre-filtrul, filtrul principal si post-filtrul, plus este posibil sa aveti cateva suplimente optionale care necesita, de asemenea, intretinere.

  • Sa incepem cu prefiltrul:
  • Prefiltru de 10″: Acesta este prefiltrul standard inclus cu sistemul de 600.000 de galoane pentru intreaga casa. Inlocuiti-l la fiecare doua luni.
  • Prefiltru de 20 inchi: Acesta este prefiltrul standard inclus cu un filtru de 1.000.000 galoane. Este, de asemenea, un upgrade optional disponibil pentru achizitionare in orice moment pentru 600.000 galoane. Inlocuiti-l la fiecare doua-trei luni.
  • Apoi aruncati o privire la filtrul dumneavoastra principal, deoarece are si propriul program de inlocuire:
  • 000 galoane: Filtrul principal trebuie inlocuit la fiecare sase ani
  • de galoane: Filtrul principal trebuie inlocuit la fiecare zece ani
  • Cand vine vorba de postfiltrul lor, acesta este la fel in toate sistemele de casa si trebuie inlocuite la fiecare sase pana la 12 luni, in functie de nivelul sedimentelor.
  • In cele din urma, daca aveti plug-in-uri pentru intregul sistem de acasa, cum ar fi o lumina UV sau un aparat de conditionare a apei, nu uitati ca si ele au nevoie de intretinere.
  • Daca utilizati balsamul de apa fara sare pentru intreaga casa, va recomandam sa inlocuiti rezervorul la fiecare 6 ani sau 600.000 de galoane.

Lampa UV este, de asemenea, un plus popular pentru multi utilizatori din intreaga casa, ajutand la protejarea proprietarilor de bacterii si avertismentele de fierbere a apei. Va recomandam sa inlocuiti lampa UV la fiecare 12 luni.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu